Kerst in groep 1/2 A

maandag 5 december 2016

7d502ea20ad194a3cd056de8867c7654    Klik op de foto voor alle foto’s . Doorscrollen omdat de nieuwste onderaan staan…..

Klik hier voor de prietpraat.

Klik hier voor het album van de jarigen.

Vrijdag 23 december : De LAATSTE ochtend !!!! Helaas moesten we afscheid nemen van Isa die naar een andere school gaat….DAG ISA, we gaan je missen,  kom je nog eens langs ? OM 12 uur begon de KERSTVAKANTIE !!! Allemaal een fijne vakantie, lekker uitrusten en tot maandag 9 januari. ( voorzichtig met vuurwerk he ? Denk aan de bril…..)

Donderdag 22 december : Vanmorgen kwam juf Agnes even op school om iedereen een fijne vakantie te wensen. Jammer genoeg kon ze ’s avonds niet bij het kerstdiner komen, ze is nog te snotterig en hoesterig ( zoals een kleuter zei ) . Wij verheugden ons de hele dag al op het diner. ’s Avonds in het donker naar school en ook nog in je mmoiste kleren : SUPER toch ? De foto’s komen in het album op de homepage. Er komen er steeds meer bij hopelijk, dus kijken maar…..

Woensdag 21 december: Helaas was juf Agnes nog ziek, maar was juf Linda er weer. Fijn dat zij steeds kan invallen. Vanochtend kon er weer een sticker op de adventskalender geplakt worden. We hebben alleen de stam nog over. Koekeloere ging vandaag over een kerstster. Moffel en Piertje kregen steeds bezoek, omdat de kerstster boven het huisje hing. Tijdens het werken hebben we kaarsen van groot naar klein geplakt. Fien heeft vandaag heel hard gewerkt in haar werkboekje. Na het eten en drinken lekker de jassen aangetrokken en lekker buiten kunnen spelen. Voordat we naar huis gingen nog gezellig met alle kleuters in het lokaal van juf Jolien een filmpje gekeken. Morgen hebben we gezellig het kerstdiner, geeft u morgenvroeg een bord en bestek mee in een plastic tas voorzien van naam? Bedankt!!

Dinsdag 20 december: Vanochtend kwamen de kinderen langzaam binnen gedruppeld. In de klas hoorden we een gezellig kerstmuziekje. In de kring hebben we het over “naast, op, in, onder” de boom gehad. Dit ging erg goed en ze hebben er ook een raadsel mee opgelost.  Na de kring moest iedereen aan het werk. De placemat voor het kerstdiner werd door iedereen mooi versierd. Voorleesliesbeth kwam ook weer gezellig een mooi kerstboekje voorlezen. Na het buitenspelen en eten hebben we ons dansje geoefend voor donderdagavond. Dit was erg leuk om te doen en het ging erg goed. Daarna nog even lekker kunnen kiezen en een filmpje over de post gekeken. 

Maandag 19 december: Na een lang weekend, hadden we elkaar natuurlijk weer van alles te vertellenIse heeft haar zwemdipma A gehaald. Wat knap gedaan. Er hebben ook nog wat meer kinderen van alles verteld. Daarna hebben we fijn gewerkt. 6 kinderen hebben samen 2 bomen versierd. Wat zijn ze mooi geworden. In de kring hebben we nog met z’n allen geteld met sterretjes. Daarna lekker eten en drinken en buiten spelen. In de middag hebben de 5 (en 6 ) jarigen nog hard gewerkt in hun boekje en werkmapje.

Donderdag 15 december: Vandaag kwamen de hak en plakapen langs in de kring. Ze hadden weer ruzie, maar konden soms ook wel heel goed samen werken. Na de kring hebben we lekker kunnen spelen. We hebben mooie raamhangers gemaakt met juf Annemiek.  Bij het eten en drinken hebben we lekker fruit gegeten en alle appels zijn opgegeten. Na buitenspel en eten hebben we een filmpje gekeken over een sneeuwman. Ook hebben we nog een liedje gezongen over sterren, gezellig op de sterrenschool. Na nog even te hebben gekozen was het weer tijd om naar huis te gaan en te genieten van een lang weekend. Heeft u al iets op de hapjeslijst voor ons kerstdiner ( donderdag 22 december ) geschreven ? FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

Woensdag 14 december: Bij binnenkomst was het voor de kinderen even wennen. Het was de dag van juf Agnes en juf Linda zat op de stoel. Helaas was juf Agnes ziek. Bererschap. We hebben Koekeloere gekeken over een levende kerststal. Moffel had een beetje moeite met stil zitten. Omdat we vandaag een voorstelling hadden om half 10, zijn we na koekeloere even naar buiten geweest.  De voorstelling ging over “Kikker en varken” naar de boeken van Kikker. We hebben gekeken, samen geteld en allemaal kleuren benoemd. Aan het einde gingen ze een spelletje doen met de kinderen. Tijdens het eten en drinken hebben we lekker wortels, mandarijnen en appeltjes gegeten. Dat was smullen. En worteltjes zorgen er soms ook voor dat losse tanden eruit gaan. De tand van Roan was er ineens uit. We hebben nog even kunnen kiezen en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Morgen is juf Linda er nog een dagje en vrijdag hebben de kleuters een vrije vrijdag !

Dinsdag 13 december: Vanochtend hebben de kinderen de trein zien rijden, ze vonden het allemaal heel mooi. Elke ochtend zal de juf de trein een rondje laten rijden. In de kring kregen we een opdracht met letters van een vrolijke Arie de letterkanarie. Dit ging heel erg goed. We hebben daarna fijn kunnen spelen en we hebben sterren versierd met diamanten. Deze kunnen de kinderen thuis in de boom hangen. Na het eten en drinken hebben we buiten gespeeld. De jongens waren echte jongens vandaag, lekker aan het rennen met elkaar. Na het middageten konden ze verder uitrazen en daarna hebben we nog even kunnen kiezen in de klas. Tot slot een filmpje van hoelahoep gekeken. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Maandag 12 december: De kinderen kwamen vandaag heel rustig binnen . Ze waren verrast dat de trein onder de kerstboom stond. Leuk hoor oud-leerling Madil !!!!!  Sommige kinderen hebben kunnen vertellen over het weekend. Na het vertellen hebben we met Arie de letterkanarie gekletst over de letters uit het woordje “boom”. Hij was vrolijk. Hij heeft ook gezegd dat hij er morgen ook weer is. Toen Arie weer in slaap viel zijn we gaan kiezen en wat werd er fijn gewerkt. Iedereen hielp elkaar en na het werken was het opruimen dan ook zo klaar.  Na het eten en drinken hebben we gezellig buiten kunnen spelen en ook dat ging super. Duidelijk dus dat het cijfer van de dag op het streepje van de 10 kwam. In de middag hebben de kinderen van 5 en 6 jaar nog fijn kunnen werken. In onze klas zaten ze met hun werkmapjes. Wat was het een fijne en gezellige dag.

Vrijdag 9 december: Vandaag was Stijn jarig en hij werd 6 jaar. Gefeliciteerd Stijn !!! Natuurlijk vierden we zijn feestje en zijn traktatie was geprikt op krokodillen !!! Wow ! ( foto’s staan in het fotoalbum van de jarigen ) We gingen potjes versieren en ook de Kerstmannen kwamen kijken of het goed ging. Het ging zeker goed, ze staan nu op de vensterbank. Volgende week doen we er nog even glitter op. We hadden een prima ochtend , bijna een 10 !!!! Allemaal een FIJN WEEKEND !

Donderdag 8 december: In de kring hebben we allemaal kerstwoorden met Wim geoefend op het digibord. Natuurlijk wisten we al veel , maar er kwamen ook nog wel veel nieuwe woorden voorbij. Het was een echte knutselochtend, want er werden mooie kerstballen beplakt en tegelijkertijd werden er prachtige Kerstmannen geknutseld. Ze staan op de vensterbank voor de huisjes, heel mooi. Er werd weer gesmuld van het fruit en daarna heerlijk naar buiten ( we konden de gymzaal niet gebruiken ….) . Vanmiddag had juf Annemiek een rekenactiviteit in de kring. We moesten met een dobbelsteen gooien en daarna evenveel kerstballen in de kerstbomen leggen. Aan het eind van de middag hebben we nog een leuk spelletje  gedaan : Ik heb een kerstmuts in mijn hand.”

Woensdag 7 december: Wat waren we verrast toen we vanmorgen de school binnen stapten. De hal was prachtig versierd ( ouders bedankt ! ) en zelfs in de klas brandden de lampjes in de kerstboom al. Natuurlijk moest die boom nog wel verder versierd worden. Dat mochten we zelf doen, de juf hoefde alleen maar haakjes aan te geven. Prachtig is hij geworden !!!!! Balinth wilde er geen ballen in hangen, maar de slingers heeft hij er bijna alleen omheen gedaan. Tijdens het kiezen kwam Voorleesliesbeth een mooi kerstboekje voorlezen en een groepje ging kerstbomen knutselen. Dat was eigenlijk een trucje, want uit 1 vierkant blaadje , knipten we zomaar een hele kerstboom ! Rara hoe kan dat he ? Natuurlijk kwam de kerstman ook op bezoek. Deze week hebben we 3 vruchten : appels peren en een kiwi. Vandaag hebben we gesmuld van de kiwi , ze zijn zelfs bijna op ! Toch leuk om te zien dat er steeds meer kinderen iets gaan proeven wat ze niet kennen . Nadat we even een  frisse neus hadden gehaald , keken we bij groep 1/2 B nog een mooi kerstfilmpje. Daar kwamen ook nog 3 jongens uit groep 7/8 een mooi zelfbedacht verhaal voorlezen.

Dinsdag 6 december: Vandaag in de kring toch nog enkele sinterklaasverhalen gehoord. De kinderen hebben allemaal een fijne tijd gehad.  We hebben een praatplaat over kerst bekeken en we hebben er samen over gepraat. In de kring is ook de knutsel besproken.Een kerstboom door middel van wat vouwen, knippen en plakken. Wat zijn ze leuk geworden. Ook hebben er nog  kinderen eierdozen mooi groen gemaakt. Daarna hebben we in de kring onze aftelkalender in de vorm van een boom bekeken. Elke dag mag er een stickertje op een getal worden geplakt. Deze kalender loopt tot de kerst. Na het eten en drinken even lekker een frisse neus gehaald en daarna gezellig gegeten in de klas. In de middag hebben we na het buitenspelen nog fijn kunnen kiezen en wat hebben we fijn gespeeld.

Delen via