Herfst in groep 1/2 B

maandag 24 oktober 2016

Klik hier voor het album van de jarigen !

Klik hier voor de foto’s .

De foto’s van de podeshow staan in een apart bericht!

Vrijdag 11 november:

Het was droog vandaag dus we konden fijn buiten spelen. Het was wel erg koud dus we zijn niet zo lang gebleven. De juf heeft al een sinterklaasverhaal voorgelezen. Nog 1 nachtje en dan komt hij alweer. Tijn maakt zich wel een beetje zorgen om de boot. Zou die niet zinken met al dat meel? Veel kinderen hoesten erg en regelmatig is er iemand ziek. Het zal de tijd van het jaar wel zijn. Het was weer een fijne week in de groep. Voor iedereen een fijn en gezellig weekend. De kinderen hopen dat ze hun schoen mogen zetten.

Donderdag 10 november:

Vandaag was Feline jarig. We kregen lekkere pepernoten in een mooi bakje. Meester Muhammed heeft Rupsje nooit genoeg voorgelezen en een aantal kinderen heeft ook een rups geplakt. We hebben ook nog paddenstoelen gevouwen. De juf heeft nog een verhaal; over Sint Maarten verteld. De kinderen hebben ook het liedje Keteltje dik van buik geleerd. Ze kennen het al een beetje.Vanmorgen hebben we spelletjes in de gymzaal gedaan en vanmiddag konden we fijn nog even buiten spelen.

Woensdag 9 november: Vandaag was het eindelijk zover, de dag van onze podeshow. Maar eerst begonnen we de dag met het nationale schoolontbijt. We hebben erg gezellig met elkaar gegeten en gedronken. Wat leuk om de dag zo te beginnen. We hebben even een frisse neus gehaald en koekeloere gekeken en daarna was het tijd voor de pauzehap. We kregen lekkere peren en appels. Kinderen hadden zelf ook nog wel eten mee, maar dit hoeft dus niet. (zie bericht in de flits vandaag) Daarna was het tijd om iedereen klaar te maken voor de podeshow. De kinderen werden geschminkt, sommigen nog omgekleed, even plassen allemaal en toen was het tijd voor ons optreden. Wat knap voor zo’n volle zaal!! De kinderen vonden het erg spannend maar hebben het fantastisch gedaan. Het cijfer van de dag konden we niet meer bespreken maar was een dikke 10!! In de kleuterhal kunt u de dvd bestellen van de podeshow. En daar hangt nu ook een lijst voor de 10 minuten gesprekken.
Maandag 7 november: Eerst hebben we elkaar weer van alles verteld over ons weekend. De kinderen kunnen al heel goed naar elkaar luisteren! En steeds meer kinderen vinden het leuk om te vertellen. Daarna hebben we ons eigen herfstbos gemaakt in een plastic zakje. De kinderen hebben blaadjes gescheurd in allemaal herfstkleuren en daarna mochten ze met een rietje in het zakje blazen! Wauw, de blaadjes dwarrelden in hun eigen bos! Wat een ontdekkingen deden ze. De kinderen leerden dat je hard en zacht kan blazen en zagen dan wat er gebeurde met de blaadjes. En het maakte ook nog uit hoe je het rietje in het zakje stopte. Natuurlijk hebben we ook weer geoefend voor de podeshow. Dit was de laatste keer, want morgen zijn de kinderen vrij! Vanmiddag hebben we een soort schrijfdans gedaan. We hebben naar klassieke muziek geluisterd en tijdens de muziek zagen we mooie herfstfoto’s op het digibord. Daarna gingen we blaadjes op papier naar beneden laten dwarrelen op de muziek.. De kinderen waren muisstil en vonden het erg leuk! Ze hebben prachtig ‘geschreven’.
Woensdag ontbijten we ook allemaal in de klas, tijdens het nationale schoolontbijt. Dat wordt een bijzondere dag! Denkt u ook aan vanavond 19.00 uur? Sssttt…. 😉

Vrijdag 4 november
: We hebben het prentenboek waar blijft de herfst gelezen. Het verhaal gaat over konijn en egel. Konijn  is verdrietig omdat egel een winterslaap gaat houden. Tijn Cassandra Tinker en Lana gingen egeltjes kleien.  Het was chamotte klei en daar krijg je vieze handen van. De egeltjes zijn heel mooi geworden. Toen hebben we nog liedjes gezongen en buiten gespeeld. het was al snel weer tijd om naar huis te gaan.
Donderdag 3 november:Vandaag hebben we herfstverhalen van Jip en Janneke voorgelezen. Een paar kinderen hebben een paraplu beplakt. In de gymzaal waren moeders druk aan het werk voor de podeshow.Het was lekker weer dus we konden fijn buiten spelen.Meester muhammed heeft weer een telspel met kastanjes gedaan. Wat kunnen de kinderen al goed rekenen. knap hoor.
Woensdag 2 november: Met Ed met de rijmpet gingen we rijmwoorden bedenken op het woordje tak. Soms nog best lastig maar op het bord kregen we wat voorbeelden te zien. Natuurlijk keken we ook Koekeloere, Arie had paddenstoelen gegeten en was daardoor ziek geworden. Het hoorde nog een beetje bij onze paddenstoelen dag van gisteren. Daarna hebben we weer geoefend voor onze podeshow, het gaat al erg goed hoor! We hebben met bladeren herfstdieren gemaakt. En er is aan de taakjes van de week gewerkt. Het was een heerlijke dag, het cijfer was dan ook een hoge 9!
Dinsdag 1 november: Vandaag kwam Lusine voor het eerst bij ons wennen, welkom in groep 1/2 B Lusine! In de kring hebben we een woordweb gemaakt in de vorm van een paddenstoel, want we hadden paddenstoelen dag. We wisten al heel veel woorden over de herfst. Ook hebben we met wasco paddenstoelen getekend en een kort filmpje gekeken over paddenstoelen. We zijn weer druk geweest met oefenen voor de podeshow! Het komt steeds dichterbij en we hebben er al veel zin in. En vanmiddag hadden we voor de laatste keer kunstcircuit (van dit blok) Wat een leuke drukke dag, we hadden een 9 verdiend!
Maandag 31 oktober: Wat een spannende Halloween avonturen hadden de kinderen in het weekend beleefd. Veel kinderen hadden het feest gevierd op de Eglantier. Een groepje kinderen is begonnen met het taakje van de week, zelf een verhaal bedenken. De kinderen hebben vandaag gehoord wat hun rol is tijdens de podeshow en we zijn begonnen met oefenen. Morgen gaan we natuurlijk verder! Ook is er een geheim briefje voor de kinderen meegegaan, kijkt u even in de tas van uw kind? 😉 En wat leuk dat Lana een kijkdoos mee had van de herfst! Leuk hoor Lana. Vanmiddag hebben we een telspel gedaan met kastanjes. De kastanjes werden onder een doos verstopt en wij moesten raden/schatten/tellen hoeveel het er waren. Sommige kinderen zagen het snel omdat het rijtjes waren. Ze maakten zelfs sommetjes, 3 en 3 kastanjes dat zijn er samen 6.  
Donderdag 27 oktober:
Het was weer een fijne dag. We hebben gegymd in de gymzaal. We deden een paar spelletjes zoals hoeveel kinderen zitten er achter je en kwart voor enen liep ik op mijn tenen.
meester Muhammed was er ook weer. Hij ging tellen met kastanjes. We hebben een stukje van het boek pompoensoep gelezen. Dit lezen we morgen verder. De juf en Mack hadden een pompoen bij zich.
Vanmiddag hebben we gepuzzeld en buiten gespeeld.
Woensdag 26 oktober: Nadat we koekeloere hadden gekeken gingen we met alle kleuters naar de gymzaal. Daar las juf het boek voor waar onze podeshow over gaat. Leuk, het gaat beginnen! Er zijn weer mooie slakken gemaakt maar nu door kinderen van 5 en 6 jaar. Ze moesten een lastig vouwwerkje maken. De slakken zijn te bewonderen op het raam bij de winkel (wat nu een herfstwinkel is)
Ook hebben we Arie wakker gemaakt en hem de letter ‘t’ van tak geleerd. Leuk, want Tijn en Tinker beginnen ook met de letter t. We wisten al heel veel woordjes met de t!
Dinsdag 25 oktober:
In de kring keken we naar de praatplaat van onderbouwd over de herfst. Wat konden we veel zien en benoemen. Ook keken we naar een filmpje over de slak, want we hadden een slakkendag. Vandaag was er een werkje voor kinderen van 4 jaar, met vingerverf het huisje van de slak maken. Ze zijn heel vrolijk geworden. Buiten zijn veel kinderen verder gegaan met het hol voor de egels! Wat vinden ze het leuk om met de bladeren te spelen. Ook was er weer kunstcircuit, de derde ronde. (foto’s in ander album op de site)
Maandag 24 oktober: Wat hadden we elkaar veel te vertellen na de vakantie. Leuk hoor om elkaar weer te zien. Tijdens het vertellen hadden we ook luizencontrole, bedankt mama van Feline! Daarna hebben we mooie herfstbomen geschilderd, want we zijn begonnen met ons nieuwe project ‘de herfst’. Juf toverde een grote doos met herfstspullen tevoorschijn en daar hebben we samen naar gekeken en spullen uitgepakt.
Helaas namen we vandaag ook afscheid van Isadora, ze gaat naar een school in Nijbroek. Ze trakteerde ons en wij gaven haar natuurlijk een afscheidscadeautje. We gaan je missen hoor! In de middag maakten we een getallenlijn met kastanjes en dennenappels. En wat hebben we heerlijk buiten gespeeld (zie foto’s) Er werd geweldig samengewerkt. Alle kinderen hadden en een hark/bezem of schep en we hebben een groot bladeren hol gemaakt voor egels. Morgen gaan we enthousiast verder!

Prietpraat:
Dat is een vlammenzwijm (
vliegenzwam) M.K
Nee dat noem je een vliegzwijm (vliegenzwam) M.S

Delen via