Herfst in groep 1/2a

woensdag 25 oktober 2017

 Klik op de afbeelding voor meer foto’s.

Donderdag 16 november:
Vanmorgen was iedereen lekker bezig tijdens de inloop. Tijdens de inloop lagen er een paar nieuwe spelletjes op de tafels. Die hebben we in de kring besproken. Daarna zijn we gaan gymmen. Er was een parcours gemaakt bij gym. Eerst ging iedereen het hele parcours een keer af, daarna mochten ze zelf weten waar ze begonnen. Tijd vloog voorbij, wat is gymmen toch leuk! Daarna lekker eten en drinken en tijdens het eten en drinken hebben we weer naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Gisteren had juf Ivonne trouwens ook pakjes rond de school gevonden, ze waren helemaal nat en vies. Met de kinderen hebben we de oplossing bedacht dat we de pakjes maar even bewaren (er staan namelijk namen op en die kinderen zitten niet hier op school) totdat we van Sint horen wat we er mee moeten doen. ’s Middags heeft juf Mirthe een verhaal voorgelezen, daarna hebben we gekozen uit de kasten. Morgen en maandag zijn de kinderen vrij. Lekker genieten van het lange weekend en veel plezier met de intocht zaterdag! Fijn weekend en tot dinsdag!

Woensdag 15 november:
Vanmorgen hebben we alle letters die we tot nu toe al van Arie geleerd hebben herhaald. Het zijn de letters i-t-p. We maken hier ook steeds de klankgebaren bij. Zo is het voor sommige kinderen ook makkelijker onthouden. Daarna hebben we natuurlijk weer Koekeloere gekeken. Het Sinterklaasjournaal kijken we tijdens het eten en drinken, oeff het is nu al spannend. Zaterdag komt Sinterklaas aan en wat kijkt iedereen er naar uit. Vandaag was ook de eerste dag van het schoolfruit. We hebben mandarijnen en peren gegeten. Voor morgen hebben we ook nog wortels liggen.

Vrijdag 10 november:
In de kring hebben we weer een Engels filmpje gekeken van Onderbouwd, dit keer ging het over de herfst. Er kwamen echt wel een paar moeilijke woorden in voor. Tijdens het spelen en werken hebben de laatste kinderen hun taakje van de week gemaakt. Helaas konden we niet naar buiten, dus hebben we een aflevering van Koekeloere gekeken. Daarna in kleine groepjes spelletjes gespeeld. Dat was gezellig. Fijn weekend!

Donderdag 9 november:
Vanmorgen hebben we de geleerde versjes over een spin en een paddenstoel herhaald. Sommige kinderen konden hem al heel goed, alleen opzeggen. Het zijn de versjes uit het themaboekje. We hebben ook herfstliedjes gezongen. Daarna kiezen, er zijn weer leuke egels geknutseld, sommige hebben hun taakje van de week gemaakt of lekker gespeeld. Daarna hebben we spelletjes in het speellokaal gedaan. ’s Middags in de kring een rijmoefening, nog even uit de kasten en toen was het weer tijd. Er staan (eindelijk) weer nieuwe foto’s in het album, ook in het herfstalbum en in het album van het nationaal schoolontbijt staan onderaan nieuwe foto’s van onze klas.

Woensdag 8 november:
Wat een feestje, samen ontbijten! Het was een gezellige boel in de klas en iedereen heeft heerlijk gegeten. Er was van alles, gewoon brood, bolletjes, rijstenwafels, crackers, yoghurt, komkommer, appels. Voor iedereen wel wat. Daarna lekker spelen en toen was het tijd voor de herfstwandeling. Ook al z’n feestje. Wat hebben de kinderen genoten! Cijfer van de dag was dan ook een 10!

Maandag 6 november:
Vanmorgen hebben we weer een drama les gehad. En wat deden ze weer leuk mee! Hierdoor hadden we alleen geen tijd meer om te spelen en te werken. We gingen nog even naar buiten en toen was de ochtend alweer om. ’s Middags zijn we bezig geweest met de letter t.

Woensdag 1 november:
Vanmorgen hebben we de letter t herhaald. We hebben er ook een klankgebaar bij gemaakt. Iedere letter heeft namelijk zijn eigen gebaar. Vanaf nu leren we iedere keer, bij een nieuwe letter, ook het juiste gebaar. Tijdens het spelen en werken zijn er weer mooie herfstbladeren gevouwen. En vandaag was de laatste ronde van Kunst Circuit met als thema; griezelen. Over een paar weken starten we weer met een nieuw thema. Morgenochtend is er weer een inloop, de kinderen hebben vandaag vast zelf hun stoel op de juiste plek gezet.

Dinsdag 31 oktober:
Vanmorgen zijn we gestart met de inloop. Alle kinderen konden hun plekje nog vinden en konden kiezen uit de spelletjes/puzzels die op hun tafel lagen. Leuk om te zien dat sommige ouders samen met hun kind begonnen. Om half 9 gingen alle ouders weg en gingen wij nog even door met de inloop. Zo kon de juf ook nog met een klein groepje aan het werk. Na de inloop gingen we in de kring. Tijdens het kiezen zijn er mooie bladeren en eikels gevouwen, die hangen op het raam. ’s Middags hebben we het liedje van ‘Spin Wiedewin’ geleerd.

Maandag 30 oktober:
Vanmorgen kwam er een dramadocent in de klas. Samen met haar gingen we een toneelstukje maken. Het ging over een jarige kabouter in het bos. Iedereen deed erg leuk mee! Volgende week komt ze weer. We hadden geen tijd meer om te kiezen en omdat het lekker weer was, zijn we naar buiten gegaan. Genoten van het herfstzonnetje.

Donderdag 26 oktober:
Vanmorgen heeft juf Mirthe een verhaaltje voorgelezen over spinnen. Ze had zelfs een echte spin meegenomen die we door een vergrootglas konden bekijken. Aan het eind van de dag hebben we de spin weer vrijgelaten. Het knutselwerkje was een spin vouwen, dat was nog best een beetje moeilijk. Vandaag hebben we ook weer gegymd. Er was een beetje een spannend klimonderdeel, maar na een paar keer oefenen durfde iedereen het alleen. ’s Middags hebben we lekker buiten gespeeld, daarna kiezen uit de kasten. Het was z’n fijne dag dat iedereen een sticker heeft gekregen en het cijfer van de dag een hoge 9 was! Morgen is groep 1/2 vrij, dus vandaag al: fijn weekend!

Maandag/dinsdag/woensdag 23/24/25 oktober:
Een beetje een later bericht dan jullie gewend zijn, sorry! Maandag kwam Demy voor het eerst wennen, welkom op de Bongerd! We zijn begonnen met het thema herfst. Eerst hebben we het natuurlijk uitgebreid over de vakantie gehad. Een aantal kinderen hebben een mooie herfstboom gemaakt. De stam hebben ze geknipt en vervolgens zijn er blaadjes bij gestempeld. Dat hebben ze gedaan met een wattenstaafje. Het zijn prachtige herfstbomen geworden. Dinsdag zijn er spinnen gemaakt, het web hebben we van wol gemaakt en de spin is geverfd. Maar wel op een hele leuke manier. Door 4 vingers en de handpalm zwart te verven, dat op het papier te drukken en in spiegelbeeld nog een keer, nu heeft de spin 8 poten. Wat vonden ze het leuk! ’s Middags heeft Arie ons de letter ‘t’ geleerd. Tijdens het kiezen uit de kasten kwam Bellie op de stoel van de juf. Zo kon juf met kinderen stergesprekken houden. Wat deden ze dat goed zeg, niemand kwam de juf storen, super knap!  Vandaag hebben we samen met Wim de woordspin een woordweb gemaakt. Allerlei woorden die horen bij de herfst hebben we opgeschreven. En de één na laatste keer kunstcircuit (van deze ronde) was vandaag.

Delen via