Mijn lichaam in groep 1/2 A

maandag 30 mei 2016

Mijn lichaam in groep 1/2 A

Donderdag 9 juni: Bellie had het heel leuk gehad bij Jack. Nu gaat ze bij Ise logeren. Veel plezier samen !!!!  Het was vandaag de dag van de Ericacup, dus heel veel foto’s zijn daar te vinden op de homepage. Er zitten juweeltjes tussen !!!! We vonden dat we vandaag een 10 verdienden als cijfer van de dag. Jippie :-). Allemaal een FIJN LANG WEEKEND !!!

Woensdag 8 juni: Mik vertelde hoe het was geweest met logeetje Bellie. Adam deed nog wat geld in de spaarpot voor het goede doel. Leuk ! Het kan nog een weekje. Vandaag gingen we nog even door met het zien. We zagen bij Koekeloere dat Moffel een verkeerde bril had gekregen, hij zag dus alles heel wazig. Wij hebben ook even onze brillen gewisseld en ontdekten dat dat niet fijn was 😉 . Natuurlijk hebben we veel over de Ericacup gepraat en allerlei slagzinnen geleerd :”Hup hup hup , de Bongerd wint de cup”. En : “Zeker, zeker, zeker, de Bongerd wint de beker”. Dat moet dan nog wel even gebeuren, ha ha ha……..! De spandoeken liggen ook klaar. We hebben ook de ogentest even gedaan . Aan het eind van de ochtend deelde Sandra nog diploma’s uit aan de vierdaagselopers. Buiten heeft juf Malou de brandnetels weggehaald, want die groeiden toch wel heel hard nu……..Een glunderende Jack nam Bellie mee.

Dinsdag 7 juni: Bellie had het heel gezellig gehad bij Anne, ze mocht zelfs in de fietskar rijden. Vandaag hadden we een dag waarop het zien centraal stond. Een kleuter kreeg een blinddoek voor en een ander moest hem/haar naar iemand toe leiden en dan moest er gevoeld worden wie het was. Ook de juf mocht het proberen, pfff moeilijk. In de bouwhoek werd er met blokken een vorm gemaakt van Thayrell. We kregen bezoek van de peuters en zongen samen onze lievelingsliedjes “Hoofd schouders, knie en teen “en “De kop van de kat was jarig”. Na het samen eten en drinken, speelden ze ook nog even met ons buiten. Dat was extra leuk voor Nena, want zij komt na de vakantie in groep 1/2 A. Voorleesliesbeth ging gezellig op het grasveld voorlezen. Een blije Mik mocht Bellie mee naar huis nemen. Nog 2 nachtjes en dan is de ERICACUP. Denken jullie aan een wit shirtje ? ( zoveel mogelijk wit ) Sportschoenen, of gewone schoenen, zijn natuurlijk ook aan te raden 😉 .

Maandag 6 juni:  Vandaag hebben we het in de kring gehad over één van de vijf zintuigen: voelen. Er was een ‘voeldoos’ in de klas waar je je handen in kon steken en zo kon voelen welk voorwerp erin zat. Aan de voorkant was de doos open zodat iedereen in de kring kon meegenieten. Ook kon je dan iets vertellen over het voorwerp, is het hard of zacht, rond of hoekig of misschien wel harig?
Iedereen vond het erg leuk en er werd goed geraden, zelfs een aardappel! ( iets waarvan de juf had gedacht dat het erg moeilijk zou zijn… ) Na het eten en drinken zijn we eerst naar het grote veld gegaan om te oefenen met verspringen voor de Erica cup. Een aanloop nemen en afzetten zijn dan erg belangrijk. Het was fijn om even te oefenen en dat belooft veel goeds voor donderdag!
Daarna hebben we nog lekker buiten gespeeld met de karren en ander speelgoed uit de schuur.

Vrijdag 3 juni: Roan had het leuk gehad met Bellie. Vandaag gingen we in de kring met juf Ingrid “spiegelen” , we stonden tegenover elkaar en moesten precies elkaar nadoen. Daarna werd er een spiegel geknutseld, alleen door Ise  , de rest was te moe om te knutselen 🙂 . Vanavond de intocht van de avondvierdaagse voor de lopers. Bellie ging met Isa mee.

Donderdag 2 juni: Bellie had het heel gezellig gehad bij Adam ( Adam vertelde haar om 5.30 uur al dat ze nog niet naar school gingen maar dat Bellie nog even verder moest slapen 🙂 ) We hadden het vandaag over groot/klein en groter/kleiner. We maakten verschillende groepjes en keken steeds wie de grootste en wie de kleinste was. Daarna keken we nog naar Hoelahoep over groot en klein. De oudsten van de jongsten ( 🙂 ) hebben vandaag een emotiespel ( Onderbouwd )  gedaan met de juf terwijl Bellie op de stoel zat ( zelfstandig werken ) . De oudsten deden een rijmspel ( Onderbouwd ). We hebben heerlijk met nieuwe buizen gespeeld buiten en daarna nog de praatplaat op het digibord besproken ( heel veel lichaamsdelen kwamen aan de beurt ). Ook vandaag werd er weer veel geld in de spaarpot gedaan voor Oeganda. Aan het eind van de dag is er geteld en we hadden al heel veel geld in de spaarpot zitten. Volgende week gaan we weer verder. Bellie mocht mee met Roan , gezellig. Morgen is juf Ingrid er weer.

Woensdag 1 juni: Vandaag was Ise jarig : GEFELICITEERD !!!! Ze trakteerde met dit mooie weer op heerlijke ijsjes. Terwijl juf de muts maakte, keken we naar een aflevering van Koekeloere die over “doof zijn” ging. We leerden dat dove mensen met hun handen kunnen praten……en ook nog kunnen liplezen. We hadden vandaag een handendag , dus trokken we onze handen om en plakten er de botjes in. Juf Danique, die een tijd geleden een weekje stage bij ons liep, kwam op bezoek en ging meteen aan het werk 🙂 . Leuk dat je er was Danique !!!! En wat knap dat je nog zoveel namen wist !!! Er werd ook weer geld meegebracht voor Oeganda. Fijn ! Emma las ons tijdens het eten en drinken voor uit haar eigen leesboekje en Fien kreeg haar strikdiploma, waar ze heel blij mee was. Om 11 uur gingen we naar de grote hal om naar de podeshow van groep 5/6 te kijken, dat was leuk ! Bellie mocht om 12.15 uur mee met Adam. We zijn benieuwd wat ze samen gaan beleven.

Dinsdag 31 mei: Bellie had het leuk gehad bij Vincent. ( vannacht blijft hij een nachtje op school slapen, want tussendoor moet dat ook weleens ). Er waren alweer kinderen met geld voor Oeganda ( ze hadden o.a. helpen afwassen en auto wassen ) Geweldig !!!!! Vanwege de vierdaagse ( die vanavond begint ) begonnen we met het meten van onze voeten, een leuke rekenopdracht, want daarna moesten we de vakjes tellen . Daarna hebben we het skelet besproken, wat hebben we veel botjes zeg !!!! We gingen ook een skelet knutselen. Het spel “Dr Bibber” was een groot succes. Fien kon laten zien dat ze strikken kan en krijgt morgen een strikdiploma, gefeliciteerd ! Alieke mocht buiten haar nieuwe fiets laten zien. Op het digibord bekeken we 2 filmpjes over de lichaamsdelen , ook in het Engels :-). We konden alles aanwijzen, ook bij het Engelse filmpje, knap hoor. Het allerleukste was dat we ontdekten dat buik in het Engels BELLY is !!!!

Maandag 30 mei: Vandaag zijn we, nadat we eerst naar de verhalen van Bellie geluisterd hadden die het leuk gehad had bij Stijn, gestart met een nieuw project: Mijn lichaam. In de kring hebben we het gehad over ons lichaam, wat is er allemaal aan de buitenkant te zien, zijn er ook verschillen en van welke lichaamsdelen heb je er twee? Dat was nog wel even nadenken hoor, want armen, ogen, benen zijn makkelijk maar hoe zit het met de rest van je lichaam?  Roan kwam met een heel goede aanvulling: je longen, daar heb je er ook twee van! Goed zo! Daarna zijn er twee kinderen ( Lisa en Adam ) omgetrokken en is er in een groepje gewerkt om de tekening in te schilderen, zo echt mogelijk.  Dat ging erg goed, ook het overleggen samen, het resultaat hangt op de klassendeur. En wat fijn, vandaag heerlijk buiten gespeeld aan het eind van de ochtend. Vincent bofte, want Bellie mocht met hem mee. Veel plezier samen !

Delen via