Kerst in groep 1/2 B

donderdag 7 december 2017

Klik op de foto voor alle foto’s van dit gezellige project.

Woensdag 20-12: Vandaag hadden we een Rudolf dag. We keken eerst naar alle plaatjes van Rudolf op het bord. Daarna gingen we met muziekinstrumenten een liedje leren, ‘rudolf dat leuke rendier’. De kinderen vonden het geweldig om allemaal een instrument vast te houden en daar muziek mee te maken. Jingle bells paste er ook goed bij dus dat hebben we ook nog gezongen. 6 kinderen hebben zelf een Rudolf geknipt! Koekeloere ging over het kerstdiner, we keken gezellig met groep 1/2 A.  Veel kinderen hebben al een bord met bestek mee voor morgen (voorzien van naam), als u dit nog niet mee gegeven heeft wilt u dit dan morgenvroeg doen?
Dinsdag 19-12
: In de kring deden we een kimspel met allemaal kerstspullen. Wat is er weg? We konden het al goed onthouden. Er wordt druk gestempeld in de stempelhoek. Bij de inloop zijn er mooie kerstkleurplaten gemaakt en is er hard gewerkt in de kerstwerkmapjes. En wat staan er super veel lekkere gerechten op de lijst voor ons kerstdiner, fijn hoor!
Maandag 18-12:
We hebben vandaag mooie kerstboomhangers gemaakt van ijscostokjes. De kinderen mochten zelf kiezen hoe ze die gingen versieren. Er zitten belletjes aan, glitters enz.
Juf Nathalie had haar gitaar meegenomen en leerde ons een mooi kerstliedje. Wat genoten we hiervan. Vanmiddag lag er van papier een kerstboom op de kringtafel en daarop gingen we spiegelen met kerstballen. Wat deden de kinderen dit al goed zeg! Ze hadden in tweetallen een kleur en moesten dus goed kijken waar ze de ‘kerstbal’ neer moesten leggen. Daarna zijn we begonnen met werken in kerstwerkmapjes, ze zijn enthousiast begonnen.
Donderdag en vrijdag: Wat een regen deze week! We hebben daarom flink gedanst in het speellokaal. In de klas zijn we bezig geweest met het klappen van woordstukjes. We verdelen dan woorden  (nu woorden die met Kerst te maken hebben) in stukjes en om het makkelijker te maken klappen we bij elk stukje in onze hand, of we springen. Bijvoorbeeld kerst-boom, piek, kerst-bal en de-nne-a-ppel. We hebben al veel mooie dingen gemaakt voor de kerstmarkt. Ook vrijdag. Wat precies gaan we niet verklappen, maar het is heel mooi geworden en we hebben wel foto’s.
Woensdag 13 -12: In de kring hebben we veel woorden geleerd van Wim de woordspin, over de kerst. Die woorden hebben we ook in een filmpje nog een keer gekeken. Juf Malou kwam gezellig bij ons Koekeloere kijken. Daarna zijn we lekker gaan kiezen. Voorleesliesbeth kwam ook nog en omdat het de laatste keer voor de kerstvakantie was, heeft ze de hele groep tegelijk voorgelezen. Het was een leuk verhaal over Kerstmannen. Na het eten en drinken zijn we met alle kinderen van de Bongerd gaan knutselen voor Serious Request. Er zijn prachtige dingen gemaakt en we zullen ze verkopen tijdens de kerstmarkt van volgende week donderdag.
Maandag 11-12: Wat een sneeuw viel er dit weekend! Daarom hadden we heel veel slee en sneeuwpop verhalen! Heerlijk! Natuurlijk hebben we zelf ook even buiten gespeeld en genoten van alle sneeuw, je weet namelijk nooit hoe lang het duurt! We hebben met juf Nathalie kerstballen beschilderd en Engelse kleuren geleerd met de handpop die de juf meenam. In de middag hebben we Arie wakker gemaakt, en leerden we de letter ‘b’ van boom.

 

Het was een drukke Sintweek. Maar wat was het fijn om met elkaar het Sinterklaasfeest te vieren. Natuurlijk hebben we onze zieke juf wel heel erg gemist. De foto’s van Sint staan in het algemene fotoalbum op de homepage. Na het Sinterklaasfeest zijn we weer gewoon aan het werk gegaan, en hebben we de klas weer in kerstsfeer gebracht. Natuurlijk hoorde onze herfsttekening niet meer op het raam dus die is er af gewassen door een paar kinderen. We hebben geprikt, geknipt, woorden gezocht en zijn flink aan het kleuren geweest. En wat zijn de hallen weer prachtig geworden!

Delen via