Mijn lichaam in groep 1/2 B

maandag 30 mei 2016

Mijn lichaam in groep 1/2 B

Donderdag 9 juni: Hieper de piep hoera voor Salina, fijne verjaardag en volgende week vieren we je verjaardag op school! Vanmorgen zijn we gelijk begonnen met de Ericacup, wat een enthousiasme was er! Iedereen had er erg veel zin in, mooi weer, vrolijke kindersnoetjes, helemaal perfect! Maar best vermoeiend een hele ochtend sporten, ’s middags hebben we dan ook alleen maar (nadat iedereen is ingesmeerd) buiten gespeeld. Fijn weekend allemaal, morgen zijn we namelijk vrij!

Woensdag 8 juni: Vandaag stond het zintuig ‘horen’ centraal. Hoe goed werken onze oren eigenlijk? We hebben het even getest in de klas. Één kind ging verstoppen en maakte heel zacht een geluidje. De klas luisterde eerst met het ene oor, daarna met de andere. Uiteindelijk mochten ze raden waar het kind verstopt zat. Conclusie; bijna alle oren werken prima 😉 Vandaag kwam er een nieuw kindje mee kijken. Na de zomer komt hij in groep 3 bij ons op school, vandaar dat hij even een ochtend mee kwam draaien. Tijdens het spelen en werken hebben een paar kinderen een ‘emotie’spel gedaan (soort lotto) Emma en Jayson hebben een rijmspelletje gedaan, er zijn werkbladen gemaakt en er is heerlijk gespeeld. Morgen is de Ericacup, denkt u er aan uw kind een wit shirt aan te doen? En schoenen waar ze makkelijk op kunnen rennen? Bobbie blijft even een nachtje op school, kan hij even bijkomen van alle logeerpartijtjes.

Dinsdag 7 juni: Vanmorgen hebben we een spelletje gedaan er lagen allemaal spulletjes op tafel, iedereen ogen dicht en dan haalt iemand iets weg, wat is er weg? En het tweede spelletje was dat je iemand weer in dezelfde houding terug moest zetten, zoals diegene stond voordat je je ogen dicht deed. Salina is gisteren in het ziekenhuis geweest, haar keel- en neusamandelen zijn er uit gehaald. Gelukkig kregen we bericht dat alles goed was gegaan, we hebben even een kaartje geschreven. ’s Middags lekker lang buiten gespeeld 😀

Maandag 6 juni: Bobbie heeft een heel gezellig weekend gehad bij Lana, daar wilden we natuurlijk alles van weten dus we hebben eerst het verhaaltje in de map gelezen. Daarna kwamen alle andere weekendverhalen. De vierdaagse werd besproken, buiten eten, veel hadden er een ijsje gegeten. Heerlijk om al die verhalen te horen, hopelijk volgen er nog veel zonnige weekenden. Na alle verhalen hebben we het gehad over de vijf zintuigen, daar gaan we deze week namelijk meer over leren. Na de kring spelen en werken; Emma en Milou hebben een mooi zelfportret gemaakt, Cassandra en Mack hadden een prachtig drumstel op de gang gemaakt. Tijdens het buitenspelen hebben we ook nog even geoefend met verspringen, wat een talenten dat komt wel goed tijdens de Ericacup! Tijdens de middag kring hebben we steeds 10 blokjes verdeeld (splitsen). Als de één er drie krijgt, wat blijft er dan voor de ander over? etc. Iedereen was erg moe, nog even korte wat uit de kasten kiezen en dan lekker naar huis of naar de bso.

Vrijdag 3 juni: Vanmorgen hebben we geprobeerd om woordjes te lezen die horen bij het thema ‘mijn lichaam’. Mooi om te zien dat veel kinderen steeds meer letters herkennen. Tijdens spelen en werken hebben een paar kinderen een zelfportret gemaakt, super knap! Veel kinderen hebben het taakje van deze en volgende week gedaan, er is samen gelezen, met andere woorden er is hard en vooral gezellig gespeeld en gewerkt! Bobbie is dit weekend met Lana mee, veel plezier!

Donderdag 2 juni: Vandaag hebben we een praatplaat van een zwembad bekeken. We zijn bezig met het aanleren van het liedje ‘mijn lijf’. Een paar kinderen kunnen hem al mooi meezingen. Als knutselactiviteit hebben we Lotte en Joris omgetrokken en in groepjes hebben ze Lotte en Joris nageschilderd. Ze zijn super goed gelukt, Swen heeft ook geholpen, maar was helaas niet aanwezig toen de foto werd gemaakt. Marcel had het spelletje ‘dokter bibber’ mee, leuk zeg!! Bobbie is vandaag met Mack mee, veel plezier samen!

Woensdag 1 juni: Vanmorgen hebben we een aflevering van Koekeloere bekeken waar het ging over ‘doof zijn’. Een gebarentolk heeft de hele aflevering laten zien hoe kinderen die doof zijn Koekeloere kunnen volgen. Om even te ervaren hoe dat voor hen is, hebben we zelf een stukje gekeken met onze oren dicht. Mooi om te zien hoe de kinderen dan naar de beelden kijken en vertellen waar het volgens hen over gaat. We hebben ook de boeken van Lana en Milou weer bekeken, dit keer hebben we bekeken hoe ons skelet er uit ziet. Hoe komt het dat we onze armen kunnen buigen, waar zitten je ribben? Daarna hebben kinderen een skelet geknutseld. Het boek hebben we er bij gezet, een voorbeeld was wel handig. Na het spelen en werken even buitenspelen, daarna de podeshow van groep 5/6 gekeken, dat was leuk zeg! Goed gedaan! En als laatste nog kort buiten gespeeld. Voor de wandelaars onder ons, succes met dag 2!

Dinsdag 31 mei: Allereerst wil ik nog even de klassenmoeders bedanken die afgelopen vrijdag de klas hebben schoon gemaakt. Dat was fijn in de klas komen gisteren! Bedankt, ook namens de kinderen! Hoera Luca is vandaag 6 jaar geworden, gefeliciteerd Luca! Voordat wij zijn verjaardag gingen vieren hebben we nog even in de boeken van Lana en Milou gekeken. Zij hadden boeken mee over het lichaam, heel interessant. Fijn dat we ze even mogen lenen! Na de kring lekker spelen en werken. Daarna fijn buiten gespeeld, Salina deed even alsof ze juf Jolien was. Maar dan nog met een dikke buik 😀 Bobbie is vandaag met Dastan mee, veel plezier samen!

Maandag 30 mei: Als eerste hebben we gelezen wat Bobbie allemaal heeft beleefd bij Luca, hij en Luca hebben het samen erg gezellig gehad. Vandaag is Bobbie met Ilyas mee naar huis gegaan, veel plezier! Vanaf vandaag zijn we gestart met een nieuw project ‘mijn lichaam’. Daar hebben we het in de kring al even over gehad, wat als je je benen niet kan buigen, hoe moet je dan lopen? We hebben het even geprobeerd, dat ging wel erg lastig, wat als je je armen niet kan buigen, we konden niet drinken, niets pakken. Verder hebben we al een beetje geoefend met het benoemen van onze lichaamsdelen. De eerste knutselwerkjes zijn gemaakt, je eigen hand overtrekken en mooi versieren. De hele dag is er heerlijk gespeeld en gewerkt, Milou had uit zichzelf met blokken torens gemaakt van klein naar groot en Lana heeft een werkblad heel keurig en netjes gemaakt. Wat een fijne dag was het, heerlijk begin van de week!

Delen via