Wiebeltanden – groep 1/2 A

maandag 22 mei 2017

 Klik op de foto voor alle foto’s van dit project.

Klik op de foto voor de foto’s van de jarigen na de kerstvakantie.

                                 Ise  werd 1 juni 6 jaar.

Vrijdag 9 juni: Wat waren we moe na de Ericacup en sommigen ook nog van de vierdaagse. Bikkels hoor !!! We gingen eerst naar de grote hal, waar we te horen kregen wie er een medaille had gewonnen gisteren. Bij ons in de groep waren dat Jorn ( sprinten ) en Danny ( balwerpen ). Gefeliciteerd hoor !!!! Danny was er niet, dus die krijgt de medaille later.  Vandaag waren we heel druk met Vaderdag, dus geen foto’s , sssssst. Maaike was er ook gezellig weer bij. We konden niet naar buiten, dus hebben we aan het eind van de ochtend nog even een filmpje gekeken. Vanavond is de intocht van de vierdaagse dus SUCCES lopers !!! ( veel 4 daagsefoto’s in het album  op de homepage) . En allemaal EEN FIJN WEEKEND !!!!!! ( Bellie is bij Thygo, dus die geniet ook vast weer )

Donderdag 8 juni: Deze dag stond helemaal in het teken van de ERICACUP. ’s Morgens waren wij aan de beurt. We deden super ons best. ’s Middags hebben we eerst even het mooie verhaal in de map van Bellie gelezen, die bij Luuk was gewees,t en daarna hebben we buiten gespeeld en gekeken naar de Bovenbouwkinderen. Alle ERICACUPfoto’s staan in het album op de homepage.

Woensdag 7 juni: Vandaag kwam Maaike bij ons wennen, zij wordt op dezelfde dag 4 jaar als Maddy, die er ook weer was. Gezellig hoor. Bellie had het leuk gehad bij Ayham en vandaag mocht Luuk hem mee naar huis nemen. We gingen voor Vaderdag aan de slag, dus geen foto’s , sssssssst. Er waren meer ouders dan vorige week aan het knutselen voor ons kikkerfeest en ze hebben zo hard gewerkt dat ze al bijna klaar zijn. Vrijdag gaat het knutselen niet meer door dus. Morgen ERICACUP !!!! Denken jullie aan een wit shirtje ? Het wordt vast een prachtige dag morgen !

Dinsdag 6 juni: Gelukkig is iedereen na het pinksterweekend weer helemaal beter. Vandaag hebben de jongsten en de oudsten met juf Jolien in het boekje gewerkt over taal. ( toetsen )  Dit hebben ze goed gedaan. We gingen al vroeg eten en drinken en daarna hebben we lekker lang kunnen kiezen. 5 kinderen van groep 2 hebben de knutsel gemaakt. Met een mooi resultaat. Buiten was het niet zo lekker weer en daarom hebben we binnen nog even een filmpje gekeken en daarna hebben we lekker gegeten. Gelukkig ging toen de zon schijnen en konden we toch nog even lekker naar buiten. Bellie is mee met Ayham om daar gezellig een nachtje te slapen.

Vrijdag 2 juni: Wat een verrassing: de plakselpotjes werden spontaan gevuld vanmorgen. In de kring vertelde Anne ons over haar avonturen met Bellie. Wat boft onze Bellie toch. We keken naar een Engels filmpje van Onderbouwd en daarna dansten we nog even mee met een liedje over ons lichaam. De “gipsploeg” ging de arm in het gips plakken. Het was trouwens een vreemde dag, want 11 kinderen waren afwezig. De meesten vanwege waterpokken. Beterschap dus maar !!!! Buiten speelden we weer heerlijk met het piratenschip. We gaven onszelf weer een zeer hoge 9 en Bellie mocht met Fenna mee, dus ook zij was helemaal blij.  FIJN PINKSTERWEEKEND ALLEMAAL !!!

Donderdag 1 juni: Natuurlijk luisterden we eerst naar de verhalen van Bellie die bij Thijmen was geweest. De foto’s lieten zien dat het weer erg gezellig was geweest. Daarna vierden we de verjaardag van Ise. Gefeliciteerd Ise ! De foto’s staan in het album van de jarigen. Tijdens het maken van de muts, keken we naar Koekeloere, waar Pier de waterpokken had en later Moffel ook. Heel herkenbaar voor ons, want bij ons in de klas hebben ook een paar kinderen de waterpokken. Beterschap trouwens !!!! Van Jorn kregen we een prachtig piratenschip, waar we de hele dag buiten mee gespeeld hebben, zooooo leuk ! Nog erg bedankt Jorn !!!! Omdat het zulk mooi weer was, hebben we best lang buiten gespeeld. Leuk om te zien hoe  de kinderen verschillend spelen. Het piratenschip was favoriet, maar Danny bedacht ook wel een heel leuk spelletje met een zandzuiger. Tegen 11 uur werd de traktatie van Ise gebracht en konden we heerlijk smullen van een waterijsje. Het was een heerlijke dag vandaag, met natuurlijk een prachtig cijfer : een zeer hoge 9 !!!!!! Bellie mocht met Anne mee, dus we zijn benieuwd naar de verhalen morgen.

Woensdag 31 mei: Maddy was er gezellig vandaag weer om te wennen . Bellie had het heel leuk gehad bij Adam, hij had zelfs een waterijsje mogen proeven. Thijmen was dolblij dat hij vandaag aan de beurt was. Liam was ook heel blij, want hij kon laten zien dat hij veters kan strikken !!!! Morgen krijgt hij zijn felbegeerde strikdiploma. We bekeken alle woorden van dit project op het digibord met Wim de woordspin en keken toen naar een aflevering van huisje boompje beestje over “het skelet”. Dat vonden ze toch wel raar hoor, alleen de botten van het lichaam. We gingen ook een skelet plakken met wattenstaafjes. het was een lastig knutselwerkje, maar de resultaten zijn leuk. We deden later ook een “skelettendansje’. In de apotheek was het een drukte van belang. Dat komt vast door de hitte.  Buiten werd er weer heerlijk gespeeld.

Dinsdag 30 mei: Er waren veel zieke kinderen vandaag. Bellie heeft het heel gezellig gehad bij Bodine. We hebben de foto’s mooi op het bord laten zien. In de kring hebben we een praatplaat gedaan en daarna zijn we lekker aan het werk gegaan. Bij het knutselen werd er een bed versierd met stroken. We konden na het werken alweer lekker buiten eten en drinken. Na de lunch en het buitenspelen hebben we woordstukjes gedaan met Mollie de Mol. Tijdens het kiezen in de middag moest er door groep 2 nog even hard worden gewerkt aan het werkmapje en een paar kinderen van groep 1 hebben met de juf nog de weektaak kunnen doen. Bellie gaat een nachtje bij Adam slapen.

Maandag 29 mei: Het beloofde een warme dag te worden. De kinderen hadden lekkere zomerse kleding aan. In de kring hebben we tijdens het luizenpluizen gekletst over het lekkere lange weekend. Bellie heeft van alles meegemaakt bij Vincent thuis. Veel badjes en ijsjes kwamen voorbij. Na het kletsen hebben we de verjaardag van Bodine gevierd. Ze is alweer 6 jaar geworden. Ze had versierde cakejes mee en de kinderen zaten te smullen. Na het kiezen hebben we lekker buiten het eten en drinken gedaan. In de ochtend nog lekker naar buiten geweest. Na de lunch hebben ze wat korter buiten gespeeld, want tja…….om half 2 ging het water spetteren buiten van start……wat was dat leuk en gezellig. Bodine mocht vandaag Bellie een nachtje mee naar huis, ben benieuwd naar de verhalen…….

Woensdag 24 mei: Vanmorgen kwam Maddy bij ons in de groep wennen. Welkom. Ze vond het meteen leuk en deed al snel mee met van alles.  Het verhaal van de logeerpartij van Bellie werd voorgelezen . Die had het erg leuk gehad bij Mik en vandaag kreeg Vincent ‘m mee. Veel plezier samen !!  We keken naar een leuk filmpje van Nena , die naar K3 was geweest. Ook deden we een kimspel met tandenborstels. We hadden vandaag namelijk een monddagje“. Moffel had ook een losse tand bij Koekeloere. Wij gingen monden knutselen , met een tandenborstel en tandpasta. Ze zijn leuk geworden. Buiten speelden we fijn met nieuwe buizen ( bedankt Mirjam Wakkermans ! ) . Net voordat we naar huis gingen deden we een leuk spelletje met rietjes. We moesten een rondje doorgeven.  opperste concentratie was verreist. Nu een heel lang weekend: FIJNE DAGEN ALLEMAAL !!!

Dinsdag 23 mei: Arie kwam weer gezellig bij met ons spelen in de kring. Hij had weer letters verstopt in de klas. Na de letter I en de letter K te hebben gevonden had de juf nog een verrassing voor Arie. Een spiegel. Hij schrok van zichzelf……daarna ging hij eens goed kijken en vond hij het niet meer eng. 8 kinderen hebben tijdens het kiezen een spiegel gemaakt, waarin ze zichzelf zagen en na moesten tekenen. Na het eten en drinken gingen we lekker naar buiten. De glijbaan werd weer spannend gemaakt en bij de zandbak was een ijswinkel. Tijdens het kiezen in de middag werd er nog hard gewerkt. Van Fien zat er een tand wel heel los. De tand had er vandaag nog geen zin om uit te gaan, wie weet morgen?

Maandag 22 mei : Vandaag zijn we gestart met een nieuw project “Wiebeltanden” . We hebben al over ons lichaam gepraat en ook hebben de kinderen met elkaar gekletst over het weekend. We hebben gehoord wat Bellie allemaal heeft meegemaakt bij Fien. Tijdens het kiezen hebben 6 kinderen hun handen overgetrokken en deze mooi versierd. Daarbij de cijfers 1 t/m 10 erbij gestempeld. Stijn ging meteen aan de slag met zijn weektaak. Ook Vincent en Mik hebben aan hun weektaak gewerkt. Tijdens het eten en drinken kwamen er 3 peuters gezellig bij ons met juf Karin. Ze gingen zelfs even gezellig mee naar buiten. Na de lunch hebben we een spelletje gedaan waarbij we steeds de eerste letter van een woord moesten zoeken. Dit konden ze al goed. Liam, Lana en Gijs ging meteen tijdens het kiezen nog een keer het spel doen. Omdat er hard gewerkt is, hebben ze allemaal een sticker verdiend. Bellie zou vandaag meegaan met Ayham, maar die ging ziek naar huis. Deze logeerpartij haalt Bellie nog een keertje in en vandaag ging hij mee met Mik. Aan het einde van de dag kwam nog de vraag of iedereen al iets voor juffendag had ingeleverd.

 

Delen via