Mijn lichaam groep 1/2 B

maandag 28 mei 2018

Klik op het plaatje voor de foto’s van dit project.
Deze week zijn we druk bezig geweest met het Vaderdag cadeau, maar daar heeft de juf natuurlijk geen foto’s van gemaakt. Op woensdag hebben we een tanden dag gehad. We hebben gesproken over tanden wisselen, poetsen en ook Koekeloere ging over de tandarts en je tanden wisselen. In de kring hebben we telspelletjes gedaan met losse tanden. Buiten is er heerlijk gespeeld en gevoetbald. Morgen de Ericacup, denkt u aan het witte t-shirt? Zo zijn de Bongerd kinderen goed te herkennen! Een sportieve dag gewenst allemaal!
Woensdag 6 juni:
Vandaag hebben we het over voelen gehad. Voelen met de handen en voelen met de voeten. Want buiten hadden de juffen een blote voeten pad gemaakt. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen en te ervaren. Zie fotoalbum!
Dinsdag 5 juni:
Vandaag stond ‘proeven’ centraal. Na de inloop kwamen de peuters en gingen we dingen proeven. Zoet (hagelslag), zuur (citroen), bitter (grapefruit) en zout. Eerst een kind met een blinddoek en daarna mochten de kinderen in de kring ook proeven als ze dat wilden. Wat vonden ze het leuk en spannend.  Tijdens het knutselen hebben we plaatjes uitgeknipt waarvan we de smaak lekker vinden en niet lekker.
Maandag 4 juni:
Deze week staan onze zintuigen centraal: ruiken, proeven, voelen, horen en zien. Vandaag hebben we ze allemaal kort besproken en laten zien. Ook keken we een huisje boompje beestje over de zintuigen. Daarna hebben kinderen een gezicht getekend en de zintuigen hebben we erbij geschreven.
Dinsdag 29 mei
: De peuters kwamen weer fijn bij ons in de ochtend! We hebben over het skelet en de spieren gepraat en hebben daarna een skelet geverfd. Liv kon dat ook al heel goed. Het was enorm warm vandaag dus we hebben in de ochtend lekker buiten gespeeld, gelukkig hebben we veel schaduw op ons plein. Onze klassenmoeder Francisca kwam heel lief ijsjes brengen, dank je wel voor de verfrissende verrassing! In de middag was juf Karin in de groep omdat juf Jolien moest vergaderen. Fijn dat je er weer bent juf Karin.
Maandag 28 mei: Vandaag vierden we de verjaardag van Avalon en Tinker, ze zijn 6 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd en een fijne zonnige dag! Dit weekend was Bobbie met Daimian Orion mee geweest naar de dierentuin. Wat leuk om alle avonturen te lezen, de kinderen kunnen niet wachten tot hij komt logeren!
Wij zijn vorige week begonnen met een nieuw project: “mijn lichaam”. Vorige week hebben we veel naar onszelf gekeken en onszelf getekend. Ook hebben we voeten gemaakt, want die waren erg moe bij veel kinderen van de Avondvierdaagse. Goed gelopen allemaal hoor. Bobbie heeft al veel leuke logeerpartijtjes gehad en heeft zelfs met Norah de vierdaagse meegelopen, wat leuk!

Delen via