De lente(kriebels) in groep 1/2 B

dinsdag 21 maart 2017

Klik hier voor de foto’s van de jarigen. Gijs werd 5 op 13 april.

Klik op de foto voor de foto’s van dit project!

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 20 april: het was vandaag een bijzondere dag. Abdul-Rahim heeft een babybroertje gekregen. We hebben een mooie kleurplaat gemaakt. We hebben ook over koningsdag gewerkt en gepraat. Een aantal kinderen heeft een muts geplakt en we hebben de koning en de koningin getekend. Het was weer mooi weer dus we konden ook fijn buiten spelen. Aan het eind van de dag hebben we de klas netjes opgeruimd want we hebben vakantie. We hebben 10 vrije dagen geteld. 1 mei gaan we pas weer naar school. Voor iedereen een fijne vakantie.

Donderdag 13 april: Wat was het een mooie dag vandaag. Gijs is vandaag 5 jaar geworden. Hij trakteerde op Ninjago eieren. ook zijn verjaardag muts was versierd met eieren. We hebben ook heel veel plezier gehad met het picknicken in de hal en de gymzaal. De hele school zat door elkaar heen en het was reuze gezellig. Het eieren zoeken in het park was ook een groot succes. Nikki was de eierkoningin van groep 1 / 2 B. De grote finale in de hal heeft ze helaas niet gewonnen. We hebben ook veel plezier gehad met de eier tik wedstrijd van de meesters en juffen ennnnn de paashaas. Juf Agnes had bijna gewonnen. Juf Jolanda was de grote winnaar. het was een fijne dag en het was leuk om te zien hoe de bovenbouw leerlingen de kleuters begeleiden. Bedankt dat was heel fijn. Ook dank aan de hulpouders en de paascommissie voor dit mooie feest! En nu voor iedereen een fijn Paasweekend en tot volgende week.

Woensdag 12 april: In de kring gingen we eieren sorteren en in groepjes verdelen. Daarna was het Koekeloere tijd, deze aflevering ging natuurlijk ook over Pasen. Om 10.45 uur kwam de mama van Feline om ons te helpen met het maken van broodjes voor de picknick van morgen. Alle kleuters mochten 3 paasbroodjes maken en ze op de bakplaat leggen. Dat wordt smullen! De mama van Nyla, Feline, Gijs en Roan gaan onze broodjes afbakken, fijn hoor! Aan het einde van de ochtend mochten we genieten van de podeshow van groep 5/6, het ging over sprookjes!  Knap gedaan. Fijne dag morgen, denken jullie allemaal aan een hardgekookt ei?
Dinsdag 11 april:
Vandaag deden we mee aan de nationale buitenlesdag. We hebben wat leuke spelletjes gedaan op het plein en daarna mochten we met stoepkrijt mooie kunstwerken maken. Hinkelbanen, mandala’s maar ook gewoon zelf tekenen. Lekker buiten spelen mocht natuurlijk ook 🙂 We hadden in de middag ons eerste kunstcircuit, met als thema bloemenpracht en lentelicht. In vier groepen gingen we aan het werk. Beeldend, literatuur en muziek zijn de onderdelen deze keer. In de kring hebben we de groei van een kuiken bekeken. We konden de platen al snel op de goede volgorde leggen.  
Vrijdag 7 april:
Vandaag waren alle zieke kinderen weer op school en ook Swen was er weer. Hij kon nog niet de hele ochtend blijven want buiten spelen lukt nog niet. We hebben een prentenboek gelezen over Bommes en we hebben gekleurde paaseieren gesorteerd. We zijn ook  weer verder gegaan met het versieren van paaseieren met mooie patronen. We hebben ook weer fijn gespeeld en gebouwd. De hele klas is weer netjes opgeruimd voor het weekend. Volgende week is het alweer bijna Pasen! We verheugen ons op de Paas activiteit.

Donderdag 6 april: Wat fijn was het dat Swen vandaag weer even in de groep was. We hebben een filmpje bekeken van Arie en het blauwe ei. Marcel had een mooie beker van zijn opa meegenomen. We hebben papieren Paas eieren versierd. Milou en Tijn konden al mooie patronen plakken. We hebben fijn samen gespeeld en gewerkt.

Woensdag 5 april: We keken koekeloere op ons mooie bord, wat doet hij het goed. Vandaag mochten Mack en Seren een lente spel op het bord doen. En we knutselden met crêpepapier een bloemenweiland. Jordy en Cassandra maken het morgen nog even af, want wat was het veel werk! Het wordt erg mooi!  Omdat we drie dagen een 9 hadden gehaald heeft juf stickers uitgedeeld. Dat hadden ze wel verdiend!
Dinsdag 4 april: een koeien en kalfjes dag. In de kring gingen we kalfjes tellen en eerlijk verdelen in een weiland. Ook draaiden we ze om, zodat we even en oneven gingen oefenen. Goed hoor. Natuurlijk werden er ook kalfjes geknutseld. Eerst zelf tekenen en daarna met onze vingers in de verf om ze in te kleuren. Juf Leonie las een Engels boekje voor van Nijntje, we leerden verschillende dieren in het Engels. En wat hielp iedereen aan het einde van de dag goed mee om de klas netjes te maken voor de open dag, fijn hoor. Er is super opgeruimd.
Maandag 3 april: Na onze weekendverhalen gingen we kuikentjes maken met een patatvorkje. En het bord werkt, wat leuk en fijn! Juf is er van alles mee aan het proberen.
Sophie was er ook weer een ochtend, gezellig! Juf Karin en drie peuters kwamen gezellig bij ons eten en drinken en luisteren naar een verhaal. Voor Mack extra leuk want zijn broertjes was er bij. En Bram, die wist alles al goed!
Woensdag 29 maart: Wauw, een lege witte muur. We kregen vandaag ons nieuwe bord, dit bord kan rijden. Vanmiddag na schooltijd moest er nog iets geinstalleerd worden, morgen kunnen we hem dan eindelijk gebruiken! Yes, de kinderen en juffen kunnen niet wachten! Vandaag kwam Sophie voor het eerst bij ons wennen, het ging hartstikke goed. Welkom Sophie! Omdat ons bord weg was mochten we even koekeloere kijken bij juf agnes, gezellig! Ook was de fotograaf er nog voor alle broertjes en zusjes,we zijn erg benieuwd naar het resultaat. Er werden narcissen geknutseld vandaag, van nutrilon lepeltjes. Want hier heeft de juf genoeg van;)

dinsdag 28 maart: vandaag een lammetjesdag! In de kring gingen we met een lammetje sprongen van twee maken. In het gras en over de slootjes. De klas komt steeds meer in lentesfeer. De kringtafel is mooi versierd. Van wc rolletjes werden er  mooie lammetjes geknutseld en juf Leonie las een verhaal voor over lammetjes. We hebben lekker buiten gespeeld en in de middag deden we een dramales, over dieren op de boerderij. In de bouwhoek werd een mooie wei gebouwd met stallen voor de jonge dieren.

Maandag 27 maart: Sem is vandaag 4 jaar geworden, gefeliciteerd Sem! Vandaag zijn we gestart met ons lenteproject, wat doorloopt t/m Pasen. En wat begint het project goed met dit heerlijke lenteweer! Vanmorgen hebben we mooie tulpen schilderijen gemaakt en in de kring verteld over ons weekend. De middag stond in het teken van Apeldoorn schoon (zie algemeen bericht op de site met foto’s) De kinderen hebben ontzettend goed geholpen met het opruimen van afval, wij hebben 4 kg verzameld op ons plein. In de kring hebben we naar verschillende lentebloemen gekeken en geteld hoeveel klapjes het woord had. En welke bloem als woord langer of korter was. Dit wisten de kinderen erg goed.
Morgen komt de schoolfotograaf, we hopen dat iedereen er bij kan zijn in vrolijke kleuren!
Donderdag 23 en Vrijdag 24 maart:
Donderdag was het de baby dag. hebben veel baby foto’s bekeken en ook meester Frans en Juf Yolande hadden een baby foto meegenomen. We hebben ook het prentenboek Kom uit je ei kleintje gelezen. De kip wist niet hoe ze het ei uit moest broeden en kookte er zelfs spaghetti voor! Vrijdag was het de dag van samen spelen en samen delen en wat zeggen we als we iets niet leuk vinden. We hebben met een maatje samen gespeeld en gewerkt. Dat ging heel goed. We hebben ook een geweldige podeshow van groep 6/7 gezien. Sem vond hem fantastisch en Marcel vond het de leukste podeshow ooit! Ik vond het ook heel leuk en was bijzonder trots op alle kleuters die als publiek een 10 verdienden! Wat een mooi einde van deze week.
Woensdag: Vandaag even geen lentekriebels. Want we hadden de grote rekendag. Wat een ontzettend leuke ochtend, wat zijn we druk geweest! (foto’s in het algemene album, zie nieuws) Moeder van Cassandra en juf Leonie bedankt voor de hulp!
Dinsdag:
Vandaag was het onderwerp ‘dit voel ik’. Juf Leonie had een doos meegenomen met allemaal spullen erin. Zachte dingen, ruwe dingen. De kinderen mochten alles voelen en vertellen hoe ze dat vonden. Wat is fijn en wat niet? Daarna ging een groepje kinderen met verschillende materialen knutselen. Ze plakten de texturen bij een vrolijke smiley als ze het prettig vonden en een verdrietige smiley als ze het niet zo fijn vonden. Ook hebben we nog gegymd. In de middag konden we even lekker naar buiten en hebben we in de kring nog op elkaars rug ‘geschreven’. We probeerden te vertellen wat een ander op onze rug schreef. Morgen is de grote rekendag, donderdag gaan we verder met de lentekriebels. Wilt u nog een babyfoto meegeven van uw kind? Daar gaat juf Yolande op donderdag iets mee doen.

De maandag stond in het teken van ‘dit ben ik’. Zo zie ik eruit en hoe ziet een ander eruit. We hebben ook gepraat over verschillen tussen kinderen. Dat dit juist mooi is om te zien. We hebben onszelf ook getekend, met een spiegel erbij! In de middag hebben we ook groepjes gemaakt, gebaseerd op uiterlijke kenmerken. De groepjes gingen we daarna tellen.

 

Delen via