Hoera, weer naar school 1/2 B

zondag 21 augustus 2016

Klik hier voor de foto’s ! De nieuwste foto’s staan nu onderaan, dus even door scrollen 😉

Klik hier voor het album van de jarigen !

Woensdag 14 september: Vanmorgen hebben we met Arie de letter kanarie, gekeken wat de eerste letter van onze naam is. Arie wist er helemaal niets van, maar gelukkig de kinderen wel! Roan uit groep 7 kwam ook nog even in de kring wat laten zien. Hij had een eigen vitrinekast met bijzonder dieren. Leuk om te zien, bedankt Roan. We hebben heerlijk binnen en buiten gespeeld. Wat is het toch fijn dat we veel schaduw op het plein hebben.

Dinsdag 13 september: Vandaag hebben we potloden van klein naar groot/groot naar klein gelegd. Door te meten kwamen we er achter welk potlood echt kleiner of groter was. En op welk plekje in de reeks moest dat potlood dan liggen. Het werkje sloot er mooi op aan, potloden maken en die plakken van groot naar klein. Wat hebben ze hard gewerkt, heel knap gedaan! We hebben vandaag extra lang buiten gespeeld, het was ook zo lekker . Helaas ging het niet altijd even goed, daar hebben we het in de klas over gehad. Wat kan je allemaal doen als je ruzie hebt, hoe kan je het oplossen etc. We hebben daarna nog even naar een aflevering van Koekeloere gekeken. Dat ging ook over samenspelen. Gelukkig gaat het bij Moffel en Piertje ook wel eens fout. Maar samen hebben ze het weer goed opgelost. Daar hebben wij weer wat van geleerd!

Maandag 12 september: Tijdens het spelen en werken zijn er hele mooie “Wim de woordspinnen” gemaakt. Dit is de laatste week dat we met het thema ‘weer naar school’ bezig zijn. En Wim kan natuurlijk niet ontbreken. De spinnen hebben een veilig plekje op het dak van de huishoek gevonden ;-). Om twaalf uur gingen alle vier jarigen weer lekker naar huis. ’s Middags met het buitenspelen kwam groep 3 gezellig meespelen. Na het buitenspelen hebben we binnen nog even werkjes gemaakt. We hadden dezelfde werkjes als vorige week alleen heeft iedereen nu iets anders gedaan. Roan en Noud wilde nog graag hun kralenplank van vorige week afmaken, helaas was die al kapot. Maar stoer als ze zijn, zijn ze gewoon weer opnieuw begonnen!

Donderdag 8 september:Vandaag was het een hele leuke dag want Tijn was jarig. ( foto’s staan in het album van de jarigen )  Hij trakteerde op ijsjes en dat kwam goed uit want het was weer prachtig weer.We hebben ook veel buiten gespeeld. Sommige kinderen hebben met water geverfd op het schoolplein. Dat is erg leuk om te doen. We hebben ook allerlei liedjes gezongen zoals in de maneschijn en hoofd schouders knie en teen.

Woensdag 7 september: De aflevering van Koekeloere ging over gezond eten. Moffel had veel te veel patat gegeten en had heel erg last van zijn buik. Na koekeloere hebben we samen met Wim de woordspin een woordweb gemaakt. De kinderen konden zo veel woorden bedenken die bij ons thema ‘weer naar school’ passen, dat er echt geen plek meer over is op het papier. Tijdens het spelen en werken hebben een aantal kinderen een werkblad gemaakt. Daarbij moesten ze dobbelen en het aantal gegooide ogen tellen. Vervolgens evenveel rondjes als het aantal gegooide ogen op het werkblad plakken. Een mooie telopdracht voor de oudste. Voor de jongste kinderen was dit nog best een beetje moeilijk, zij hebben het op hun eigen manier gemaakt. Maar waren wel mooi met tellen en de kleuren bezig. En we hebben Bobbie, de luisterbeer weer ingezet. Als Bobbie op de stoel van de juf zit, mogen de kinderen de juf even niet storen. Dan mogen ze alles tegen Bobbie vertellen. En goed dat ze dat kunnen! Tijn wordt morgen 5 jaar, fijne dag Tijn!

Maandag 5 september: Na alle weekend verhalen hebben we besproken wat je allemaal aan eten meeneemt naar school, wat zijn wel gezonde dingen en wat niet. En moet je altijd gezond eten of mag het soms ook best ongezond zijn etc.?  Alle kinderen kunnen hier goed antwoord op geven. Tijdens het spelen en werken hebben een paar oudste kleuters een broodtrommel gemaakt. In die broodtrommel zitten gezonde dingen. D.m.v. het vouwen van 16 vierkantjes is de broodtrommel gemaakt. En wat hebben ze dat allemaal goed gedaan! ’s Middags hebben we het spelletje ‘ik ga naar school en neem mee….’ gespeeld. Best moeilijk hoor, zo veel dingen onthouden. En als laatste had de juf verschillende werkjes op tafel gezet, er is zo goed gewerkt vanmiddag, dat alle kinderen een sticker hadden verdiend! Nog even ter herinnering, morgen zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag.

Woensdag 31 augustus: Omdat het vandaag woensdag is keken we weer een aflevering van Koekeloere. Met spelen en werken hebben een aantal kinderen zichzelf op school geschilderd. De eerste werkjes in de werkmapjes worden ook weer gemaakt. Inmiddels heeft iedereen zijn draai en plekje in de klas wel gevonden, en de nieuwe kinderen weten de weg naar alles ook al goed te vinden. En weten ze het even niet, dan worden ze gelukkig goed geholpen.

Dinsdag 30 augustus: Vanmorgen hebben we in de kring gekeken wat er allemaal in de rugzak past. Gelukkig konden de kinderen het goed inschatten, toch paste er meer in de kleine rugzak dan we dachten. We hebben ook besproken hoe je een tas handig kan inpakken. Tijdens het spelen en werken zijn er mooie dingen gemaakt en leuke rollenspellen gespeeld. En ook met buitenspelen werd er heerlijk gespeeld, van olympische spelen tot de autogarage. De kinderen hebben genoten en de juffen genoten weer van de kinderen. Met andere woorden, het was weer een fijne dag!

Maandag 29 augustus: Vanmorgen hebben we eerst geluisterd naar alle weekendverhalen. Daarna hebben we gezongen, want het broertje van Nikki is geboren, Stefano. Van harte gefelciteerd met je broertje Nikki. Tijdens het spelen en werken hebben een aantal kinderen een rugzak gemaakt. Knippen, prikken, plakken wat zijn ze er druk mee geweest. ’s Middags gingen we ordenen. Alle kinderen met korte broeken bij elkaar, met lange broeken, jurkjes, rokjes etc. Daarna met korte mouwen, lange mouwen. Hé dat was gek, sta je ineens met andere kinderen in een groepje. We gingen ook nog even ordenen met verschillende vormen en kleuren. Daarna was er nog even tijd om lekker te spelen.

Woensdag 24 augustus: Hoera, vandaag is Seren 4 jaar geworden, welkom op de Bongerd! Vanmorgen hebben we naar Koekeloere gekeken, het ging deze keer over samenspelen, buitensluiten, verdriet, blijdschap. Heel herkenbaar voor de kinderen, we hebben er nog even over gesproken. Daarna spelen en werken, de laatste ballonnen zijn versierd. Er hangt nu een mooie verjaardagskalender in de klas. Omdat we vanaf nu op woensdag tot 12.30 naar school gaan konden we lekker wat langer buitenspelen. Morgen en vrijdag werkt juf Yolande, veel plezier samen!

Dinsdag 23 augustus: Vanmorgen hebben we even alle afspraken en regeltjes van school herhaald. Dat was eigenlijk niet nodig, iedereen wist ze nog en zelfs de nieuwe kinderen konden ze wel bedenken. Daarna zijn we heerlijk gaan spelen en werken. Een aantal kinderen is begonnen met het versieren van een papieren ballon. Deze gebruiken we voor onze verjaardagskalender. Na het spelen en werken, eten en drinken en daarna buitenspelen. Wat een verschil met gisteren, een jas was niet nodig. ’s Middags hebben we ook veel buiten gespeeld. Nog even in de kring spelletjes gedaan en toen naar huis.

Maandag 22 augustus: En toen was de eerste schooldag alweer voorbij. Wat was het een gezellige dag! Eerst buiten op het plein met zn alle het nieuwe schooljaar in (bellen)blazen. Eenmaal in de kring werden eerst de nieuwe kinderen welkom geheten; Seren, Ashley, Darique en Tijn welkom in groep 1/2b. Daarna werden alle vakantieverhalen besproken, fijn om te horen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. We hadden ook gelijk een verjaardag te vieren, Mack is vandaag 6 jaar geworden. Gefeliciteerd Mack! Helaas konden we niet veel buitenspelen, dan maar lekker veel in de klas spelen en alle hoeken, speelgoed etc weer even ontdekken. ’s Middags hebben we gekeken naar het ochtend ritueel in een vakantie en als je naar school moet. Wat een hoop verschillen. Daarna hebben we even gekeken naar een reken aflevering van Moffel en Piertje, toen nog even spelen en spullen pakken en naar huis.

Delen via