Kikkers en zo in groep 1/2 A

maandag 12 juni 2017

 

Klik op de foto voor de foto’s van de jarigen na de kerstvakantie.

Klik op de foto voor alle foto’s van dit project.

Klik hier voor de prietpraat. Er is WEER een grappige nieuwe !!!!

Donderdag 22 juni: Ons KIKKERFEEST !!!! Zie het bericht hierboven en bekijk daar ook de foto’s .

Woensdag 21 juni: In de kring hebben we even gepraat over het kikkerfeest van morgen, waar ze allemaal vol van zijn. Daarna keken we naar Koekeloere, die over kriebelbeestjes ging, brrrrrr. We gingen hard aan het werk met allerlei moeilijke spelletjes . het voetbalspel leverde wel wat gedoe op, maar uiteindelijk was er toch een winnaar : Samuel. Buiten konden we heerlijk in de schaduw spelen ( ook in de zandbak dankzij de parasols van de mama van Fenna en Roan.) Aan het eind van de ochtend kwamen er nog enkele groep 8 leerlingen een proeve van bekwaamheid afleggen : ze moesten laten zien dat ze een vlieger konden vouwen. Alle kinderen kregen een ERICACUPdiploma mee !

Dinsdag 20 juni: Vanaf vandaag komen Maddy en Maaike ook elke dag op school, wat gezellig. Ze doen het al heel erg goed. In de kring hebben we een praatplaat gedaan. We eindigde bij de slang en dat kwam mooi uit, want tijdens het kiezen gingen we een slang maken van strookjes. Na het kiezen hebben we tijdens het eten en drinken een filmpje van kikker gekeken. We hebben lekker buiten kunnen spelen. In de middag is er nog hard gewerkt in de werkmapjes.

Maandag 19 juni: De kinderen kwamen binnen in lekker zomerse kleding. Samuël heeft de foto’s laten zien van Bellie. Hij vond het wel lastig dat Bellie nu niet meer bij hem thuis kwam. Jorn heeft zijn medaille laten zien aan de kinderen en Luuk vertelde dat hij een spin op zijn hand heeft gehad en een slang heeft vastgehouden. Tijdens het werken zijn er 9 slangen gemaakt. Ze zijn leuk geworden en hangen in de klas. Tijdens het eten en drinken is er voorgelezen uit kikker en de warme dag en zelfs de handpop van kikker deed mee. Daarna konden we lekker naar buiten. In de middag hebben de kinderen in de klas van 1/2a silhouetten van dieren bekeken en hebben we over deze dieren gepraat.

Vrijdag 16 juni: In de kring hebben we natuurlijk nog even goed het vaderdagversje geoefend. Het was wel vreemd dat ze vaak begonnen met lieve MAMA :-). Dat zat er blijkbaar nog goed in. We gingen tellen tot 100 met het grote telraam en gingen ook af en toe schatten ( onderbouwd) wat meer of minder was. Daarna werden er kikkers geknutseld. De juf had ook nog even “Kikker zoekt een vriendje” voorgelezen. Er werd hard gewerkt, wat ook op de foto’s te zien is. Aan het eind van de ochtend begon het, terwijl we lekker buiten aan het spelen waren,  zachtjes te regenen en gingen we nog even een filmpje van Tom en Jerry kijken. Samuel mocht Bellie mee nemen en aan zijn blije gezicht kon je zien hoe fijn hij dat vond. Fijn weekend allemaal en de papa’s natuurlijk speciaal !!!!

Donderdag 15 juni: Nadat we even naar het verslag van de logeerpartij van Bellie bij Nena hadden gekeken ( beterschap Nena en bedankt mama van Fenna dat je Bellie even had opgehaald bij Nena ) gingen we in de gymzaal kijken naar het duikpak van juf Yolande. Zij liet het allemaal zien en vertelde er van alles bij, erg leuk !!!!! Toevallig hadden Stijn, Thygo en juf Agnes ( niet toevallig ha ha ha )  een shirt aan met vissen. We gingen de onderwaterwereld bespreken en tekenen. Uiteraard konden we weer heerlijk buiten spelen vanwege het mooie weer ( al waren we wel wat moe en konden we weinig van elkaar verdragen…….;-) ) We hebben in de gymzaal nog even dieren gelegd met logiblocs ( onderbouwd) en tijdens het kiezen gaven de oudsten elkaar opdrachten met het rijgen van kettingen. De vaderdagcadeautjes zijn mee naar huis en zijn hopelijk goed verstopt.

Woensdag 14 juni: JUFFENDAG !!!! Wat zag iedereen er prachtig uit. Mooie kapsels ! Het was verder erg geslaagd, bedankt voor de mooie cadeautjes. Hulpouders BEDANKT voor de hulp !!!! De foto’s komen in het album op de homepage. kijkt u regelmatig ? Er komen steeds nieuwe bij……..

Maandag 12 juni: Vandaag zijn we begonnen met een nieuw thema: Kikkers enzo…… Maaike kwam vandaag ook wennen, ze doet het al erg goed bij ons. In de kring waren we druk. We moesten showen met nieuwe kleren en medailles. Bellie had gezellig bij Thygo geslapen en hij heeft een fijn weekend gehad. Tijdens het kiezen werden er meteen kikkers geschilderd en ook werd er nog aan het vaderdagcadeau gewerkt. Na het eten en drinken konden we lekker naar buiten. In de middag hebben we een filmpje gekeken met allemaal dieren erin. Dit filmpje hebben we nog even besproken en daarna mochten de kinderen nog iets uit de kast kiezen of werkmapje doen. Een paar kinderen gingen bezig met een nieuw spel. Het spel heet grabbelen en ze konden het erg goed. Bellie mocht vandaag gezellig met Ezmee mee naar huis.

Dinsdag 13 juni: Wat gezellig, Maddy kwam vandaag wennen. We hebben een praatplaat gedaan in de kring en wat extra leuk was, dat juf diverse dieren van de plaat mee had genomen als knuffels. Na het uitleggen van het knutselwerkje ging iedereen plannen op het planbord. Daarna ging het even anders, want we gingen de kinderen uitzwaaien die op schoolreisje gingen. Meteen daarna ging de kinderen kiezen. Er werden ook weer kinderen uit de klas meegenomen om met juf Jolien te gaan toetsen. Wat hebben ze hard gewerkt. Iedereen is klaar…… In de middag zijn we nog lekker naar buiten geweest en hebben we nog even hard kunnen werken in de klas. Bellie blijft een nachtje bij Bellie slapen.

Delen via