Ik en mijn familie groep 1/2 B

maandag 29 februari 2016



Donderdag 17 maart: De laatste werkdag van Juf Jolien. We hebben er een hele gezellige dag van gemaakt. Wel een gek idee hoor, juf heeft de hele dag genoten van alle kinderen in de klas. We hebben ook nog de verjaardag van Jayson gevierd. Hij wordt volgende week 6, fijne dag alvast Jayson! Wat een feestelijke traktatie.  Ik wil iedereen bedanken voor de lieve woorden, berichtjes, cadeautjes, tekeningen. Ik ga jullie allemaal erg missen maar draag de klas met een gerust hart over een Juf Malou. Ik wens haar een hele fijne tijd in groep 1/2 B. Tot ziens!
Woensdag 16 maart:
De Grote Rekendag vandaag op De Bongerd. (Zie algemeen bericht op de website) We hebben een hele leuke en leerzame ochtend gehad. Wat een goed idee van Swen om tijdens het buiten spelen ook codes en cijfers te maken met stoepkrijt. Dit werd volop gedaan. Binnen hebben we veel spellen in de kring gedaan, een fotospeurtocht en een circuit met drie verschillende activiteiten. (Marianne en Claudia bedankt) In het album van de grote rekendag zijn veel foto’s te bekijken.
Morgen de laatste werkdag van Juf Jolien, want vrijdag zijn we vrij. Juf moet nog wel even aan het idee wennen….We gaan er in ieder geval een hele leuke dag van maken met elkaar!! Tot morgen!
Maandag 14 maart:
Na alle weekend verhalen mochten we op de foto bij de schoolfotograaf. Dit was leuk, hij zei allemaal gekke dingen om ons aan het lachen te krijgen. In een treintje op de bank wachtten we allemaal netjes tot we aan de beurt waren. We hebben van een half wc rolletje onszelf gemaakt, met chenilledraad voor onze benen en armen. We konden ook heerlijk even naar buiten. Vanmiddag is er weer hard gewerkt in de spelletjes, werkmapjes en moeilijke puzzels werden er gemaakt.
Vrijdag 11 maart: I
n de kring kwam tante Truus op bezoek. Dat blijft een groot feest! We gingen met haar kijken welke kinderen bij welke hoepel konden staan. Met hoeveel zijn we thuis? Er lagen kaartjes in met de getallen 2 t/m 7. Daarna zijn we gaan kiezen. Het werkje van de week werd afgemaakt en juf ging met wat kinderen een onderbouwd spel doen. Daarom zat Bobbie weer even op de stoel, zodat de kinderen dan weten dat ze  juf even niet mogen storen. Dit ging goed. Ook hebben we genoten van de podeshow van groep 3. Het ging over woeste Willem. Knap gedaan hoor! Prettig weekend allemaal en tot maandag.
Woensdag 9 maart: Wat een spannende ochtend, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de juf. Juf Jolien mocht vanaf 8.00 uur al niet meer in de klas, daar waren de klassenmoeders in het geheim met iets bezig. En juf had echt geen flauw idee. Om 8.40 uur werd de juf opgehaald door Dastan en Feline. Eindelijk mocht ze naar de klas. Het begon al met een mooie ooievaar bij de deur. Wat een verrassing toen ik in de klas kwam. Alles was mooi roze versierd, er stond een kinderwagen met 2 poppen erin en de kringtafel stond vol verrassingen. En wat zagen de kinderen er allemaal geweldig uit. Ik moest op de stoel gaan zitten en werd verwend met prachtige cadeaus. Een hele mooie map met lieve woorden en tekeningen, mooie mandjes voor de tweeling met cadeautjes erin en prachtig versierde kledinghangers. Alle kinderen hadden er 1 gemaakt.  En wat een geluk want juf had nog geen hangers gekocht. Ook werd juf nog verwend met andere cadeautjes. Wat een feest. Er stonden op de kringtafel ook heerlijke lolly’s klaar van chocola met muisjes. Daar hebben de kinderen heerlijk van gesnoept Als test moest juf beschuit met muisjes maken en langs alle juffen en meesters om ze uit te delen. Natuurlijk moest de wandelwagen ook mee. De hele klas ging mee en overal vertelden de kleuters dat de baby’s waren geboren 🙂 Ook moest ik laten zien dat ik al luiers kon verschonen. Ik ben geslaagd. We zijn even naar buiten geweest voor een frisse neus en ondertussen hebben de klassenmoeders de gymzaal klaargezet. Daar hebben de kinderen familieschilderijtjes gemaakt. Er zaten echte kunstwerken bij. Daarna mochten ze dit lekker op eten. Tot slot hebben we met elkaar nog een filmpje gekeken. Het cijfer van de dag was natuurlijk een 10, een mega hoge zoals Luca zei. Ik wil alle kinderen en ouders bedanken voor deze ochtend vol verrassingen. Dat wordt nagenieten. En speciale dank voor Natascha en Claudia, geweldig gedaan.
Dinsdag 8 maart: Juf Jolien was er vandaag niet want die ging op scholenbezoek in Lent samen met Juf Elja. Juf Malou was bij ons in de klas. Dit vonden we allemaal erg fijn want dan konden we al een beetje wennen aan elkaar. Het was een gezellige dag.
Maandag 7 maart: In de middag hadden we een rekenkring over tweelingen in de familie, hier konden we veel over vertellen want juf krijgt natuurlijk ook een tweeling. We moesten tellen in sprongen van 2. Deze familie had 5 tweelingen, dus samen waren ze met 12 mensen in huis.
Vrijdag 4 maart: Vandaag kwam Gijs voor het eerst bij ons wennen, welkom Gijs! Hij heeft heel leuk met Lana en Isadora in de huishoek gespeeld. Aan het einde van de ochtend hebben we samen met de andere klas een stukje van Pluk gekeken ( met de familie Stamper) omdat het buiten erg vies weer was. Fijn weekend allemaal!
Donderdag 3 maart: We hebben met wasco en ecoline een zelfportret gemaakt. Ook hebben we op het digibord een spel gedaan met woorden die met een ‘r’ begonnen. We wisten nog veel van gisteren. Vandaag zijn we even lekker buiten geweest omdat het gister niet kon.
Woensdag 2 maart: Met Arie leerden we de letter ‘r’. Natuurlijk gingen we zelf ook weer woorden bedenken die met de ‘r’ beginnen. Daarna keken we naar een Koekeloere, het ging over een mevrouw die in een flat ging wonen. We hebben even gepraat over de verschillende huizen waar je met je familie kan wonen. Leuk dat er ook al familiefoto’s op school zijn. Omdat het heel slecht weer was hebben we lekker gegymd vandaag.
Dinsdag 1 maart:
In de kring hebben we kennis gemaakt met het kleine broertje van Billie. Daarna hebben we gekeken wie onze broertjes en zusjes zijn. We ontdekten dat er kinderen zijn die geen broertjes of zusjes hebben, en kinderen die oudere en jongere broertjes of zusjes hebben. Daar deden we een spel mee. En een groep kinderen heeft een naambordje geknutseld, voor in huis. ’s Middags keken we naar de praatplaat van onderbouwd. We hadden weer een hele goede dag. het cijfer 9 net zoals gisteren!
Maandag 29 februari
: Fijn om elkaar weer te zien na een week vakantie. De kinderen waren goed uitgerust en hadden veel leuke dingen gedaan in de vakantie. We begonnen de dag in de grote hal, daar opende het PBS kidsteam de complimentenweek. Ze hebben leuke ideeën bedacht voor deze week en hebben dat aan ons verteld.  Juf merkte al dat veel kleuters elkaar complimentjes gaven vandaag, goed hoor! We zijn vandaag begonnen met ons nieuwe project ‘ik en mijn familie’. We hebben een huisje gevouwen en daar onze familie ingetekend. Het was ook heerlijk weer dus gelukkig konden we even lekker buiten spelen.

Delen via