Kerst in groep 1/2 A

donderdag 7 december 2017

Klik op de foto voor alle foto’s van dit gezellige project.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 22 december:
Wat was het een gezellig kerstdiner gisteren! Iedereen heeft er van genoten. En vanmorgen werd ik verrast door de klas. Ik moest opdrachten doen en als ik ze goed deed, mocht ik een cadeautje uitpakken. Ik moest een pop aankleden, hapjes proeven (met blinddoek om, kinderen mochten mij voeren;-)). Ik kreeg een leuk rompertje met tekeningen van de kinderen, een lijst met daarop bedachte namen door de kinderen en een leuk bad speeltje. Wat een verwennerij! Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken, wens jullie allemaal een hele fijne vakantie en een mooi 2018! (foto’s komen er binnenkort op, nu eerst gauw naar het glazenhuis! 😀

Woensdag 19 december:
We bespreken iedere dag hoeveel nachtjes het nog slapen is tot het kerstdiner, twee nachtjes slapen, dat noem je dan overmorgen. Nu was het nog maar één nachtje slapen, dus morgen is het kerstdiner al. In het donker naar school, we hebben er allemaal zin in! Mocht uw kind nog geen bord, bestek en beker op school hebben, wilt u dat dan morgenochtend meenemen? In de kring heeft juf Mirthe een muziekles gegeven, erg leuk met muziekinstrumenten! Iedereen deed enthousiast mee. Daarna hebben we gezellig in de klas van juf Jolien Koekeloere gekeken. We hebben lekker gespeeld en gewerkt, toen nog even naar buiten en toen was de dag alweer voorbij.

Maandag 18 december:
Vanmorgen hebben we gezellig over het weekend gekletst. Tijdens het kiezen hebben een aantal jongste kleuters kaarsen geknipt en die van groot naar klein geplakt. Gelukkig konden we lekker naar buiten vandaag. ’s Middags hebben de 5 en 6 jarige bij juf Jolien hard gewerkt.
Bij Mik zijn vandaag de amandelen er uit gehaald, beterschap Mik! We hebben een mooie kaart met al onze namen naar Mik gestuurd, hopelijk knapt hij daar een beetje van op.

Donderdag 14/ vrijdag 15 december:
Donderdag hebben we tijdens de gymles spelletjes gedaan. Één van die spelletjes was een hoepel doorgeven, we stonden in een kring en hadden elkaars handen vast. Zonder je hand los te laten moest de hoepel naar de volgende. Dit vraagt een goede samenwerking en geduld. Maar wat ging het goed!  Woensdag waren we al druk geweest met het maken van leuke decoraties voor de kerstmarkt, vrijdag hebben we dat ook weer gedaan. Er is dus genoeg te koop op de kerstmarkt 😉 Er zijn ook nog hele leuke Kerstmannen geknutseld. Het enige wat ze kregen was een rondje voor het gezicht, de rest moesten ze er zelf bij maken, geweldige Kerstmannen zijn het geworden!

Maandag 11 december/ woensdag 13 december:
Sneeuw! Hoe leuk is dat en dan ook nog sneeuw waar je echt mooie dingen mee kan maken. Er waren maandag veel verhalen over de sneeuw. Iedereen had wel in de sneeuw gespeeld. Natuurlijk gingen wij ook in de sneeuw spelen, met emmers, scheppen en harken is er heerlijk gespeeld. Vandaag (woensdag) hebben we lekker binnen gespeeld en aan het eind van de ochtend hebben we geknutseld voor de kerstmarkt. Dat was leuk, we gingen namelijk allemaal ergens anders heen, de groepen 1 t/m 8 zaten allemaal door elkaar heen. Er zijn prachtige dingen gemaakt, het blijft nog even een verrassing hoe alles er uit ziet, alles is te koop op de kerstmarkt.

Delen via