Lente in groep 1/2 A

maandag 21 maart 2016

Klik hier voor de prietpraat.

Donderdag 21 april : Vandaag was Adam jarig, hij werd 4 jaar . Gefeliciteerd Adam en welkom in groep 1/2 A. Juf Carole tekende met een groepje op mooi papier. We hebben heerlijk gewerkt vandaag en ook nog heerlijk buiten gespeeld ( misschien genoeg vitamine D gespaard voor de hele vakantie ? ) FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL en tot maandag 9 mei ( kleuters succes met het onthouden van het moederdagversje…..ssssttttt misschien nog even met papa of oma/opa of iemand anders oefenen tussendoor ? 😉 )

Woensdag 20 april: Tijdens de kring gingen we woordjes in een zin opzoeken. Met klompjes “liepen” we op de woordjes in de zin. De-haan-en-de-hen. En de-hen-en -het-kuiken. Daarna gingen we verder met…….nee DAT kunt u hier niet lezen (verrassing !!!! ) Aan het eind van de ochtend kregen we de schoolfoto’s mee naar huis. In de Bongerdflits kunt u de gang van zaken lezen. Nog 1 dagje en dan TULPVAKANTIE !

Dinsdag 19 april : Nadat we nog even kort over de Koningskermis gesproken hadden ( nu met juf Agnes 🙂 ) gingen we gooien met een bal waar cijfers op stonden. We moesten zo snel mogelijk het cijfer noemen waar de duim op kwam bij het vangen. Daarna gingen we hard aan het werk ( veel tegelijk ) maar DAAR VERTELLEN WE NIETS OVER !!!! ( Moederdag 😉 ) . We hebben afgesproken dat we thuis niets zullen zeggen, al hadden sommigen er moeite mee dat ze nu moesten jokken, ha ha ha , maar de juf legde uit dat dat mocht voor Moederdag, want het moet toch een verrassing zijn ?

Maandag 18 april: Vandaag lang in de kring gezeten om alle verhalen van de Koningskermis aan elkaar te kunnen vertellen. Wat fijn om van de kinderen te horen dat ze het zo leuk hadden gevonden. Na de kring gingen we knutselen ( maar daar vertellen we natuurlijk niets over vanwege moederdag…… ) en kiezen. Er is veel gebouwd, gepuzzeld en in de werkmapjes gewerkt. Miley had een leesboekje bij zich en las het voor. Ook Ise ging een boekje “voorlezen” en samen met Emma mocht ze dat aan de klas laten horen. Knap hoor. Aan het einde van de ochtend hebben we nog even buiten gespeeld, wel koud, maar gelukkig droog !!!

Vrijdag 15 april:Vandaag stond helemaal in het teken van de Koningskermis. Er werden nog een paar kronen gemaakt en dat was leuk voor Liam, die vandaag nog kwam wennen en dus een mooie kroon kon maken.Foto’s van vandaag staan in het album hierboven en de foto’s van de Koningskermis staan in het album op de homepage.

Donderdag 14 april: Nadat juf Caroline ons een liedje had laten horen , gingen we weer in tweetallen een boekje lezen. Toen bleek dat Karo heel mooi kon “voorlezen”, mocht hij het aan de hele groep laten horen, zo leuk ! Vanmiddag kwam Wim de woordspin even tevoorschijn en vroeg ons of we alle lentewoorden nu goed kenden. Dat lukte prima ! Morgen de KONINGSKERMIS , dus een spannend dagje !

Woensdag 13 april: Nadat we even naar het sprookje “De kikkerkoning”hadden gekeken, gingen we weer kronen maken, deze keer plakten we er stukjes papier op. Mitchel bedacht helemaal zelf dat het ook in een patroon kon, knap hoor ! Miley liet haar nieuwe fiets zien en Jasper en Lisa kregen hun strikdiploma. Gefeliciteerd.

Dinsdag 12 april: Vanmorgen moesten we symbolen ( stippen ) en cijfers bij elkaar zoeken, wat een leuk spelletje bleek te zijn. Er werden ook weer kronen gemaakt, deze keer leken ze wel echt van goud.  Lisa en Jasper lieten allebei zien dat ze strikken kunnen, dus morgen krijgen ze het strikdiploma. SUPER !!!! Met Mollie de mol gingen we lente-woorden in klankgroepen verdelen. Vanmiddag kwam juf Jolien even langs, niet in het echt maar op de IPad, geweldig om haar ( en haar buik ) weer even te zien, echt superdik nu.

Maandag 11 april: Er waren veel kinderen die wat te vertellen hadden over het weekend, de nodige ijsjes waren al weer gegeten, heerlijk! Na alle verhalen hebben we een digibordles over kronen bekeken, de koning en de koningin hadden 10 kronen in de kast maar soms waren er kronen weg, hoeveel zijn er dan weg? Het ging om het aanvullen tot 10, erg goed ging dit al!Tijdens het kiezen zijn er kronen geverfd, die hangen we op om de hal en de klas mooi te versieren voor de Koningskermis! Aan het einde van de ochtend hebben we heerlijk buiten gespeeld in het zonnetje, leuk om te zien dat de zandbak weer zo in trek is. Nog niet zonder jas ( er was nog een koude wind ) maar dat komt nog wel!

Vrijdag 8 april: Vanmorgen kwamen 2 kinderen van het kidsteam ons weer bijpraten over hun vergadering van gisteren. Terwijl we naar een filmpje keken van Wim de woordspin ( ook in het Engels ! ) kwamen de luizepluismoeders ons controleren. Gelukkig was alles goed. Omdat het vandaag tulpendag was, knutselden we mooie tulpen. Adam en Liam kwamen weer wennen en speelden lekker mee. Ook was het gymmen een groot succes. Het grappige was dat in groep 8 iemand 13 jaar werd en dus werd er een foto gemaakt van onze jongste EN oudste leerling samen. Stijn kreeg zijn felbegeerde strikdiploma en waarschijnlijk laat Lisa maandag zien dat ze kan strikken. Wie volgt ? 🙂 Aan het eind van de ochtend kregen we allemaal een mooie tulp mee van Lisa , BEDANKT !!! De juffen zijn samen even op kraambezoek geweest bij Anne en Lotte. Wat waren de poesjes lief !!!!!! Moederpoes was ook blij met de mooie kaart die ze kreeg. Nu lekker weekend : FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

Donderdag 7 april: Omdat we morgen een tulpendag hebben, kwam Lisa vandaag al met tulpen aan, want dan kunnen we er iets langer van genieten. BEDANKT ! We hadden vandaag een kikkerdag, dus begonnen we met kikkersprongen. De kikker sprong over alle getalkaartjes heen, begon zelfs bij 4 of 8 of een ander cijfer. Juf Carole las een boek over kikker voor en ging daarna met een groepje mooie kikkers knutselen. We begonnen vandaag met een nieuw systeem van de taakjes van de week en er zijn alweer snel enkele kruisjes gezet. Stijn kon opeens strikken en krijgt morgen het STRIKDIPLOMA !!!! Super Stijn !Vanmiddag hebben de oudsten weer gewerkt met “onderbouwd”, deze periode staan de klanken centraal en het synthetiseren. Hard gewerkt dus !

Woensdag 6 april: Hoewel we nog best een beetje moe waren van het uitstapje gisteren, gingen we toch weer hard aan de slag. We keken naar Moffel en Piertje die naar de bollenvelden gingen kijken en daarna maakten wij een hyacint. Ze staan gezellig op de middentafel. Adam kwam vandaag weer wennen en kon buiten heerlijk spelen ( hij deed wel, net als een paar anderen,  verstandig een helm op 🙂 . Het was druk op de open dag, dus we konden vaak laten zien hoe we altijd werken bij de kleuters.

Dinsdag 5 april: Vandaag zijn we naar paleis Het Loo geweest. Het was echt de moeite waard en de kleuters hebben genoten. Er staat een fotoalbum op de homepage. Daar komen steeds nieuwe foto’s bij. Begeleiders : BEDANKT !!!!

Maandag 4 april: Vandaag hebben we het in de kring ( na de verhalen over ’t weekend ), gehad over voorjaarsbloemen en welke er allemaal zijn. Ook hebben we wat foto’s bekeken van de Keukenhof waar alles mooi in bloei staat! Anne had een mooie foto bij zich van haar poes en de 4 kleine poesjes die geboren waren, gefeliciteerd poes Puk!Daarna zijn er tulpen ‘gestempeld ‘met verf en een vork, erg leuk en vrolijk geworden. Omdat we morgen naar Paleis het Loo gaan hebben we voor het eten en drinken nog gekeken en geluisterd naar een verhaaltje van Willem Waf. Dit is een hondje dat graag wil dansen, maar dan wel samen met iemand anders. We hebben het koninklijke danspasje geoefend want morgen horen de kinderen meer over Willem Waf en komt het danspasje ook terug! Daarna waren er nog een paar mooie foto’s van het paleis en een “koninklijke slaapkamer”, zoals Miley het  mooi vertelde. De koning en koningin kwamen ook in beeld en Jasper wist de namen goed, knap hoor! Denkt u nog aan de stoelverhogers voor morgen? Het wordt vast een mooie belevenis, iedereen heeft er in ieder geval zin in.

Vrijdag 1 april: Al meteen bij het hand geven, werden er grapjes gemaakt, want : “1 april, kikker in je bil” !!! We hadden wel allemaal kleren aan in de kleuren van onze sterren. Er werd toch een foto gemaakt vandaag ? Om 10.30 uur gingen we allemaal naar de grote hal en mochten we in kleuren bij elkaar gaan zitten. Nadat we teruggeteld hadden van 5 naar 0 , kwam de foto in beeld : EEN GROTE GROEP APEN !!!!! En de juffen en meesters riepen : 1 APRIL !!!!!!Dat was lachen !!!! ( toch ???? eh…..)

Vandaag maakten wij kippen, de klas ziet er al echt lente-achtig uit nu. We waren vandaag bijna compleet, want Liam en Adam kwamen allebei wennen. Ze vonden het weer leuk. FIJN WEEKEND ALLEMAAL . ( dinsdag gaan we naar Paleis het Loo. We vertrekken om 9.15 uur . Het is wel leuk als we een beetje in sfeer gaan, dus misschien verkleden als prinses of prins/ridder  ? )

Donderdag 31 maart: Vanmorgen werd de boekenkar de klas in gereden en mochten we in tweetallen een boekje gaan “lezen”. Wat ging dat geweldig !!!! We kozen om de beurt een boekje en lazen elkaar voor. We maakten met juf Carole een bloemenwaaier en keken tijdens het eten en drinken naar de webcam van “Beleef de lente”. Dat doen we deze periode vaker, want het is geweldig om de dieren zo te kunnen bekijken. We zagen zelfs een ijsvogeltje. Ook gingen we nog even naar groep 3, want daar deden ze een proefje met witte roosjes. Die stonden in ecoline ( verschillende kleuren ) en de bloemen kregen die kleur ook ( we konden dus zien dat bloemen echt vocht drinken zo )

Woensdag 30 maart: Vandaag kwam Adam wennen. Welkom in onze groep hoor ! Hij vond meteen zijn vriendje dat hij kende van de kinderopvang, dus dat was echt genieten !!! We lieten een lammetje kleine en grote sprongen maken in de plassen en op het gras ( verkort tellen ) en daarna keken we naar een filmpje over schapen, want het was LAMMETJESDAG vandaag. Daarom werden er ook lieve lammetjes gestempeld. Juf Agnes kon vandaag niet zo goed praten, maar wat fijn dat ze allemaal zo goed meewerkten .

Dinsdag 29 maart: Na een lang PAASWEEKEND hadden we natuurlijk veel te vertellen en ook de juf deed mee ( die liet een filmpje zien van een schaapje met 2 lammetjes ). We hadden vandaag eigenlijk een KOEIENDAG , dus werden er mooie koeien geknutseld ( dat was ook een taakje van de week: “knutsel een dier” ) en we keken naar het liedje van onze podeshow “Koeien die loeien”, er ontstond spontaan een polonaise. Ook bekeken we een film op het digibord over koeien en konden we zien hoe kaas van melk gemaakt wordt. Interessant en leerzaam.

Donderdag 24 maart: Vandaag Paasfeest op school. We begonnen met eitje-tik in onze eigen groep. En de eierkoningin van groep 1/2 A was : LISA ! Gefeliciteerd Lisa ! Wat goed dat we allemaal zo sportief waren, niemand was boos als het ei stuk ging en we waren allemaal trots op Lisa. Zij moest toen in de grote hal, tegen alle kampioenen van de andere groepen. Helaas ging haar ei snel stuk. Maar we hebben haar allemaal toegejuicht. Later gingen we knutselen, allemaal naar een andere activiteit. Bij ons in de klas werden mooie kippen gemaakt. Vanmiddag kwam de Paashaas en we hielpen allemaal goed de eieren te zoeken ( die later lekker opgesmikkeld werden. Moeders bedankt voor de hulp. Nu een lang Paasweekend : FIJNE PAASDAGEN allemaal !!!! ( meer foto’s staan in het algemene fotoalbum )

Woensdag 23 maart: De kip had vanmorgen 7 eieren gelegd, pfffff zoveel dat niemand het geraden heeft. We keken naar Koekeloere, waar Moffel en Piertje dachten dat een chocolade eitje een echt ei was en later het echte kuikentje kwijt waren. We knutselden mooie kippen. Morgen PASEN op school. Hebben jullie allemaal al een ei gekookt voor de eitje-tikwedstrijd ? ( er zijn weer nieuwe prietpraatjes 🙂 )

Dinsdag 22 maart: We begonnen met ons spannende paasspel vanmorgen : hoeveel eieren heeft de zwarte kip gelegd ? Het waren er vandaag 3 ( door 2 kinderen geraden ) Morgen weer proberen te raden.  Daarna kozen we welke paasknutsel we donderdag gaan maken. ( moeilijk kiezen, het waren er zoveel ).We knutselden een leuk paaskuiken vandaag, ze staan echt heel schattig op de paastafel. Emma en Jasper lazen ons een paasverhaaltje voor, erg knap. Onze winkel is nu een paaseierenwinkel en het was er meteen druk vandaag. Natuurlijk keken we naar het filmpje van kuikentje Piep ( elk jaar een groot succes 🙂 ) . Het taakje van de week is deze week : oudsten ” maak het werkblad met het ei met de schrijfoefeningen” en voor de jongsten :  “verf een ei”. Sommigen begonnen er direct aan en hebben dus al een stickertje.

Maandag 21 maart: Vandaag hadden we een leuke ochtend, in de kring hebben we het gehad over meer en minder. En natuurlijk gebruikten we daarvoor eieren want het is bijna Pasen! De juf had bijvoorbeeld 4 eieren en iemand anders mocht dan meer ( of minder ) eieren op de middentafel leggen. “Hoeveel meer dan juf ?” was de vraag. Tja, dat mag je zelf weten, als het er maar méér zijn! Grappig om dan te zien dat de ene kleuter er 5 neerlegt terwijl de andere er 10 neerlegt. Ook tijdens het kiezen zijn er eieren geknutseld, met een kuikentje erin.De luizenpluis was nog op bezoek ( bedankt ouders! ) en we hadden de actie: Heel Apeldoorn schoon ! Eerst gingen we naar de grote hal om te luisteren naar de problemen rondom afval, wat is zwerfafval en hoe lang duurt het eigenlijk voor een plastic flesje verteert? Daarna gingen we het schoolplein en het fietsenhok schoonmaken met grijpertjes en een zak om alles in te doen. De kinderen hebben erg hun best gedaan en werden beloond met een tasje en een sleutelhanger ( er was ook nog een appel, die wordt morgen uitgedeeld&#X1f609 )

Delen via