Kandinsky in groep 1/2 B

maandag 6 maart 2017

  Open eerst dit bericht en klik dan op de foto voor meer foto’s.

Vrijdag 17 maart: Vandaag waren Bram en Sem weer aan het wennen. Het was een heel fijne ochtend. We hebben eerst spelletjes en gym in de gymzaal gedaan. Iedereen deed goed mee! Daarna hebben we gegeten en gedronken. Juf Leonie heeft samen met een paar kinderen nog een werkje over Kandinsky gemaakt. Ook Elmer de lapjesolifant beleefde nog een mooi avontuur. Aan het eind van de ochtend konden we ook nog even buitenspelen. De dag heeft het cijfer 9 gekregen en nu is het weer fijn weekend.

Donderdag 16 maart: Vandaag kwam Farell weer wennen. Hij is de hele ochtend op school gebleven en heeft fijn gespeeld. meneer Kandinsky was Elmer de kleurenolifant tegen gekomen. Dat was ontzettend leuk. Een aantal kinderen heeft Elmer in de stijl van Kandinsky gemaakt. Vooral Mack die eerst dacht dat hij het niet kon heeft het heel goed gedaan. We hebben ook weer heerlijk buiten gespeeld op deze prachtige lente dag.

Woensdag 15 maart: Vandaag kwam Bram wennen, welkom Bram! Veel kinderen kenden hem al van het kdv of van zijn zus Alinda. Bram ging ook al gezellig mee naar voorleesliesbeth. We hebben in grote eierdozen mooie Kandinsky cirkels gemaakt. En lekker lang buiten gespeeld want het was heerlijk weer! Leuk om alle mensen langs te zien lopen die bij ons in school kwamen stemmen, u stemt toch ook nog vandaag op deze zonnige dag?!
Dinsdag 14 maart: In de kring kwam Farell voor de eerste keer wennen, welkom Farell. Het was nog wel een beetje spannend allemaal dus hij is even een uurtje geweest. We hebben de laatste kunstwerken voor ons digitale museum afgemaakt. Ook hebben we als verrassing Juf Karin opgehaald want die was jarig. Met alle kleuters hebben we gezongen en ze kreeg een mooie muts. In de middag heeft juf Leonie een dramales gegeven in de gymzaal. Het ging over de dierentuin, daar gingen de kinderen in de bus naar toe (zie foto’s) natuurlijk hebben we ook weer heerlijk buiten gespeeld.
Maandag 13 maart:
Vandaag zijn we verder gegaan met onze kunstwerken van Kandinsky voor het digitale museum. Ze worden prachtig. Morgen nog de laatste drie en dan worden ze ingeleverd. Het was heerlijk weer dus natuurlijk hebben we ook lekker buiten gespeeld. Dat ging heel goed, we hebben super samengespeeld.
Vrijdag 10 maart: 
Wat was het een prachtige lentedag vandaag. We hebben gewerkt aan onze kunstwerken en we hebben zelfstandig gewerkt! Wat ging dat al goed.Sem kwam weer wennen en vond het afscheid nemen nog best lastig maar toen we eenmaal weer in de kring zaten, ging het prima. Helaas heeft Sem bij het buiten spelen een klein ongelukje gehad en had hij een sneetje bij zijn wenkbrauw. Gelukkig kon mama hem snel ophalen en de dokter heeft er een beetje plaksel op gedaan. Sem werd verzorgd door  Ivonne , onze bhv-er,  en was heel flink! Goed zo Sem. We hebben tijdens het eten en drinken even naar “beleef de lente.nl” gekeken. We hebben de uilen en de slechtvalken gezien. Spannend hoor. En nu gaan we weer genieten van een fijn weekend en laten we  hopen dat het lente-gevoel  blijft!

Donderdag 9 maart: Vandaag was juf Yolande er eindelijk weer! Ze had ook nog Mevrouw Kandinsky meegenomen! Die kan ook al zo mooi schilderen. Ze heeft een bijzonder schilderij gemaakt maar het is nog niet helemaal af. Milou had een hele mooie brief meegenomen met voor iedereen een compliment! Wat was dat fijn zeg! We hebben heel veel gedaan vandaag: een prentenboek gelezen over het blauwe paardje van  Kandinsky en getekend met stiften voor ons kunstwerk. Er zijn al veel mooie Kandinsky bomen gemaakt door groep 1. Morgen gaan we weer verder want volgende week moet ons kunstwerk klaar zijn. We weten nu ook dat ons kunstwerk in een museum op internet komt! Spannend! De foto’s van Mevrouw Kandinsky zijn gemaakt door Milou!

Woensdag 8 maart: Juf had een half schilderij in de kring, de andere helft moesten wij erbij tekenen. Dus eigenlijk net doen alsof er een spiegel tussen stond. Daarna keken we een Koekeloere die natuurlijk ook met kunst te maken had. Juf Janneke kwam Kandinsky boeken brengen die we even mogen lenen. Wauw wat een mooie schilderijen stonden er in! Cassandra,Feline en Tijn maakten vandaag een prachtige Kandinsky boom! Het zijn drie kunstwerken geworden! Knap hoor.
Samen met groep 1/2 A hebben we nog een filmpje gekeken omdat het zo hard regende. De lente mag nu wel beginnen! Morgen is Juf Yolande er weer, fijn hoor.
Dinsdag 7 maar
t: In de kring deden we een kimspel met allemaal schilder spullen. De kinderen konden goed vertellen wat er weg was. Sem was ook voor het eerst bij ons in de klas om te wennen, welkom Sem! Met juf Leonie maakte een groepje kinderen een knip-en plak werkje net zoals Kandinsky, met allemaal vormen. Mack had gisteravond thuis allemaal complimenten bedacht voor de klas, die las de juf voor. Lief Mack! Ook hadden we al complimenten in de doos zitten, leuk! In de middag zette juf Leonie de muziek aan en als de muziek stopte moesten de kinderen aan hun buurman een compliment geven. En natuurlijk bedankten we elkaar voor het compliment.
Maandag 6 maart: Na een heerlijke vakantie zagen we elkaar weer vanmorgen. We hebben op de vertelstoel van alles verteld over onze vakantie. Tussendoor zijn we nog even naar de grote hal gegaan, omdat Juf Marinde en het PBS kidsteam ons vertelden wat de bedoeling is van deze week, de complimentenweek. Iedere klas heeft voor de vakantie een schoenendoos versierd en het is de bedoeling dat de groepen daar complimentjes in krijgen. Wij mogen dus ook complimenten geven aan anderen. In de klas merkte de juf al dat veel kinderen ermee bezig waren. Vooral een compliment ontvangen voelt toch wel erg speciaal. Ook zijn we begonnen met ons nieuwe project, dat te maken heeft met ons schoolbrede project over de kunstweken. Iedere groep heeft een eigen kunstenaar die centraal staat. Bij ons is dat Wassily Kandinsky. We keken een kort filmpje met de uitleg van dit project en over onze kunstenaar. Wie hij was en wat hij deed. Daarna gingen we zelf als echte kunstenaars aan het werk, we maakten net zoals Kandinsky gekleurde cirkels. Dus als u thuis toevallig materiaal heeft van Kandinsky of spullen van een schilder dan zijn die van harte welkom!

Delen via