Groep 1/2 A: mijn familie en ik

maandag 1 mei 2017

   Klik op de foto voor de foto’s van de verjaardag op school.

( doorscrollen naar beneden )

Liam werd 5 jaar op 27 april

Klik op de foto voor meer foto’s van het project.

Klik hier voor de prietpraat. ( weer mooie nieuwe )

Donderdag 18 mei: Vanmorgen kwam de mama van Mik het trucje met de prikkertjes laten zien ( wat vorige week mislukte bij juf Agnes ha ha ha ) en ja hoor : het LUKTE !!! De stokjes gingen bewegen en de zon werd een ster. APPLAUS !!!! Daarna gingen we met Hennie de hen allerlei optelsommetjes doen. Omdat het regende gingen we lekker gymmen . De parachute kwam te voorschijn en dat was natuurlijk weer een groot succes. Tijdens het kiezen gingen alle oudste kleuters hun gezin tekenen , eerst met een stift en daarna werden ze ingekleurd met ecoline. Nadat we even naar buiten waren geweest na de lunch, las juf Agnes het boekje over “het vervelende lieveheersbeestje” voor. Dat ging ook over klokkijken en dat was een mooie oefening ( het ging heel goed ). Bellie mocht met Fien mee. Nu een lang weekend, want morgen hebben we een VRIJE VRIJDAG . Een fijn weekend allemaal.

Woensdag 17 mei: Bellie had bij Liam gelogeerd en had het weer leuk gehad. Vandaag ging hij met Madeleine mee. Ze boften , want het was super weer om buiten te spelen en zo. Madeleine beloofde Bellie al een ijsje !!! Mien de meetmuis kwam tevoorschijn en liet ons allerlei dingen uit de huishoek meten. Gelukkig ontdekten we dat het heel handig kon met een grote liniaal. Tijdens het knutselen verfden we onszelf en daarna plakten we allerlei mensen op en later werden we er zelf tussen geplakt. Omdat het prachtig weer was, gingen we gezellig buiten eten. ( leuke foto’s 🙂 ) Ook bij het buiten spelen ging het meten verder. Nu met grote legoblokken.

Dinsdag 16 mei: Voor Bellie was het logeren bij Karo wel heel speciaal, want ook Bobbie van groep 1/2 B was mee met Lusine. Ze hebben fijn samen gespeeld. We hebben in de kring plaatjes in de juiste volgorde gelegd en daarna hebben we er een verhaaltje van gemaakt. Tijdens het kiezen hebben we een huisje gemaakt. Wat 8 kinderen graag wilden gaan maken. Tijdens het eten en drinken is er voorgelezen uit vos en haas. Het buitenspelen was fijn en ging gezellig. In de middag wilde Arie nog even met de kinderen spelen. Arie had allemaal letters verstopt in de klas. In de kassa, in de huishoek en zelfs onder de stoel van Roan. Tijdens het kiezen werd er door de kinderen hard gewerkt in de werkmapjes. Bellie mocht aan het einde van de dag mee met Liam.

Maandag 15 mei: Bellie was bij Ise in het weekend. Ze heeft veel leuk dingen gedaan en Bellie mocht meedoen met alles, zelfs met de gymles. In de kring vertelde Luuk dat hij een kitten had gekregen met de naam Messi. Tijdens het kiezen werden er vingerpoppetjes gemaakt van de familie. Ook werd er goed gewerkt in de werkmapjes. Na het kiezen hebben we een rondje om de tafel gelopen met onze nieuwe kleren, wat waren het er veel!! Voor het eten en drinken zongen we i.p.v. Gijsje maar eens voor afwisseling Messi, dat was grappig. Na het eten en drinken was het tijd om buiten te spelen. En wat was het lekker buiten. In de middag werden de klassen gesplitst.  Bij juf Linda hebben we woordenschat gedaan. De juiste plaatjes bij elkaar zoeken en wat staat er nou op het plaatje. Tijdens het kiezen werd er door de jongste nog goed gewerkt in de werkmapjes en de anderen waren bezig met spellen uit de kast.

Vrijdag 12 mei: Roan liet vol trots de collage met foto’s zien van de logeerpartij van Bellie. Terwijl juf Agnes daarna even weg liep , kwam tante Truus opeens op bezoek. Dat was weer fantastisch. Ze begon natuurlijk met poetsen, zelfs Arie moest eraan geloven. ( alle kinderen waarschuwden haar omdat Arie altijd wil slapen ) Daarna bleek ze allemaal vormen in haar schortzak te hebben , waarbij de kinderen spullen in het lokaal moesten zoeken met dezelfde vorm erin. Het raam bleek een rechthoek te zijn en het kiesbord een vierkant. Daarna vertrok tante Truus en kwam juf Agnes weer binnen. Vol overgave vertelden de kinderen haar wat ze meegemaakt hadden met tante Truus !!!! 🙂 De moederdagcadeautjes werden ingepakt, terwijl wij hard aan het werk waren. Buiten hebben we nog even kunnen spelen , ook “Annemaria Koekkoek ” en “Groen is gras” waren een succes. Bellie mocht met Ise mee , dus die was erg blij. Nu is het weekend, een fijne Moederdag allemaal !!!

Donderdag 11 mei: Jorn liet mooie foto’s zien van de logeerpartij van Bellie, het was gezellig geweest. Nu was Bellie zelfs mee geweest naar atletiek ! In de kring keken we naar het Engelse filmpje over het familieproject. We leerden allerlei woordjes en gingen ze later ook nog toepassen : I am a girl of I am a boy. She is my sister and he is my brother. Altijd leuk. De laatste moederdagcadeautjes werden afgemaakt en er werden ook weer moeilijke spelletjes uit de kast gehaald. Tussen de middag waren er vervangers voor Sandra  bij de lunch : Judith ( van Fenna ) en Wendy ( van Lisa ). Bedankt weer hoor ! We konden natuurlijk heerlijk buiten spelen met dit mooie weer. Het ging echt prima. Na het buitenspelen gingen we in de gymzaal een moeilijk balspel doen, pfff dat viel niet mee, maar het was wel leuk. 2 Kinderen uit het kidsteam vertelden ons over hun vergadering. Een blije Roan nam Bellie mee naar huis, nadat we eerst nog even in groepjes het moederdagversje hadden geoefend. Sssssssst.

Woensdag 10 mei: Bellie had het erg leuk gehad bij Ilana.  Dus we begonnen met het voorlezen van het verhaaltje en het bekijken van de foto’s. Daarna wilde juf Agnes een truckje laten zien met stokjes, maar helaas mislukte dat 😉 ( mama van Mik , wil jij het een keer in de klas laten zien ? ) In de kring gingen we bouwen met blokken : een poortje, een tunnel en een brug. Later werd dat ook in de bouwhoek nagebouwd. Leuk ! Moffel en Piertje gingen ook bouwen, maar dat was ook geen succes. We maakten uiteraard weer een paar moederdagcadeautjes, maar sssssssttttt. Buiten gingen ze met stokken bouwen, het werd een leuke wigwam, wat waren ze er druk mee zeg ! Een echt bouwdagje dus. Een blije Jorn mocht Bellie mee naar huis nemen.

Dinsdag 9 mei: Stijn vertelde in de kring wat Bellie allemaal had gedaan bij hem thuis. Ze waren gezellig samen naar judo geweest. In de map stond een mooi stukje van Bellie en er stonden veel foto’s bij. Bij binnenkomst zei Ilana: “Ik hoop dat ik Bellie mee mag nemen”. De juf heeft een bakje met stokjes waar alle namen opstaan en ze trok Ilana eruit. Wat een geluk!! Hak en plakaap hebben met de kinderen woorden gehakt en geplakt. Veel kinderen uit groep 2 gingen daarna aan het werk in hun werkmapje. Na het eten en drinken hebben ze even lekker kunnen rennen en spelen buiten. Na de lunch was het tijd voor alweer de laatste keer kunstcircuit. Na het kunstcircuit was het tijd om de spullen te pakken en naar huis te gaan.

Maandag 8 mei: De kinderen kwamen weer rustig binnen en we hebben de dag doorgesproken. Ook hebben er een paar kinderen kunnen vertellen over het weekend. Tijdens het kiezen gingen 6 kinderen knutselen, het is nog een verrassing wat ze hebben gemaakt. Tijdens het eten en drinken is er nog voorgelezen en daarna hebben we lekker buiten kunnen spelen. In de middag hebben we de letter r geleerd met Arie de letterkanarie. We wisten ook al veel woorden met de letter r. Nadat we nog hebben kunnen werken was het tijd om naar huis te gaan. Bellie is vandaag ook meegegaan naar het huis van Stijn. Bellie heeft een eigen tas waarin een map zit. Bellie komt steeds 1 nachtje slapen bij de kinderen uit groep 1/2 a. We gaan morgen lezen wat Bellie allemaal heeft gedaan bij Stijn.

Donderdag 4 mei: Toch een speciale dag. We begonnen met een grappig telspel op het digibord ( tellen maar ), waarna we nog even naar een digitaal prentenboek keken ( over Moederdag ). De laatste families werden getekend. We begonnen al een beetje met de moederdagcadeautjes, dus daarover zeggen we hier NIETS !!!! Van 2 jongens uit groep 8 kregen we een sticker over bevrijdingsdag. Ze legden het ook nog goed uit. Vanmiddag vertelde juf Agnes dat ze na de grote vakantie niet meer terug komt. Dat was een moeilijk gesprek. De kinderen vonden de juf wel “oud”, maar nog niet “stokoud”. Een kleuter die naar groep 3 gaat zei “Ach, ik zit volgend jaar in groep 3 en dan heb ik toch geen tijd om hier te komen kijken, dus mis ik je ook niet hoor”. 🙂 Anderen keken ook wel beteuterd. De juf maakte maar snel een grapje door voor te doen wat er gebeurt als ze als heel oude juf op school zou komen met de rollator. Gelukkig werd er toen weer smakelijk gelachen. NU een lang weekend vanwege bevrijdingsdag. FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!!

Woensdag 3 mei: In de kring kwam Molly met ons de klankgroepen oefenen. Dat ging heel goed. We keken naar een aflevering van Koekeloere, omdat het woensdag was. Wel 10 kinderen gingen later hun familie tekenen. De familiewand wordt steeds groter, een leuk gezicht. Even iets anders : Vincent is zijn zomerjas kwijt, een blauwe. Het zou kunnen dat iemand een verkeerde jas mee heeft genomen ( net voor de tulpvakantie ) .

Dinsdag 2 mei: Vandaag zijn we echt van start gegaan met het thema familie. We hebben het filmpje van Arie bekeken en deze is ook weer door de ouders te bekijken via de foto’s. Ook is er een praatplaat gedaan met de kinderen. Tijdens het kiezen werd er door 6 kinderen een huisje van stokjes gemaakt en deze werd op een tekening van het gezin geplakt. Deze zijn erg leuk geworden. Toen we in de kring gingen zitten was Danny even zijn stoel kwijt, Balint wees deze Danny waar de stoel stond en gaf de stoel aan hem. Dit was een mooi moment. Het 2de verhaaltje van vos en haas is voorgelezen en daarna toch even lekker buiten kunnen rennen. Het buitenspelen was helaas niet zo lang, toen we weer binnen waren hebben we een filmpje gekeken over kunst. Na de lunch was het weer een stuk beter en hebben wat langer buiten kunnen spelen. We hebben nog fijn kunnen werken tijdens het kunstcircuit en daarna was het tijd om “in het zonnetje” naar huis te gaan.

Maandag 1 mei : Helemaal fris en uitgerust kwamen de kinderen vandaag binnen na een week vrij te zijn geweest. Bijna iedereen had wel iets te vertellen, maar er was ook nog feest in de klas vandaag. Liam is 5 geworden en dat hebben we gevierd. Hij had voor de kinderen een dolfijn (banaan) in een bekertje met druiven meegenomen. We hebben lekker gezongen en een dansje gedaan in de klas. Na de traktatie en eigen eten en drinken, was het tijd om te gaan kiezen. De kinderen hebben heerlijk gespeeld. Vincent en Karo waren druk met een praatspel uit de kast, dit ging erg goed. Na het opruimen hebben er nog een paar kinderen kunnen vertellen over de vakantie. Op maandagmiddag splitsen we de groepen op, zodat er in de kringen nog meer aandacht is voor iedereen. Kinderen die vanaf januari tot nu 5 zijn geworden, zullen bij juf Linda komen. Deze hebben nog goed gewerkt in hun werkmapjes en de andere kozen een spel uit de kast.

 

Delen via