De 4 weken voor de zomervakantie in groep 1/2 A met o.a. de modderdag EN de schoolreis

vrijdag 8 juli 2016

Klik hier voor de prietpraat.

Vrijdag 8 juli: De laatste schooldag !!! De juf(fen) werden enorm verwend met allerlei “bedankt/prettigevakantiecadeautjes”. Superbedankt allemaal !!! Vandaag vierden we 2 verjaardagen : Karo en Thayrell zijn allebei in de vakantie jarig. Alvast gefeliciteerd hoor !!!!! De foto’s staan in het album van de jarigen. We namen ook afscheid , o.a. van de klassenmoeder Francisca ( Emma gaat naar groep 3 ) Bedankt voor je inzet Francisca !!! En van Thayrell. Hij gaat verhuizen naar Eerbeek en gaat natuurlijk daar naar school. We hadden een mooie hand voor hem gemaakt. Die gaat hij vast in zijn nieuwe kamer ophangen.

En nu…..VAKANTIE !!!! Allemaal een fijne vakantie en tot 22 augustus.

Donderdag 7 juli: De een na laatste schooldag. Devran ( die jarig is in de vakantie ) vierde zijn verjaardag. Alvast gefeliciteerd Devran !!! ( foto’s in het album van de jarigen.)  We bekeken nog even de cadeautjes die we gisteren van de oudste kleuters kregen. Geweldig leuk !!!! Een oudleerlinge kwam vandaag even op visite ( Wieke ) en juf Nikki was voor het laatst en kreeg een mooi boekje. Verder waren we al lekker aan het opruimen en poetsen ( goed gedaan Miley ! ) Tussen de middag trakteerden Wendy en Judith op lekkere ijsjes. Fenna , het zusje van Alieke kwam even mee met haar moeder en kon zo even kennis maken met ons, want volgend jaar zit ze bij ons in groep 1/2 A. Daarna gingen de oudste kleuters even kennis maken in groep 3.Aan het eind van de dag zwaaiden we groep 8 uit. We bedankten onze klassenmoeder Sabine ook. Zij blijft volgende jaar nog die taak uitvoeren. Fijn ! Nog 1 ochtendje naar school en dan : VAKANTIE !!! ( we zijn eraan toe 😉 )

Woensdag 6 juli: Nadat we naar een zomeraflevering van Koekeloere hadden gekeken, gingen we nog lekker even kiezen. Toen we buiten waren, kwam juf Nikki nog even voor het laatst bij het groepje “leeskinderen”. Ze deden nog even een spelletje. Toen was het tijd voor de poort en het afscheid van de oudste kleuters. Zie het bericht hierboven en bekijk natuurlijk DE FOTO’S !!!!

Dinsdag 5 juli: Vandaag was het speelgoeddag ( zie Bongerdflits 39 ) . Helaas had niet iedereen speelgoed bij zich, maar samen werd er leuk gespeeld ( het was buiten niet zo lekker vandaag, dus het buitenspeelgoed mag nog wel een keer meegenomen worden deze week hoor 😉 ) Tussen de middag was het lekker smullen !!!! PATATDAG ! ( foto’s in het album op de hoofdpagina ) Het was ook een dag die in het teken stond van “afscheid”: Juf Janneke was voor het laatst dit school jaar en Voorleesliesbeth ook. BEDANKT voor jullie vrijwillige inzet !!!! Leerlingen van groep 8 mochten laten zien dat ze een bootje konden vouwen ( de proeve van bekwaamheid in alle groepen ) en vanmiddag om half 3 namen de kringklaarzetters van dit jaar afscheid. Zij hebben het hele jaar de kring klaar gezet en opgeruimd en de slingers opgehangen, dus een cadeautje was zeker op zijn plaats. Juf Agnes werd verrast met een gezellig theekransje, met zelfgebakken cake. en een fotolijst. Er werden allerlei herinneringen opgehaald en weer bleek hoe belangrijk de groepsknuffel toen al was, Bello en zelfs Troosttjerkje. Veel succes in het voortgezet onderwijs Lonneke, Kim en Iris !!!!! Morgen gaan de oudste kleuters om 12 uur door de poort en gaan we picknicken ! Het houdt niet op 🙂 !

Donderdag 30 juni: We hebben een geweldige schoolreis gehad ! Na de regen bij het vertrek en onderweg op de heenreis , bleef het de rest van de dag droog en scheen zelfs het zonnetje af en toe. Prima weer dus voor ons !!!! We hebben heerlijk gespeeld . Er was een leuke poppenkastvoorstelling waarbij ook het publiek ingeschakeld werd ! Dat was ook genieten voor de begeleiders !!!  Na het smullen van een lekker bakje patat en een glas limonade , gingen we nog even spelen. Toen een ijsje en hup de bus weer in ( waar sommigen in slaap vielen , maar ze waren ECHT NIET MOE hoor !!!!! ) De foto’s staan nu al in het fotoalbum !!!Klassenmoeders : bedankt !!! Het was fijn om jullie erbij te hebben !!! En nu weekend ! FIJN WEEKEND allemaal.

Woensdag 29 juni: Vandaag was de modderdag en het was geweldig leuk. ( al vonden niet alle kleuters het even fijn om met modder te spelen 😉 ) Francisca  ( klassenmoeder ) bedankt voor je hulp ! Er staan meer leuke foto’s in het fotoalbum op de hoofdpagina. Er komen er nog meer bij. Nog 1 nachtje slapen en dan : Onze SCHOOLREIS !!! Zie de Bongerdflits !

Dinsdag 28 juni: We begonnen met het kijken naar de foto’s van de logeerpartij van Bellie bij Samuel. Weer had ze het leuk gehad. Nadat we even de hak- en plakapen weer lieten ruzie maken en zelf heel goed gingen hakken en plakken, werden we opgehaald door kinderen uit groep 8, want vandaag mochten we kijken naar de musical “Herrie op het eiland”. We vonden het zo leuk dat we zowel het gedeelte voor de pauze als het gedeelte na de pauze bekeken hebben. Geweldig !!! Buiten hebben we vanmiddag een grote kuil gegraven voor de Modderkoning morgen. Aan het eind van de dag mocht een blije juf Agnes Bellie meenemen, want iedereen is aan de beurt geweest. Nu maar wachten op de avonturen die Bellie bij haar gaat beleven 🙂 . Iedereen nogmaals bedankt voor de goede zorgen tijdens alle logeerpartijen !!!! Volgend jaar komt ze weer een keer bij de kleuters.

Maandag 27 juni: Vanmorgen hebben we om kwart voor 9 groep 3 uitgezwaaid die naar de Spelerij gingen. En wij kunnen natuurlijk niet wachten totdat we zelf eindelijk mogen, nog drie nachtjes!!! Ook de musical en woensdag de modderdag zorgen voor veel gezonde spanning. Vandaag stonden de vliegers centraal. In de kring hebben we elkaar opdrachten gegeven; ik wil graag 2 blauwe vliegers, 1 witte en 3 bruine vliegers. De bedoeling was dan om de opdracht goed te onthouden en de juiste bestelling af te leveren. Dit ging erg goed! Tijdens het kiezen zijn er vliegers geknutseld, knap hoor dat bijna iedereen zelfstandig een vlieger kon vouwen. We hebben aan het eind van de ochtend heerlijk met al het speelgoed uit de schuur buiten gespeeld.

 

Vrijdag 24 juni: Vandaag was juf Ingrid voor het laatst aan het invallen in onze groep. Bedankt hoor ! Volgende week vrijdag is een vrije vrijdag en de laatste vrijdag voor de vakantie is juf Agnes er natuurlijk zelf 😉 . We maakten ijsjes. Ze hangen aan de lijn. Bellie had het leuk gehad bij Alieke en kreeg zelfs een nieuwe tas !!! Vandaag mocht Lisa haar meenemen. FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!

Donderdag 23 juni: Wat was het warm vandaag. Toch wel een leuke dag op school. Vanmorgen veel buiten gespeeld ( wat toch echt heel leerzaam is voor de sociale ontwikkeling zoals steeds weer blijkt ) en vanmiddag heerlijk binnen gewerkt. Vanmorgen was er een verrassing, want juf Jolien kwam op school !!!! Met Casper EN Lotte en Noor. Aaaaah wat schattig ! We kregen als verrassing een ijsje tussendoor van de moeder van Roan, dat was erg lekker. Dus nogmaals bedankt ! Aan het eind van de middag kwamen 2 kinderen van het Kidsteam ons weer bijpraten.

Woensdag 22 juni: Miley vertelde enthousiast over de belevenissen van Bellie. Koekeloere ging natuurlijk over de zomer en het strand. Ons strand op de middelste tafel wordt ook steeds mooier. Leuk dat er spulletjes meegebracht werden. We gingen handjes verven voor op het raam tijdens de modderdag a.s. woensdag. Verder werd er weer hard gewerkt in de Pluspuntboekjes, door de oudsten.Fulco ( die de Modderkoning goed kent 😉 ) kwam ons een mooi verhaal vertellen over de Modderkoning. Wij gaan er nu mee aan de slag, want volgende week is het al modderdag. Nog 7 nachtjes slapen !!! ( zie Bongerdflits ) en over 8 nachtjes : ONZE SCHOOLREIS !!!!!! Bellie mocht met Alieke mee.

Dinsdag 21 juni: Op de langste dag van het jaar ( hebben we even besproken ) begonnen we met een leuk kringspel met kaartjes met woordjes erbij. ( taakje van de week voor de oudsten ). Daarna zijn we begonnen met de voorbereidingen voor Modderdag ( volgende week woensdag ) We gingen het decor maken en gooiden modder op een wit laken. Pffffff sommige kleuters vonden het vies, maar de meesten genoten !!!! Nog 8 nachtjes en dan is het Modderdag en nog 9 nachtjes, dan is onze schoolreis !!!! We bekeken een praatplaat van de zomer ( want die is nu echt wel begonnen 🙂 ) en daarom maakten we een leuk zomertafereeltje op de middentafel.

Maandag 20 juni: Meteen om half 9 gingen we eerst groep 4,5 en 6 uitzwaaien die naar Wildlands in Emmen vertrokken.
En ja, begin je met een zomerproject in de klas en dan gaat het regenen! Gelukkig hebben we een gymzaal en zijn we daar lekker wezen klimmen en klauteren. Na het gymmen waren we wel toe aan eten en drinken, daarna heeft de juf de belevenissen van Bellie voorgelezen ( die had het heel leuk gehad bij Thayrell !!! ) en gingen we kiezen. Omdat ijs volgens iedereen bij de zomer hoort, zijn er nog ijsjes geverfd. Het was al snel weer twaalf uur, de 4 jarigen gingen naar huis en de rest van de kinderen ging naar de klas van juf Malou om daar te lunchen. Bellie mocht met Miley mee.
 

Vrijdag 17 juni: Vandaag lekker gewerkt met juf Ingrid. Niet naar buiten geweest vanwege de plassen. Dus lekker gedanst in de klas en een filmpje bekeken. Na de leuke logeerpartij bij Liam, mocht Bellie vandaag met Thayrell mee. Veel plezier en allemaal een FIJN WEEKEND !

Donderdag 16 juni: Natuurlijk begonnen we weer met het opzeggen van het vaderdagversje, want zondag is het Vaderdag 🙂 . Ze konden het allemaal, dus papa’s : Dat wordt genieten zondag. We dansten ook nog mee met een liedje over papa’s. Verder hard gewerkt. Mitchel liet de foto’s zien van de logeerpartij van Bellie. Hij had haar een pyjama van zijn kleine broertje aan gedaan, de kleuters lagen dubbel !!! Vandaag mocht Bellie met Liam mee. Die had zich er ook al op verheugd.

Woensdag 15 juni: We keken naar Koekeloere, waarin Moffel en Piertje naar een verjaardag gingen. Daan was jarig, maar die had 2 huizen, want zijn ouders waren gescheiden. We hebben er nog even over doorgepraat. Ise kreeg haar eerste werkmapje en ging er direct in werken. Op het digibord mochten we in een nieuw programma werken : “muiswerk”.  We gingen ook nog naar de grote hal om de podeshow van groep 4/5 te bekijken. Het was een leuke podeshow ! Bellie ging om 12.15 uur mee met Mitchel. Veel plezier samen !

Dinsdag 14 juni: Milica liet mooie foto’s zien over de logeerpartij van Bellie.Er waren nog 2 kinderen met geld voor het goede doel. Donderdag gaan we de opbrengst bekend maken. We zijn benieuwd. Vandaag kwam Nena even bij ons wennen, ze had het prima naar haar zin. Over het knutselen vertellen we hier uiteraard maar niets ;-). Aan het eind van de dag kwam Molly de mol nog even tevoorschijn om de klankgroepen te oefenen en daarna was er nog een moeilijke oefening met tante Truus.

Maandag 13 juni:  Ise had mooie verhalen over de avonturen van BellieBellie rook ook weer lekker fris. Vandaag gingen we na het namen lezen meteen even naar de grote hal, daar waren ook de kinderen uit de andere groepen en werden de medailles van de Erica cup uitgedeeld. Jack kreeg er één en Devran zelfs twee! Best bijzonder als iedereen dan voor je klapt. Daarna gingen we weer in de kring. Iedereen had veel  verhalen over het weekend te vertellen, leuk hoor! Na de kring heeft iedereen wat geknutseld, wat kunnen we helaas niet vertellen😉 Daarna nog lekker buiten gespeeld tot half 12 en toen gauw opruimen en naar binnen want er kwam een buitje aan. In de kring hebben we spelletjes gespeeld en kreeg iedereen nog een diploma en een mooie bidon van de organisatie van de Erica cup. De ochtend afgesloten met een dikke 9! Bellie ging met Milica mee.

 

Delen via