Kerst in groep 1/2 B

dinsdag 6 december 2016

imageKlik op de foto voor alle foto’s van ons kerst project.

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 21 december: Arie werd nog 1 keer wakker gemaakt voor de vakantie. Hij was vrolijk, want de kerst vindt hij heel gezellig. We leerden de letter ‘b’ van boom en de kinderen konden al heel veel woorden bedenken die ook met de b begonnen. Knap hoor! Natuurlijk keken we ook Koekeloere, dat ging over een kerstdiner en met de meester deden we een leuk spel. Wat hoort er niet bij? Hij had allemaal spullen meegenomen van thuis en telkens hoorde 1 ding er niet bij. Wij moesten vertellen wat en waarom dat er niet bij hoorde. Daarna deed meester dit spel ook nog met een groep kinderen, die daarna een tekening erbij maakten. Verder zijn de placemats voor het diner afgemaakt en hebben we lekker gespeeld in de hoeken. Ook werken de oudste kleuters in een kerst werkmapje. Tijn en Cassandra hebben hem zelfs helemaal afgemaakt vandaag, knap hoor! Morgen hebben we gezellig het kerstdiner, geeft u morgenvroeg een bord en bestek mee in een plastic tas voorzien van naam? Bedankt!!
Dinsdag 20 december:
In de kring maakten we een kerstboom vol met woorden voor Wim de woordspin. We wisten er ontzettend veel! Met de meester ging een groepje kinderen een kerstbal maken. Met wasco hebben ze eerst een papier ingekleurd en daarna met zwarte verf eroverheen. In de middag mochten ze met een satéprikker in het papier een kerstbal toveren. Milou heeft heel mooi gebouwd in de bouwhoek, helemaal zelf bedacht. Rudolf met de arrenslee en een kerststal.
Maandag 19 december: Alweer de laatste schoolweek van 2016. We mogen bijna genieten van de kerstvakantie. Deze week is meester Muhammed er de hele week, gezellig! Na alle weekend verhalen gingen we kiezen. Vijf kinderen gingen met de meester een rendier maken, van hun eigen handen en voeten. Het overtrekken en knippen was nog best lastig. In de middag gingen de kleuters van 5 jaar meten. Ook werd er een spel mee gedaan. Welk team had als eerste de kaart gevuld met blokken? De kinderen moesten goed kijken naar de lengte en de kleur. Het werd een gelijkspel. Daarna lekker gewerkt in kerst werkmapjes en met het ontwikkelingsmateriaal.
Donderdag 15 december:
Meester Muhammed was helaas ziek vandaag. Vooral Tinker vond dat erg jammer. We hebben kerstbomen geplakt. Ook zijn we druk bezig met het kleuren van onze placemats. Vanmorgen kwam meester Frans bij ons kijken. We gingen laten zien hoe goed we kunnen zelfstandig werken. Dat lukte heel goed alleen waren we wel wat lawaaiig. Nu hebben we alweer weekend en dat is maar goed ook. De kinderen zijn moe en juf Yolande is haar stem bijna kwijt. Ik hoop dat dat volgende week weer over is.

Woensdag 14 december: Met Mollie de mol hebben we klankgroepen geoefend. Natuurlijk met allemaal kerstwoorden. Ook hebben we onze eigen namen in klankgroepen verdeeld. Het was ook weer koekeloere tijd en we hebben genoten van een voorstelling in de gymzaal. Twee studenten van de drama opleiding hebben deze voorstelling verzorgd. (zie de flits van vorige week) Het ging over Kikker en Varkentje en kikker verveelt zich altijd. Samen met de kinderen hebben ze allemaal leuke spelletjes gespeeld. Bedankt hoor, het was erg leuk! Er zijn nog een paar dvd’s van de podeshow niet opgehaald, denkt u hier nog even aan? En in de klas hangt nu een lijst waarop u een kerst gerecht kunt noteren voor volgende week donderdag. De kinderen waren al erg enthousiast lekkere dingen aan het bedenken 🙂
Dinsdag 13 december:
Vandaag hebben we mooie kerststerren gemaakt. Lastig hoor met vouwen maar wat zijn ze mooi geworden. Ze hangen op het raam. We zijn ook begonnen met het kleuren van kleurplaten voor de placemats tijdens ons kerstdiner. In de kring hebben we begrippen uitgebeeld van onderbouwd. Voor, achter, links en rechts van de kerstboom en daarna een soort kwartet gespeeld in de kring. De kinderen moesten groepjes vormen.
Maandag 12 december: Kerstmannen dag. We hebben een mooie kerstman geknutseld en naar het kerstverhaal van Dick Bruna gekeken. Natuurlijk hebben we ook over het weekend verteld. In de middag zijn er kerst werkbladen gemaakt en mooie kerst kralenplanken. Ook hebben we kerstbomen vergeleken en geteld van welke kleur ballen er meer of minder waren.
Vrijdag 9 december:
We hebben vanmorgen weer fijn gespeeld en gewerkt. We hebben een verhaal gelezen over een tovenaar en een oude man.6 kinderen mochten een kerstbal versieren.Het wordt steeds mooier in de klas. Nijla kwam vandaag weer wennen in onze groep. Ze wilde meteen knippen en plakken.Wat gezellig was dat. We hebben alle kerstliedjes weer geoefend. Het fruit was vandaag ook weer heel lekker. Alle kiwi’s zijn op. Sommige kinderen hebben wat peren of appels mee naar huis gekregen want die hadden we nog wel over. Ik ben benieuwd wat we volgende week weer voor fruit krijgen. Ik wens iedereen een fijn weekend en tot volgende week.

Donderdag 8 december: Wat hebben we al een gezellige kerstsfeer in de klas. Vandaag hebben Ashley Cassandra Lucine en Tinker een kerstboom geplakt. Lucine is pas 4 jaar geworden maar ze kan al heel goed knutselen! We hebben ook een mooi filmpje over de sneeuwman gekeken. Gelukkig was het lekker weer vandaag en konden we fijn buiten spelen. We zijn ook een nieuw liedje aan het leren: Jeroen is de man met de grote wagen.

Woensdag 7 december: Wauw wat zag de school er prachtig uit vanmorgen toen we binnenkwamen. Iedereen die geholpen heeft: bedankt hoor! In de klas hebben we samen de boom versierd. Alle kinderen mochten 1 bal ophangen. De boom is erg leuk geworden. Zelf hebben we ook bomen geverfd. Natuurlijk keken we een kerst koekeloere. Overal verschijnen kerstbomen, Mack maakte in de lazy zelfs een kerstboom. Knap hoor! Aan het einde van de ochtend kwamen drie jongens uit groep 8 een zelfgeschreven kerstverhaal voorlezen. Dit deden ze ontzettend leuk, de kleuters waren onder de indruk.
Dinsdag 6 december
: Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje, dus zijn wij vandaag begonnen met het kerstproject. We hebben vandaag al wat mooie spullen in de klas gezet en vanavond wordt de school in kerstsfeer gebracht. Als u zin en tijd heeft, het is vanaf 19.00 uur. We hebben de praatplaat kerst van onderbouwd gekeken, en kaarsjes geplakt. Van groot naar klein of andersom. Dit deden de kleuters met vlechtstroken. Er werd ook volop zelf getekend. Kerstbomen, Kerstmannen en de kerststal door Milou. Die wilde ze graag natekenen van de praatplaat, knap hoor! Vanmiddag hebben we in de gymzaal het kerstverhaal uitgebeeld, dit was een dramales. Leuk om te zien hoe iedereen meedeed.

Prietpraat:
J.K: Dat noem je een plasontsteking (blaasontsteking)
M.K: Hij heet Joost (Jozef)
M.W: Dat is Marie (Maria)

Delen via