Groep 1/2 A en Mondriaan

zondag 5 maart 2017

Hoera !!!!! Mik en Vincent zijn 5 jaar geworden !

Open eerst dit bericht en klik dan op de foto voor meer foto’s .

Klik hier voor de prietpraat. ( 2 nieuwe )

Vrijdag 17 maart: Vandaag was Vincent jarig en ook hij werd 5 jaar. Gefeliciteerd Vincent en ook jouw foto’s staan in het album hierboven. We keken naar een filmpje over jonge dieren en deden een veulentje na. Tijdens het kiezen “moesten” de oudste kleuters kiezen uit hun werkmapje of een moeilijk spel. De jongsten vermaakten zich prima in de hoeken en in de hal. Tijdens het eten en drinken keken we via de webcam naar ” www.beleefdelente.nl ” en zagen de ooievaar en de bosuil en de reiger . Altijd leuk. Buiten kwam juf Jolien onverwachts even langs. Heerlijk om te zien hoe Lotte en Noor alweer gegroeid zijn. FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!!

Donderdag 16 maart: Vandaag was Mik jarig, hij werd 5 jaar. Gefeliciteerd Mik. De foto’s staan in het album hierboven. Omdat het zo’n prachtige lentedag was, hebben we vogels geknutseld. Ze hangen in de klas en zien er vrolijk uit. Nadat we allemaal heerlijk gewerkt hadden , konden we natuurlijk weer lekker buiten spelen. Vanmiddag hebben we in de kring nog boekjes gelezen en elkaar erover verteld. Daarna kozen we allemaal nog 1 ding , waarbij ook juf Agnes meespeelde, eerst speelde ze met de playmobil samen met Anne en daarna ging ze bouwen met Thijmen in de Kapla. Dat laatste vonden ze  allemaal zo vreemd . Roan verzuchtte zelfs : “Juf je lijkt wel een kind, maar ja , jij wordt nooit ouder he ? ” ( wat de juf toch een beetje deed blozen ha ha ha ) Vanavond is de ouderavond over de Sterrenschoolontwikkeling en de lentekriebels. ( zie Bongerdflits )

Woensdag 15 maart: Omdat het al bijna lente is, keken we naar een uitzending van Huisje boompje beestje over weidevogels. Fijn dat de kleuters zo aandachtig kunnen kijken naar zo’n filmpje. De laatste Mondriaanknutsels werden gemaakt en naar juf Elja gebracht. Zij stuurt ze op en binnenkort krijgen we een link om er op de computer naar te kunnen kijken. Het schoolfruit bestaat deze week uit appels en worteltjes. Heerlijk. Natuurlijk konden we vandaag ook heerlijk buitenspelen. Mooi om te zien hoe ze buiten steeds beter gaan samenspelen en kleine conflictjes zelf gaan oplossen.

Dinsdag 14 maart:  In de kring hebben we kleuren en vormen vergeleken en ook geteld waar we de meeste van hadden. Tijdens het kiezen werden er veel Mondriaanknutsels gemaakt. Ezmee had zelfs met de lego een Mondriaanbeest gemaakt. We hebben heerlijk buiten kunnen spelen en ze hebben fijn samen gespeeld. In de middag zijn er nog veel kinderen met de weektaak bezig gegaan. Het was een fijne dag.

Maandag 13 maart: Na een mooi weekend waren de kinderen weer op school. In de kring hebben ze in tweetallen aan elkaar verteld wat ze hebben gedaan in het weekend. Daarna moesten ze vertellen wat ze van de ander hadden gehoord. Dit was nog best lastig. Er zijn vandaag mooie Mondriaanknutsels gemaakt. Ze tekenden een beest  en kleurden dat in met de kleuren van Mondriaan. Ook de werkbladen met schrijfpatronen werden vandaag al goed gedaan. Ze hebben lekker buiten kunnen spelen en daarna gingen de 4-jarigen naar huis.

Vrijdag 10 maart: Eerst gaven we de dag bij voorbaat een dikke duim ( en dat bleek later te kloppen ) . Wel 10 kinderen gingen een dier tekenen en kleuren met de Mondriaankleuren. Ze zijn prachtig geworden !!! Juf Lia ging gezellig kwartetten met een drietal kinderen. Natuurlijk gingen we lekker buiten spelen nu de zon zo prachtig scheen, het voelde al een beetje als LENTE. FIJN WEEKEND ALLEMAAL .

Donderdag 9 maart: Tijdens de kring maakten we een groepswerk, natuurlijk in de stijl van Mondriaan. Een groepje ging later ook weer een Mondriaanknutsel maken , het wordt nu echt een Mondriaanlokaal. Ook hebben we nieuwe raamtekeningen gekregen , waar we al een heerlijk lentegevoel bij krijgen. ( compliment voor Edith 🙂 ) In de loop van de dag maakten sommige kleuters ook een eigen Mondriaankunstwerk op de tafel. En hoewel tante Truus haar komst via de telefoon had aangekondigd, kwam ze opeens op bezoek. Tante Truus houdt niet van rommel en viezigheid, dus werden alle kleuters heerlijk afgeborsteld ( ha ha ha ) en daarna liet ze de letters in haar schortzak zien . Gelukkig konden de kleuters haar helpen om er woordjes van te maken ( de woordjes die we tot nu toe geleerd hadden met behulp van Arie de letterkanarie ) .  Toen juf Agnes later weer terug kwam, werd haar haarfijn verteld wat tante Truus allemaal gedaan had. GEWELDIG !!!!!

Woensdag 8 maart: Omdat we een boekwinkel in de klas wilden hebben, kozen we eerst boeken uit die we daar zouden kunnen verkopen. Iedereen gaf een oordeel over het boek en gaf aan of het geschikt was :-). Daarna keken we naar Koekeloere en deze aflevering ging natuurlijk over kunst. Vandaag was het knutselonderwerp een vlinder. Ook die werd gekleurd met de kleuren van Mondriaan. We smulden van het schoolfruit ( meloen en appel ). Ivonne had het voor ons geschild. Een COMPLIMENT voor Ivonne. Wij keken aan het eind van de ochtend in onze complimentendoos en daar zaten 4 complimentjes in. Ze hangen op de deur van de klas.

Dinsdag 7 maart: Vandaag begonnen we de kring met luizenpluizen. Ondertussen hebben we de dag doorgenomen. Ook zijn we bezig geweest met mengen. Als je rood en geel samendoet, wat krijg je dan? De taakjes van de week zijn nog uitgelegd in de kring en daarna zijn we lekker aan het werk gegaan. Een paar kinderen hebben een Mondriaan gemaakt met  vierkanten en rechthoeken. Er waren al 7 kinderen klaar met de weektaak vandaag. In de middag is er nog goed gewerkt en daarna was het tijd om de werkjes uit de  schatkist uit te delen. De schatkist zat behoorlijk vol.

Maandag 6 maart: Vandaag begon de “complimentenweek” op de Bongerd, dus wij gaven elkaar eerst maar eens even een schouderklopje voordat we naar de grote hal gingen voor de grote start. Daarna vertelden we elkaar van alles over de voorjaarsvakantie. Bijna iedereen was naar de kermis geweest, dus dat was een veelbesproken onderwerp. Vandaag was ook de eerste dag van de “kunstweken” ( zie Bongerdflits ). Wij keken naar een introductiefilmpje waarin kunstenaar Kees ons vertelde over Mondriaan, de schilder van groep 1/2 A. Daarna ging een groepje zelf aan de slag en de resultaten zijn mooi geworden. Aan het eind van de ochtend keken we in onze complimentendoos en daar zat ons eerste complimentje in. Spannend hoor ! ( juf Agnes was er vandaag omdat ze een ochtendje geruild had met juf Linda )

 

Delen via