Ik en mijn familie groep 1/2 A

maandag 29 februari 2016

Klik hier voor de prietpraat.

Donderdag 17 maart: Een beetje een vreemde dag voor juf Agnes, want vandaag was juf Jolien ( voorlopig ) voor het laatst, omdat haar zwangerschapsverlof begint. Daarom maakten we iets moois voor haar. Ze was er blij mee. We wensen haar een erg fijne rustige tijd voor de bevalling. Verder was het echt de dag voor een lang weekend ( morgen een vrije vrijdag ) : de taakjes van de week werden afgemaakt en er werd veel gewerkt met ontwikkelingsmateriaal uit de kasten. We keken nog ( zoals altijd ademloos ) naar een aflevering van Koekeloere , het ging over zwaar en licht. Een fijn weekend allemaal !!!!!

Woensdag 16 maart: Voordat de rekendag begon kwam Ise nog met een cadeautje aan , omdat ze ziek was op juffendag. Bedankt hoor ! Daarna gingen we met ons allen naar buiten voor de start van de GROTE REKENDAG !!! Het bericht en het fotoalbum staat hierboven.  Het was heel leuk en leerzaam vandaag. Oma van Jack, mama’s van Bodine en Lisa : bedankt voor de hulp.

Dinsdag 15 maart: Omdat Alieke ziek was op juffendag, kreeg de juf nog een lief cadeautje, leuk hoor Alieke. Juf Carole las een mooi prentenboek voor “Mama kwijt”. We gingen een kinderwagen knutselen. Er werd ook goed gewerkt aan de taakjes van de ( korte )week, dus er zijn al veel stickers geplakt. Top ! Omdat het bijna Pasen is, hebben we alvast een mooie Paastak volgehangen met eitjes. Ook is de middentafel al gezellig veranderd in een lentetafel. Morgen is het de grote rekendag, dus dan gaan we allerlei rekenspelletjes doen.

Maandag 14 maart: Omdat juf Jolanda er vandaag niet was, kwam juf Malou invallen. Vandaag kwam de schoolfotograaf en dat was een hoop gedoe 😉 . Juf Agnes kwam even voor de groepsfoto en gelukkig kon de zieke Alieke ook een kwartiertje komen.Nu maar afwachten en hopen dat we er allemaal leuk op staan.

Vrijdag 11 maart: Nadat we eerst weer even nieuwe familiefoto’s hadden bekeken ( leuk dat er zoveel meegebracht worden ) gingen we met Mollie de mol de familiewoorden in klanken verdelen. We konden het goed. Daarna werd er van alles afgemaakt ( de oudsten nog even hun taakje van de week ) . Omdat het zo vreselijk koud was, keken we even de film van Pluk af. Daarna gingen we naar de grote hal om de podeshow van groep 3 te bekijken : “Woeste Willem”, leuk om onze klasgenootjes van vorig jaar op het podium te zien. We dansten zelf in de klas nog even het liedje na “Spring spring spring als een kangoeroe”. Nu lekker weekend, fijn weekend allemaal. ( Maandag komt de schoolfotograaf ! )

Donderdag 10 maart: Vandaag kwam de nieuwe stagiaire , juf Carole, voor het eerst. Ze heeft zich voorgesteld en iets over zichzelf verteld. Veel succes Carole. We hebben het vandaag gehad over het logeren bij oma en opa. Daarom tekenden we in een koffertje wat we dan meenemen. Vanmiddag deden we nog een telspelletje met sokken. Elke keer moesten er sokken in de koffer of uit de koffer. Moffel en Piertje gingen ook logeren, maar Moffel was nog niet helemaal zindelijk ’s nachts, dus dat was een probleem.

Woensdag 9 maart: JUFFENDAG !!! Glunderend kwamen ze vanmorgen binnen , mooi verkleed en met cadeautjes in de hand. Het feest kon beginnen. Nadat we even naar elkaar gekeken hadden en bewonderd waren, mochten de cadeautjes gegeven worden. Wat werden de juffen verwend. HEEL ERG BEDANKT ALLEMAAL !!!! Daarna kreeg de juf nog een mooie map , een soort vriendenboekje waarin allerlei vragen ingevuld konden worden. De moeilijkste vraag bleek toch de leeftijd : die varieerde van 10 tot 63 :-). Laten we het er maar op houden dat de echte leeftijd er ergens tussen ligt ha ha ha. We gingen in de gymzaal familieschilderijtjes maken ( vanwege het project ) en wat werden er mooie gemaakt. Daarna werden ze natuurlijk heerlijk opgesmikkeld. Aan het eind van de ochtend keken we nog even naar Pluk van de Petteflet. Het was een superochtend dus het cijfer van de dag was …….een 10 !!!!! De klassenmoeders hebben heel erg hard gewerkt, de voorbereidingen en vandaag. Dus die kregen van ons ook een dikke 10 ( eigenlijk zelfs hoger….) Francisca en Sabine : BEDANKT ! Het was wel heel erg sneu dat Alieke en Ise ziek waren. Ze kregen allebei een klein cadeautje en we wensen ze BETERSCHAP !!!!! De foto’s zijn erg leuk geworden en staan in het album ! ( er komen er later nog een paar bij )

Dinsdag 8 maart: Vandaag een echte stamboomdag, we hebben veel gepraat over onze familie. Er zijn prachtige stambomen gemaakt, waarvan de juf dan maar hoopt dat het allemaal klopt 🙂 .We keken ook een filmpje over Arie die mooie rozen in zijn tuin had. Vanmiddag kwamen de hak en plakapen nog even op visite, zij hakten en plakten o.a. r-oo-s. Op de computer was ook een leuk spel dat bij het familieproject paste. Morgen JUFFENDAG !!!! Komen jullie gezellig verkleed op school ? Tot morgen !!!!

Maandag 7 maart: Vandaag hebben we, na de verhalen van het weekend, verder gepraat over’ je familie’. Want wie zijn dat nou eigenlijk, opa en oma ? En mag je altijd meer van opa en oma dan van je eigen papa en mama? En hoeveel opa’s en oma’s heeft iedereen samen? Volgens Lisa had ze wel 14 oma’s, wat een feest! ( zullen er wel iets minder zijn denk ik… )Tijdens het kiezen heeft een aantal kinderen een stamboom gemaakt, de komende week zullen er nog meer geknutseld worden.Fijn dat Mitchel weer op school was, hij was behoorlijk ziek geweest en had er weer veel zin in! Na het eten en drinken was het tijd om buiten te spelen, heerlijk in het zonnetje.

Vrijdag 4 maart: Nadat we allerlei woorden met Wim hadden besproken en bekeken op het digibord, gingen we weer op een speciale manier ons gezin maken, deze keer met behulp van stempelen, met een blokje en met een kurk. Tussendoor gingen er steeds kinderen naar de gymzaal, daar waren onze klassenmoeders met iets bezig …..maar waarmee ??????? VERRASSING voor de juf !!!!! Omdat het zo vreselijk sneeuwde,  gingen we samen met de andere groep, een film kijken en vanwege ons project was dat “Pluk van de Petteflet “. Natuurlijk keken we extra goed naar de familie Stamper !!!! Wat hadden we een topweek zeg ( complimentenweek ook nog ) vandaag was het cijfer zo’n dikke 9 dat de knijper tegen de 10 aankwam. SUPERGOED !!!!! Nu allemaal een fijn weekend ! Volgende week weer een leuke week met woensdag : JUFFENDAG !!!!! ( er zijn weer nieuwe prietpraatjes 🙂 )

Donderdag 3 maart: In de kring hebben we een grafiek gemaakt van het aantal kinderen in ons gezin ( hangt aan de muur ). Uiteraard 🙂 was de rij van 2 kinderen de hoogste. Bij het kiezen kwamen er 4 peuters op bezoek, samen met juf Karin. Ze knutselden leuk mee : een gezin maar deze keer met een geknipt lijfje. Leuk om te zien hoe peuters dat al konden ! Daarna speelden ze nog lekker verder. We gingen vanmiddag rijmwoordjes bedenken bij het projectwoord “roos” : doos, boos, framboos, abrikoos. Wat konden we er samen veel vinden ! Ook hebben we nog lekker samen gezongen : “In Holland staat een huis…..”. Gelukkig hebben we nieuw zand in onze zandtafel, dus die was vandaag heel favoriet !!!!

Woensdag 2 maart: Nadat we naar een aflevering van Koekeloere gekeken hadden waarin Moffel wilde groeien, maar niet gezond at en dus breder werd in plaats van langer , ging er weer een groepje het gezin tekenen. Deze keer op een rond blaadje. Op het digibord werden tafels gedekt voor het hele gezin. Juf Marjolein ( een stagiaire uit de bovenbouw ) gaf een leuke gymles, waarbij ballonnen gebruikt werden. We moesten proberen de ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden. Gelukkig knapten ze niet.

Dinsdag 1 maart: Vandaag vierden we de verjaardag van Jasper, hij werd 6 jaar. Gefeliciteerd hoor ! Thygo mocht even zijn nieuwe hondje laten bewonderen : Senna . Wat een schatje !!!! Natuurlijk werden er weer familieportretten gemaakt, deze keer in een houten huis. We leerden van Arie het woord “roos” met de letter “r “. Dat kwam goed uit, want vandaag was het complimentendag en de hele dag hebben we elkaar complimentjes gegeven. Echt heel leuk  ! ( vooral als je als juf aan het eind van de dag hoort dat je de aller-aller-allerliefste juf bent van de hele wereld , bloos ). Er werden ook rozen getekend met complimenten en zelfs een mooie roos van klei. Het eerste gezinsportret is ook binnen ! Leuk Jasper !

Maandag 29 februari: Vakantie is fijn maar het is ook fijn om iedereen weer op school te hebben ( behalve Mitchell, die was ziek, beterschap hoor ! ) Iedereen had er weer zin in. In de kring hebben we het natuurlijk over de vakantie gehad, iedereen mocht vertellen. Jasper was wezen skiën in Oostenrijk en had leuke foto’s meegenomen en zelfs een medaille! Hij kon goed uitleggen hoe het allemaal werkte, wat een skilift of een piste was. Vandaag was ook de start van een nieuw project: “Ik en mijn familie”. We hebben gepraat over wie er allemaal bij jou in huis woont en is een huisdier ook familie? Tussendoor zijn we even naar de grote hal geweest om de start van de complimentenweek met elkaar te beleven. Het kidsteam gaf voorbeelden van hoe je complimentjes aan elkaar geeft, er waren filmpjes en als afsluiting hebben we het complimentenlied gezongen. In de klas hebben we verder geoefend met complimenten aan elkaar geven, dat ging al erg goed, ook het dankjewel zeggen! Natuurlijk is er weer wat geknutseld, een huis met stroken plakken en dan je familie erbij tekenen, alles hangt alweer aan de waslijn! Na het eten en drinken zijn we lekker buiten gaan spelen, erg fijn in het zonnetje!

 

Delen via