Herfst in groep 1/2 B

woensdag 25 oktober 2017

Herfst in groep 1/2 B

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor de jarigen

Dinsdag 14 november: Vandaag hadden we een slakkendag. We keken naar een filmpje over de slak en gingen zelf een slak knutselen. Met onze vingers maakten we het huisje. We hebben lekker gewerkt. Veel kinderen hadden al het sinterklaasjournaal gezien, dat wordt nu ook wel een beetje spannend. In de middag gingen we egels stekels geven met wasknijpers en later ook bij onszelf. Dat was leuk! Iedereen wilde wel egel zijn.
Maandag 13 november:
Juf Nathalie trakteerde vandaag op zelfgemaakte cakejes want ze was jarig vandaag. Gefeliciteerd! We hebben van alles verteld over ons weekend, juf gaf nu zelf een dramales in het speellokaal en we hebben lekker buiten gespeeld (het was wel koud hoor)
Vrijdag 10 november:
feest in de klas. Feline was jarig! Ze is 6 geworden. Ze heeft heerlijk getrakteerd en is de klassen rond gegaan samen met Sophie en Elin. Ook is er weer geknutseld over de herfst, tamponneren met echte herfstbladeren.
Donderdag 9 november: vandaag was weer een dag zonder speciale dingen. We hebben lekker gegymd en fijn binnen en buiten gespeeld. Hoe grappig is het dat de kinderen onthouden hoe de sokken van de juf eruitzien?? Want als we in het speellokaal zijn loop ik niet oo schoenen maar op sokken. “He juf, je hebt andere sokken aan!” Toen ik vroeg of ik dan vorige week sokken met streepjes aan had, werd me wel verteld dat er stippen op stonden. Tja, die liggen inderdaad ook in de kast.
Woensdag 8 november: Wat een speciale, leuke dag vandaag. Het begon met het nationale schoolontbijt. Wat zag het er gezellig uit in de klas en wat hebben we gesmuld van alle lekkere dingen. De kinderen hebben ontzettend veel gegeten. Zoals Gijs mooi vertelde:”goed ontbijten zorgt ervoor dat je energie hebt”. En de energie hadden we wel nodig want we hebben ook nog een mooie herfstwandeling gemaakt. We zijn met de twee kleutergroepen naar het park gewandeld. We hebben plastic tassen meegenomen en daarin mooie bladeren verzameld. Het was heerlijk. En wat hebben alle kleuters zich goed aan de wandel afspraken gehouden, fijn hoor! Daarom kregen alle kinderen een mooie sticker! Francisca en Anita, bedankt! (Foto’s van de wandeling in het aparte album op de pagina en ontbijt foto’s in het ontbijt album) 
Dinsdag 7 november:
We hadden weer een inloop vanmorgen. Het gaat steeds een beetje beter maar het is nog wel wennen hoor. Vandaag kwamen Jada en Noa uit groep 8 helpen. Super fijn, bedankt meiden! We hebben ook vier paddenstoelen geschilderd met daarop, ernaast en eronder een kabouter. In de middag lekker gewerkt met spelletjes uit de kasten. Juf kon ondertussen wat stergesprekken voeren met enkele kinderen. Morgen hebben we gezellig het schoolontbijt in de klas en gaan we om 11.00 uur een wandeling maken in het bos. Het wordt gelukkig droog!
Maandag 6 november:
Juf Nathalie had zelf klei gemaakt en daar hebben heel veel kinderen zelf een egel en/of slak van gemaakt. Ze vonden het ontzettend leuk. En de bruine klei rook zo lekker, want juf had er wat cacaopoeder doorgedaan 🙂 We hadden weer een leuke dramales in de gymzaal van de dramadocent. Gijs en Seren waren superhelden in het bos, ze gingen dieren redden. Wat waren de kinderen weer enthousiast. In de middag hebben de kinderen weer van alles gedaan met de letter ‘t’.
Donderdag 2 en vrijdag 3 november:
Vandaag stond in het teken van appelmoes maken. Alle kinderen hebben geholpen met appels in stukjes snijden, het in de pan doen, roeren (helaas geen foto’s van want de pan was heet en daar wilde ik zelf bij blijven) en nog eens roeren en uiteindelijk heerlijk gesmuld. Ook de meesters en juffen hebben van onze appelmoes geproefd. Ook zij vonden het lekker. En wat is het dan leuk om de bakjes naar een juf of meester te brengen. Vrijdag was het wat rustiger. Gezellig knutselen en spelen. We hebben een spin gevouwen van 16 vierkantjes en daar pootjes bij geknipt en geplakt. Een paar wiebeloogjes erop en er hangen een paar enge spinnen in de klas met soms wel 4 ogen, brrr..
Woensdag 1 november:
Met wim de woordspin hebben we een woordweb gemaakt, wat wisten we veel woordjes te noemen over de herfst! Tussendoor even allemaal bij het raam gestaan want Elin ontdekte een eekhoorn in de boom!! Hoe toepasselijk! Daarna keken we een Koekeloere over paddenstoelen. Arie had paddenstoelen gegeten en werd natuurlijk erg ziek. We hebben even lekker buiten gespeeld en daarna was het tijd voor de laatste ronde van dit kunstcircuit. Ouders die geholpen hebben, bedankt!
Dinsdag 31 oktober:
Vandaag zijn we begonnen met de inloop, voor de eerste keer. Wat was het leuk. Alle kinderen hebben een vaste plek en de materialen zullen wisselen. De ouders kunnen even tot 8.30 uur meekijken en spelen en om 8.30 gaat juf dan beginnen, net zoals altijd. Alleen niet in de kring, dan roept de juf wat kinderen bij haar tafel. Het ging al erg goed, de kinderen vonden het leuk om te doen. Wel even gek natuurlijk om niet in de kring te starten maar het zal vast snel wennen. We hebben daarna een boom geknutseld met vloeipapier en in de middag een Engels filmpje van onderbouwd. ‘it’s autumn’. Knap dat sommige kinderen al wat Engels woordjes kennen.  
Maandag 30 oktober
: Vandaag kwam Maxx voor het eerst bij ons wennen, welkom Maxx! Het ging al hartstikke goed! We kregen vandaag onze eerste dramales in de gymzaal van een echte “drama juf”. De les speelde zich af in het bos. De kinderen vonden het erg leuk om te doen, volgende week maandag komt ze weer. We hebben daarom niet geknutseld, wel lekker even buiten gespeeld. Vanmiddag deed juf Nathalie een telactiviteit met de kinderen in de kring, door middel van een staafdiagram gingen ze herfstspullen tellen. De kinderen gingen schatten en daarna echt tellen. Daarna nog even fijn met het ontwikkelingsmateriaal gewerkt. Morgen is onze eerste inloop, de kinderen weten waar ze mogen zitten en er zullen spelletjes klaarliggen. U mag als ouders net zoals altijd even in de klas blijven tot de bel gaat om 8.30 uur. We zijn erg benieuwd hoe de kinderen het zullen vinden!
Maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 oktober: Eindelijk een verhaaltje op de website! Het was nogal een drukke week ;)We zijn deze week begonnen met ons herfstproject. Het leeft al ontzettend bij de kinderen. We hebben op maandag naar een praatplaat gekeken en natuurlijk van alles verteld over onze herfstvakantie. En hoe leuk was het dat we op het plein in de middag een echte eekhoorn zagen!!!! Met juf Nathalie hebben we egels gemaakt en in de middag gingen we meten met een tovertouw naar de gymzaal. Het touw deed allemaal uitspraken en wij moesten controleren of dat echt waar was. Dinsdag was een paddenstoelen dag. We hebben liedjes gezongen, een filmpje gekeken over de vliegenzwam en paddenstoelen gemaakt van groot naar klein. Dylan is ook weer aan het wennen en het gaat erg goed, fijn! Op woensdag keken we naar Koekeloere, het ging over herfstkleuren in het bos. En we hadden kunstcircuit voor de derde keer. Buiten zijn de kinderen druk aan het vegen en maken ze een holletje voor  de egels!

Delen via