De 4 weken voor de zomervakantie in groep 1/2 B met o.a. de modderdag EN de schoolreis

vrijdag 8 juli 2016

Vrijdag 8 juli: Tijdens de kring kreeg de juf veel “prettige vakantie / bedanktcadeautjes”. Bedankt allemaal hoor !!!! Vandaag hadden we geen tijd om binnen te spelen. De kinderen hebben de juf geholpen met de klas opruimen en schoonmaken. Wat hebben ze dat super goed gedaan! Daarna lekker buitenspelen. En na het buitenspelen naar binnen en alle spullen uitdelen. Juf Jolien kwam ook nog even langs om iedereen een fijne vakantie te wensen. Helaas begint de vakantie niet zo zonnig, maar er komen vast nog heel veel mooie dagen aan. Geniet van de vakantie en tot maandag 22 augustus!

Donderdag 7 juli: Juf is begonnen met voorlezen, zouden we het boekje nog voor de vakantie uit krijgen?We gaan ons best doen! Ilyas heeft de klas getrakteerd op popcorn, dat was lekker. Er is fijn gewerkt en gespeeld in de klas. Na het brood eten werden de kinderen nog getrakteerd op een heerlijk ijsje. En daarna was het toch echt tijd voor de oudste kleuters om een kijkje te nemen in groep 3. Wat kwamen ze blij en trots weer terug, ze zijn er echt helemaal klaar voor. Aan het eind van de middag hebben we groep 8 ook nog even uitgezwaaid en toen was de dag weer voorbij. Morgen maken we er nog een gezellige ochtend van en daarna kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie. Tot morgen!

Woensdag 6 juli: Vanmorgen hebben we van Onderbouwd nog een filmpje gekeken over  ‘de Vis’. Daarna heeft groep 2 in hun rekenwerkboekje gewerkt, nog even vrijspelen, eten en drinken en genieten van het mooie weer. Dastan gaat volgend jaar naar een andere school, daar hebben we iets moois voor gemaakt en Dastan ging nog trakteren. Veel plezier op je nieuwe school Dastan. De kinderen die volgend jaar naar groep 3 gaan gingen door de poort en hebben samen nog een gezellige middag gehad.

Dinsdag 5 juli: Nadat we al het meegenomen speelgoed hebben bekeken, hebben we er heerlijk mee gespeeld. Helaas was het vandaag minder mooi weer en konden we maar even naar buiten. Dan maar weer binnen spelen. Na veel spelen had iedereen wel trek gekregen, gelukkig maar want het was PATATdag. De foto’s staan ook op de website. ’s Middags kwamen de kinderen van groep 8 ook nog even langs om een vouwwerkje te maken. Even een controle of ze bij de kleuters wel goed op hebben gelet 😉 Voor alle ouders/opa’s/oma’s die een keertje op school hebben geholpen is er een bedankje mee naar huis gegaan. Bedankt voor jullie hulp!

Maandag 4 juli: Vanmorgen werden er weer leuke weekend verhalen verteld. Na de kring gingen we spelen en werken. Deze week mag er vrij geknutseld worden. Daar maakte Nina en Emma gelijk gebruik van, er zijn prachtige mutsen gemaakt. Na het eten en drinken konden we eindelijk weer buitenspelen terwijl het zonnetje scheen. Dat was al weer een tijdje geleden. ’s Middags waren de kinderen ook zo heerlijk aan het spelen, dat we lekker lang buiten zijn gebleven. Voor het naar huis gaan nog even een liedje gezongen en de rapporten zijn uitgedeeld. Een heerlijke dag was het!

Donderdag 30 juni: We hebben een geweldige schoolreis gehad ! Na de regen bij het vertrek en onderweg op de heenreis , bleef het de rest van de dag droog en scheen zelfs het zonnetje af en toe. Prima weer dus voor ons !!!! We hebben heerlijk gespeeld . Er was een leuke poppenkastvoorstelling waarbij ook het publiek ingeschakeld werd ! Dat was ook genieten voor de begeleiders !!!  Na het smullen van een lekker bakje patat en een glas limonade , gingen we nog even spelen. Toen een ijsje en hup de bus weer in ( waar sommigen in slaap vielen , maar ze waren ECHT NIET MOE hoor !!!!! ) De foto’s staan nu al in het fotoalbum !!!Klassenmoeders : bedankt !!! Het was fijn om jullie erbij te hebben !!! En nu weekend ! FIJN WEEKEND allemaal.

Maandag 27 juni: Vanmorgen hebben we groep 3 uitgezwaaid, zij gingen op schoolreisje. Bij het zien van de grote bus wilden  wij ook wel mee, de kinderen kunnen niet meer wachten. In de kring hebben we even geteld hoeveel nachtjes wij nog moeten slapen, nog maar drie! 😀 We hebben in de kring ook gelezen hoe Bobbie het gehad heeft bij Milou. Zo te lezen was het fantastisch! Vandaag is Bobbie met Lana mee, veel plezier. Tijdens het spelen en werken heeft Alinda twee mooie kastelen geschilderd, die hangen we op tijdens de modderdag. Ook hebben een paar kinderen een camping met tenten gemaakt. ’s Middags, tijdens het buitenspelen, hebben we wedstrijdjes rennen gedaan, spelletje ‘Anna Maria koekoek’, dat was gezellig zo met elkaar. Daarna hebben we in de kring gesorteerd met schelpen, wat kan je op veel verschillende manier sorteren, vorm, kleur, grootte etc. Nog even spelen en werken en toen was het al weer tijd. Tot morgen!

Vrijdag 24 juni: In de kring hebben we een Engels filmpje gekeken van Onderbouwd. Best een moeilijke dit keer, gelukkig hebben we het filmpje ook in het Nederlands. Tijdens het spelen en werken zijn er hele leuke “sap glazen” gemaakt, met ijsblokjes en stukjes citroen en sinaasappels er in. Daarna hebben we fijn buiten gespeeld. Bobbie is dit weekend met Milou mee. Veel plezier samen! Fijn weekend en tot maandag.

Donderdag 23 juni: De juf had vanmorgen heel leuk nieuws voor de kinderen, er kwamen vandaag namelijk een paar mensen op visite. Juf Jolien, Casper, Noor en Lotte kwamen op school. Wat een feest was dat. We hebben Noor en Lotte goed kunnen bewonderen, twee prachtige meiden! Juf Jolien trakteerde ook nog op beschuit met muisjes, mmm lekker, daar heeft iedereen van genoten. Leuk dat jullie er waren en geniet van jullie mooie meiden! Verder hebben we vandaag rustig aan gedaan en veel buiten gespeeld, de mama van Ryan en Roan kwam ook nog op ijsjes trakteren, bedankt! Onze ijswinkel wordt sinds vandaag ook druk bezocht :-D.

Dinsdag 21 juni: Bobbie heeft het erg gezellig gehad bij Avalon. In de kring hebben we een praatplaat over de zomer bekeken en de letter V geleerd. Dat is nog best een moeilijke letter. Tijdens het spelen en werken zijn er vrolijke zonnetjes gemaakt. Gelukkig konden we vandaag wel lekker buitenspelen, fijn! ’s Middags gingen we kiezen uit de kasten en heeft Nina een bordje voor de ijswinkel gemaakt.

Maandag 20 juni: Vanmorgen hebben we als eerste groep 4, 5 en 6 uitgezwaaid. Zij gingen op schoolreisje. Daarna hebben we in de kring naar alle weekend verhalen geluisterd en we hebben gelezen wat Bobbie dit weekend heeft gedaan. Tijdens het spelen en werken zijn er ijsjes gevouwen. Daarna eten en drinken en i.v.m. het weer gingen we lekker klimmen en klauteren in het speellokaal. Gelukkig konden we na het brood eten wel een frisse neus halen. Daarna in de kring, we hebben vast gedaan of we op schoolreisje gingen. Hoeveel kinderen zitten er in de bus, hoeveel stappen er uit, wat blijft er over etc. Nog even kiezen en toen weer naar huis. Tot morgen!

Vrijdag 17 juni: Helaas konden we vandaag niet naar buiten, of het regende of het plein lag vol met plassen. Dan maar iets langer binnen spelen en een filmpje van Ernst en Bobbie kijken. Alle Vaderdag cadeautjes zijn ingepakt en mee naar huis, veel uitpakplezier! Bobbie is vandaag met Alinda mee, heel veel plezier. Fijn weekend en tot maandag!

Woensdag 15 juni: In de kring hebben we gekeken welke woorden er beginnen met de letter i. We kwamen er achter dat er maar weinig woorden beginnen met de i. Maar dat die wel vaak in het midden van een woord zit. Na het spelen en werken hebben we naar de podeshow van groep 4/5 gekeken. Daarna nog even een aflevering van Koekeloere en toen was de ochtend alweer voorbij. Bobbie is met Marcel mee, veel plezier en tot morgen!

Dinsdag 14 juni: Vanmorgen in de kring hebben we  weer even gekeken hoe onze lichaamsdelen heten, weten we het nog? Gelukkig wisten ze er nog heel veel! We zijn heel druk geweest met knutselen. Helaas konden we niet buitenspelen, dan maar samen met de andere klas een filmpje kijken. ’s Middags konden we gelukkig wel naar buiten, daarna nog even in de kring. Toen hebben we zinnen in het Engels geleerd ‘my name is….’ en ‘i’m 5 years old’. Wat een knappe kinderen zeg, ze zeiden het zo na.

Maandag 13 juni: Als eerste gingen we vanmorgen naar de grote hal. Daar werden de medailles van de Erica cup uitgedeeld. Lana en Alinda hebben uit onze klas allebei een medaille gewonnen. En iedereen kreeg in de klas nog een diploma en een mooie bidon. Daarna hebben we naar alle weekend verhalen geluisterd. Tijdens het spelen en werken is er druk geknutseld. Wat het is, dat blijft lekker geheim!  😉 Tijdens de middag kring hebben we activiteiten met de cijfer kaartjes gedaan, daarna nog even kiezen en naar huis.

Delen via