Lente in groep 1/2 B

maandag 21 maart 2016

Donderdag 21 april: Vanmorgen in de kring gingen we wegen. Hoeveel potloden heb je nodig en hoeveel stiften, zodat ze even zwaar zijn? Hoeveel duplo blokjes zijn even zwaar als een autootje? Dat waren er best veel! Een mooie ontdekking en iedereen deed enthousiast mee. Daarna kiezen, nog even de laatste Moederdag cadeautjes afmaken, inpakken en klaar om mee naar huis te nemen! ’s Middags hebben we lekker lang buiten gespeeld. Eindelijk mochten ze zonder jas buiten spelen. Hopelijk kunnen we in de vakantie ook genieten van mooi weer. Fijne vakantie!!

Woensdag 20 april: Op woensdag kijken we altijd Koekeloere, dit keer ging het over Koningsdag, konden we vast een beetje in de stemming komen. Moffel en Piertje waren bij Paleis het Loo. De kinderen herkende het meteen 😀 Tijdens het kiezen hebben sommige kinderen samen gepuzzeld. Best nog wel eens lastig, elkaar de tijd geven om uit te zoeken waar een stukje moet, als je het zelf al hebt gezien. Maar ze hebben het keurig samen gemaakt. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen de schoolfoto mee, wat zijn ze leuk geworden!

Dinsdag 19 april: Vanmorgen hebben we in de kring naar een filmpje van Wim de woordspin gekeken. Alleen dit filmpje was in het Engels, maar wat begrepen we het allemaal al goed. Knap! Tijdens het kiezen verder gegaan met de verrassing voor Moederdag. ’s Middags kwam Bobbie de luisterbeer op de stoel van de juf zitten. De juf was namelijk druk met een groepje kinderen. De andere kinderen konden even niet storen. Als ze dan toch iets wilde vertellen, konden ze dat aan Bobbie vertellen. Wat was iedereen goed en zelfstandig aan het werk, fijn om te zien!

Maandag 18 april: Vanmorgen werd er enthousiast over de Koningskermis verteld. Iedereen wilde er zo veel over vertellen, dat we het maar even in twee/drietallen aan elkaar hebben verteld. Ze konden er wel over door blijven praten, het was dus een groot succes! De knutselactiviteit (Moederdag) van vandaag ( en de rest van de week) blijft natuurlijk geheim. Lana h. en Emma krijgen morgen hun strikdiploma. Knap hoor dames!

Donderdag 14 april: Vanmorgen hebben we prijsjes bedacht voor alles wat er te koop is in de bloemenwinkel. Tijdens het kiezen was het druk in de winkel, een goede eerste dag dus 😉 ’s Middags tijdens de kringactiviteit kregen de kinderen een kaartje met een cijfer van 1 t/m 12 er op of een geturfde aantal van 1 t/m 12. Door rond te lopen, te vragen, te tellen moesten ze opzoek naar het kindje dat evenveel had. Daarna nog even kiezen, veel kinderen hebben hun taakje van de week gemaakt. Het was een fijne dag, er is lekker gespeeld en hard gewerkt!

Woensdag 13 april: De hak en plak apen kwam vanmorgen tevoorschijn in de kring. Tijdens het spelen en werken zijn er weer mooie kronen gemaakt. Dit keer kregen ze maar 4 kleuren verf en mochten ze zelf mengen, de mooiste kleuren zijn gemaakt!! Emma heeft een mooi naambordje geschilderd voor onze bloemenwinkel, en Marcel had een plantenspuit meegenomen, die hoorde ook in de bloemenwinkel. Bedankt Marcel dat we hem even mogen lenen. Vanaf morgen is de winkel dan echt geopend 🙂

Dinsdag 12 april: Vanmorgen in de kring was er een eigenwijze kikker in de klas. Soms wilde hij geen natte voeten krijgen en kon hij alleen maar op het gras springen, dan maakt hij sprongetjes van 2-4-6-8 etc. En het volgende moment wilde hij alleen maar in het water en maakte hij sprongetjes van 1-3-5-7 etc. We hebben ook nog even gekeken wie de buren van kikker waren als hij bijvoorbeeld op nummer 5 zou wonen. Terugtellen hebben we ook nog geoefend en natuurlijk mocht iedereen zelf even kikkersprongetjes maken. De juf vertelde nog dat er ’s middags iets heel bijzonders zou gebeuren, maar wat……. verrassing! Tijdens het spelen en werken was de opdracht, narcissen natekenen. Dat hebben ze super goed gedaan. En we hebben weer kroontjes gemaakt voor de Koningskermis. ’s Middags in de kring was het dan eindelijk zover. We gingen allemaal bij elkaar zitten, we gaan vast een foto maken riep iemand. Maar hé wie verscheen daar op de ipad van juf Malou?? Het was juf Jolien, we gingen even via FaceTime met de juf kletsen. Dat was gek, de kinderen waren er helemaal van onder de indruk! We kregen het toekomstige kamertje van de baby’s te zien, we hebben de dikke buik weer even gezien en veel gekletst met de juf. Voor de kinderen en voor juf Jolien was het fijn dat ze elkaar weer even zagen en konden bijkletsen. Een leuk en bijzonder moment!

Maandag 11 april: Vanmorgen hebben we in de kring een hoop gezellige weekend verhalen gehoord en we hebben besproken wat er allemaal te doen is tijdens de Koningskermis. Onder andere kwam het schminken voorbij. Zo leuk dat de kinderen dat tijdens het spelen gelijk in hun spel verwerken. Devran was Swen aan het schminken. Tijdens het kiezen zijn er mooie kronen gemaakt, hiermee kunnen we straks de school versieren, speciaal voor de Koningskermis. Milou heeft een prachtige bloemen tekening gemaakt. De kinderen hebben zo fijn buiten gespeeld, ze waren duidelijk aan het genieten en daar genoten de juffen weer van. ’s Middags hebben we het in de kring gehad over ‘van dik naar dun’, ‘van hoog naar laag’ etc. (met nieuw materiaal.) We kwamen tot de ontdekking dat de rijtjes voor de kinderen aan de andere kant van de kring precies andersom stonden. En als we allemaal onze linkerhand opstaken, dan leek het alsof de overkant de verkeerde hand op stak. En bij de blokken die van laag naar hoog stonden hebben we ontdekt, dat je alleen de hoogste ziet als je daar vanaf een bepaalde kant tegenaan kijkt. Een hoop ontdekkingen dus, wat was het een fijne dag!

 Vrijdag 8 april: Gisteren hebben we de verjaardag van Dastan gevierd, en Tinker en Avalon kwamen voor het eerst wennen op school, welkom op de Bongerd! Ook hebben we veel bloemen gemaakt voor onze bloemenwinkel. Vanaf volgende week hebben wij een bloemenwinkel in de klas, mocht er iemand nog leuke spullen hebben die wij daarvoor zouden mogen gebruiken, dan horen we het graag. Vandaag hebben we gegymd, klimmen, glijden, springen, iedereen heeft zich lekker uitgeleefd. Daarna nog even kiezen en de dag was alweer voorbij. De kikkervisjes die we in de klas hadden, gaan vandaag weer terug naar de vijver. Daar hebben ze alle ruimte om te groeien. Fijn weekend!

Woensdag 6 april: Vanmorgen in de kring hebben we nog een keer gekeken welke woorden we allemaal al kennen met de letter K, die een beetje passen bij de lente. We wisten er nog steeds een heleboel. De woorden zijn allemaal opgeschreven, en iedereen mocht de letter K een keertje schrijven. Milou zorgen nog voor een verrassende onderbreking, haar tand was er ineens uit! En trots dat ze was, iedereen mocht haar tand even bewonderen. Tijdens het kiezen hebben een aantal kinderen prachtige hyacinten gemaakt en twee kinderen takken vol met bloesem geschilderd.

Dinsdag 5 april: Vandaag hebben we een bezoekje aan Paleis het Loo gebracht. We hebben rond gekeken in de stallen, prachtige koetsen en auto’s bekeken, mooi schilderij en nog veel meer. Wat was het leuk! Iedereen heeft genoten en was onder de indruk van al het moois. Voor alle begeleiders, bedankt voor jullie hulp! De foto’s komen z.s.m. in het fotoalbum, te vinden op de homepage.

Maandag 4 april: We hadden een lange kring vandaag, er was ook zoveel te vertellen. Veel kinderen hadden genoten van het mooie weer, ook zij werden er blij van dat ze lekker buiten konden eten. En Lotte vertelde dat haar poes kleintjes had gekregen, gelukkig had ze een foto meegenomen konden we de kleintjes gelijk bewonderen. De juf had ook een hoop te vertellen, waaronder een verhaal over Willem waf. Vast een voorbereiding voor morgen, dan gaan we naar Paleis het Loo. Vorige week hebben we het gehad over de jonge diertjes in de lente, deze week staat er iedere dag een bloem centraal. Vandaag was dat de tulp. Er zijn mooie tulpen gevouwen. In de bouwhoek is Paleis het Loo gebouwd, super knap!  ’s Middags hebben we met bloemen geteld, groepjes gemaakt en bij ieder cijfer evenveel bloemen gelegd.

Vrijdag 1 april: Oh juf je veter zit los, 1 april! Altijd leuk 1 april en de herkenbare grapjes! Als knutselwerkje hebben we koetjes gemaakt van een wcrol. De koetjes staan lekker te grazen op de midden tafel. Verder is er goed samengewerkt op de Ipad, hebben we begrippen als voor, achter, naast etc. geoefend. En natuurlijk hebben we genoten van het mooie weer, fijn zonnig weekend allemaal!

Donderdag 31 maart: Vandaag hebben we gekeken naar de website www.beleefdelente.nl. Er hangt een webcam bij de nestjes van verschillende soorten vogels en zo kan je ze volgen. Alle kinderen waren er helemaal van onder de indruk. Het blijft bijzonder om te zien, vooral de ooievaar is leuk om te volgen. De komende weken gaan we goed in de gaten houden of de eitjes uitkomen. Het knutselwerkje was uiteraard een vogelnestje maken, ze zijn zo leuk geworden! Lana heeft al echt sommetjes op de ipad gemaakt, knap hoor!

Woensdag 30 maart: Vandaag hebben we aan Wim de woordspin laten horen welke woorden we allemaal al kennen die horen bij de lente. We hebben er een woordweb van gemaakt. Gisteren hadden we het over schapen en hun lammetjes vandaag was het varken met biggetjes aan de beurt. Een klein groepje kinderen ging “modder” maken op papier. Lekker met de handen in bruine verf en daarna wat zand op strooien: Iieehh dat is vies en voelt raar! De varkentjes kregen een roze kleurtje, er werd een krulstaartje gemaakt en klaar! Morgen nog even uitknippen en opplakken en dan zijn ze in de klas te bewonderen. In de bouwhoek en met de lego zijn ook hele mooie dingen gemaakt.

Dinsdag 29 maart: Deze week staat in het teken van jonge dieren. Hoe heten de jonge diertjes ook alweer, kunnen we de juiste dieren bij elkaar vinden, hoeveel zien we er? Allemaal vragen die deze week voorbij komen. In de kring hebben we gekeken naar een mooie lente praatplaat. Wat was daar veel op te zien! Er zijn prachtige schapen gemaakt en we hadden een heus restaurant in de klas. Het weer hielp niet echt mee voor het lentegevoel, we konden helaas niet veel buitenspelen, dan maar even dansen in de klas!

Woensdag 23 maart: In de kring hebben we gekeken welke woorden we allemaal kennen met de letter K. Er zijn een heleboel woorden voorbij gekomen. We konden zelfs horen of de K vooraan, achteraan of in het midden zit. Klok en kikker waren wel bijzonder. Daar horen we de K meer dan één keer. Een klein groepje ging tijdens het kiezen een haas maken van vouwblaadjes. Dat was best even moeilijk, maar wat hebben ze het goed gedaan. Het resultaat mag er zijn! Daarna nog even lekker buitenspelen en toen was de ochtend al weer voorbij. Morgen hebben we een gezellig paasfeest op school, denkt u nog even aan een hard gekookt ei voor de eiertikwedstrijd?

Dinsdag 22 maart: Deze week staat het thema Pasen centraal en daar zijn we volop mee bezig. Zo hebben we vandaag gezocht naar eieren die bij elkaar horen. Ieder kind kreeg een half ei en door aan elkaar te vragen, rond te lopen en goed te zoeken gingen we op zoek naar de andere helft. Zodat we weer een heel ei hadden.Tijdens het knutselen konden ze hun eigen ei versieren en ’s middags hebben we paas memory gedaan. Ook zijn er hele moeilijke puzzels gemaakt en prachtige bouwwerken.Vandaag is Jayson echt jarig van harte gefeliciteerd Jayson! Hij had zijn verjaardag al bij juf Jolien gevierd.

Maandag 21 maart: Vandaag hebben we de tijd genomen om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen.Toch wel gek hoor, een andere juf. Maar de kinderen weten heel goed waarom juf Jolien nu lekker thuis is.We gaan er samen een gezellige periode van maken! Vandaag hebben we in de kring aan elkaar verteld wat we in het weekend allemaal gedaan hebben en hebben we paaseieren gesorteerd.Hoeveel eieren zitten er in ieder groepje, hoeveel groepjes zijn er etc.?Tijdens het kiezen hebben een paar kinderen een kip met kuikentjes gemaakt. Mmmm, op je hand schilderen? Dat is even gek, maar wel leuk!’s Middags hebben we van paaseieren rijen gemaakt, van kort naar lang en we gingen schatten. Hoeveel eieren zullen er in het zakje zitten, en passen alle eieren in een lange sliert op tafel? Er kwamen schattingen van 10 t/m een paar miljoen! Het waren 55 eieren en ze pasten precies in een rij  op tafel.

Delen via