Lente in groep 1/2 B

maandag 19 maart 2018


Klik op de Paashaas voor de foto’s van dit project.

Deze week hebben we een soort “tussenweek”. Het project lente hebben we nu afgerond en we hebben deze week veel dingen herhaald en veel met PBS gedaan. Dinsdag hadden we een Piebie dag. Er zijn Piebies geknutseld en we hebben afspraken herhaald. Gijs vond dinsdag een rups buiten, we hebben gepraat over de rups en hoe een rups een vlinder wordt. Hier zijn we op woensdag verder mee gegaan. We hadden een vlinderdag. We hebben naar een Huisje Boompje Beestje over de vlinder gekeken, vlinders geknutseld en getekend. Volgende week start ons nieuwe project, dat zal gaan over het lichaam.
Dinsdag 8 en woensdag 9 mei:
Na de vakantie zijn we weer lekker aan het werk gegaan op dinsdag. En wat hadden we prachtig weer erbij deze 2 dagen. We vierden dinsdag de verjaardag van Sophie, van harte gefeliciteerd Sophie! We hebben gezellig vakantie verhalen aan elkaar verteld en natuurlijk heerlijk buiten gespeeld. Ook met water! Op woensdag hadden we het laatste kunstcircuit van dit blok. En hebben we een verrassing in alle tassen gestopt voor zondag, Moederdag. Dus moeders, niet stiekem kijken in de tas hoor! Prettig lang weekend allemaal en tot maandag!
Dinsdag t/m donderdag 26 april:
We zijn deze week druk bezig geweest met het Moederdag cadeau…ssst 😉 Daar gaan we natuurlijk niks over vertellen en daar zijn geen foto’s van gemaakt. Vandaag, donderdag, vierden we de verjaardag van Daimian-Orion. Alvast een hele fijne dag zaterdag! Hij trakteerde op leuke zakjes met een snoepje en bellenblaas en stoepkrijt. Kunnen we mooi gebruiken in de vakantie! We hebben lekker gegymd vandaag. Het was extra leuk dat we wat nieuwe materialen hadden in de gymzaal, zoals een duikelstok. Daar werd goed gebruik van gemaakt! We wensen iedereen nu een heerlijke vakantie, rust lekker uit en we zien elkaar weer op dinsdag 8 mei.
Woensdag 18 april:
Wat een heerlijke zonnige dag. We hebben in de kring even gesproken over Piebie en de gedragsverwachtingen die bij PBS horen. Veel kinderen konden dit al goed verwoorden. Samen met groep 1/2 A keken we naar een Koekeloere, ademloos (zie foto). Met dit prachtige weer hebben we natuurlijk lang buiten gespeeld, en we hebben geprobeerd wat zand op het plein weg te vegen. Veel kinderen hebben goed geholpen. Het was een super dag, het cijfer was dan ook een 9.
Dinsdag 17 april:
We hebben gekeken naar het prentenboek ‘het kleurenkoetje’ en daarna hebben we zelf een koetje getekend en de vlekken ingekleurd met vingerverf. Wat een vrolijk resultaat. We hebben met dit mooie weer natuurlijk lekker buiten gespeeld (wel hadden we last van vliegende mieren, die komen tevoorschijn met dat warme weer 😉 ) In de middag hebben we ook lekker gesmuld van het beschuitje met muisjes van juf Malou.
Maandag 16 april:
We hebben een mooie tulp geprikt vandaag en het allerleukste van vandaag was dat Juf Malou op visite kwam met lieve, kleine Jara. Er was geen tijd meer voor beschuit met muisjes dus juf Malou heeft het aan ons gegeven zodat we het morgen lekker kunnen opeten. Bedankt, en geniet nog maar lekker even van je verlof juf!
Maandag 9 april:
Hoera! Vandaag waren Bram en Farell allebei jarig, 5 jaar! Van harte gefeliciteerd! Het was dus een echte feestdag in de klas. Het was heerlijk weer, we hebben buiten lekker gespeeld met dozen die over waren van de Grote Rekendag. Er kwamen robots tevoorschijn, de kinderen gingen verhuizen en er werden mooie torens gebouwd.
Vrijdag
 6 april: We zijn begonnen met het zaaien van bloemen. We hebben een prachtig pakket zaden en bollen gekregen van Daimian-Orion en we hopen dat de bloemen mooi zullen gaan bloeien.

Donderdag 29 maart: Paasfeest met eitjes tik. Elin was onze groepswinnares. Daarna eitjes zoeken in het park en tot slot nog picknicken in school. (foto’s in het fotoalbum Pasen)
Woensdag 28 maart: De Grote Rekendag vandaag. Wat hebben de kleuters genoten van alle rekenspelletjes. In de kring, in een circuit en in de gymzaal. Foto’s zijn te bewonderen in het algemene album op de website. Klassenmoeders bedankt voor de hulp tijdens het circuit.
Dinsdag 27 maart:  Vandaag is Sem 5 jaar geworden, gefeliciteerd Sem! Hij trakteerde op een hele passende traktatie binnen ons project, prachtige Paaseieren! De foto’s staan in het album. Verder hebben we heerlijk gewerkt en gespeeld met de peuters en vanmiddag hebben we met Wim de woordspin een woordweb gemaakt over Pasen en de lente. Ook keken we een Paasfilmpje van Arie de letterkanarie.
Woensdag 21 maart: Gistermiddag kreeg de juf een cadeau van Daimian Orion en zijn ouders. Vandaag was hij zelf ziek (beterschap hoor!) maar de kinderen waren veel te nieuwsgierig wat er nou in die doos zat. Dus we hebben hem toch opengemaakt, er zat een brief in. Over wat er allemaal groeit en bloeit in de lente en dat ze dat ook leuk vinden voor op het plein van de Bongerd. Dus we vonden in de doos heel veel bloemzaadjes en bloembollen. Wat lief, ontzettend bedankt! We gaan er mooie plekjes voor zoeken met de kinderen. Ook hebben we de Paastak met elkaar versierd en een Koekeloere over Pasen gekeken. Er werden heel veel Paasmandjes geknutseld vandaag.
Dinsdag 20 maart: De inloop ging erg goed vanmorgen, alle kinderen hebben keurig op hun eigen plek hard gewerkt met de spelletjes en werkjes die op tafel lagen. Ook Paasspelletjes en werkbladen. Om 9.00 uur kwamen de peuters weer gezellig bij ons. We hebben een Paasei gemaakt vandaag. Die moesten de kinderen met een pompon in de wasknijper versieren. Heel veel kinderen hebben dit gedaan. In de middag hebben we de kringtafel samen versierd, het lokaal ziet er al heel gezellig uit.
Maandag 19 maart: Vandaag zijn wij begonnen met ons nieuwe project, het gaat over Pasen en de lente. De kinderen hebben vandaag het projectboekje meegekregen. We hebben de Paashaas gevouwen. En even lekker buiten gespeeld, het was nog wel erg koud hoor!

Delen via