Groep 1/2 A en de lente(kriebels)

maandag 20 maart 2017

Hoera !!!!! 16 maart werd Mik 5 jaar en 17 maart werd Vincent 5 jaar en op 23 maart werd Milica 5 jaar. Op 21 april wordt Adam 5 jaar en op 27 april Liam.

LENTE  Klik op de foto voor de andere foto’s . Doorscrollen svp ……

Klik hier voor de prietpraat. ‘ weer een mooie nieuwe

Donderdag 20 april: Vandaag vierde Adam zijn verjaardag. Hij wordt morgen 5 jaar. Hij had een superlekkere ( en gezonde ) traktatie. De foto’s komen in het album van de jarigen hierboven. Omdat morgen de TULPVAKANTIE begint, hebben we tulpen op het raam geplakt. Dat ziet er erg gezellig uit. Verder hebben we lekker gespeeld en ook nog van de zon buiten kunnen genieten. Als kringactiviteit deden we een telspelletje met oranje hamsters ( vanwege koningsdag ) . Er werden steeds hamsters uit de doos gehaald en we moesten raden hoeveel er over bleven in de doos. We hadden een 10 als cijfer van de dag. Nu is het vakantie. Liam wordt in de vakantie 5 jaar. Een fijne dag Liam. FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL en tot 1 mei.

Woensdag 19 april: Natuurlijk keken we naar Koekeloere, waarin Moffel en Piertje naar de bollenvelden gingen. We gingen een vogel knutselen. Eerst tekenden we ‘m met zwarte wasco en daarna kleurden we alles in met ecoline. Ze zien er vrolijk uit. Liam en Adam zijn bijna 5 jaar en kregen dus vandaag hun werkmapje, wat waren ze blij !!!!! Voorleesliesbeth kwam weer groepjes kleuters voorlezen. Elke keer weer fijn ! Nadat we lekker buiten gespeeld hadden, hoewel het best fris was voor een lentedagje 😉 , deden we in de hal nog een spelletje : “Ik heb een eendje in mijn hand “. Natuurlijk werd er wel weer gelachen als iemand niet door had dat het eendje doorgegeven moest worden. Het was een prima dagje : een dikke 9 !!!!

Dinsdag 18 april:  Deze schoolweek ging van start op dinsdag. Ze kwamen rustig binnen en er zat nog een juf in de kring. Juf Carmen kwam ons vandaag helpen. We hebben nog fijn kunnen vertellen over het paaseieren zoeken. Veel kinderen hebben thuis ook nog eitje tik gedaan. Tijdens het werken hebben we bloemen gemaakt en de juf kon ons een beetje helpen. Na het kiezen, hebben we nog het Engelse filmpje gekeken van Wim de woordspin. Hiervan staat weer een QR-code bij de foto’s. Tijdens het eten en drinken kwam juf Karin met 3 peuters bij ons en ze gingen ook nog even mee naar buiten. In de middag hebben we kunstcircuit gedaan. Dat was weer heel gezellig en er zijn mooie kunstwerken gemaakt.

Donderdag 13 april: De kip had vandaag 10 eieren gelegd !!! Pffffff. Het was een leuke dag vandaag. Ayham kreeg zijn werkmapje en Balint ging zowaar tekenen ! Er werd nog even hard gewerkt tijdens het kiezen. Tijdens het buiten spelen gingen we eitje tik spelen. Adam werd , na een spannende strijd, onze eierkoning van groep 1/2 A. Tussen de middag gingen we binnen picknicken ( het was te nat in het park ) dat was leuk, want we mochten overal gaan zitten , gezellig op kleden. Daarna vertrokken we naar het park. Er is op de homepage een speciaal paasbericht, daar staat het hele verhaal. Er zijn ook veel foto’s gemaakt, er komen er steeds wat bij……. HULPOUDERS BEDANKT !!!!!! ( ook Sandra uiteraard ) Wat wel belangrijk is : Er is bij iemand een teek ontdekt, dus graag even goed controleren ! Nu is het paasweekend aangebroken. Een heel fijn weekend en tot dinsdag !!! En oh ja……we hadden vandaag een 10 als cijfer van de dag !!!!

Woensdag 12 april: Nadat we weer geraden hadden hoeveel eieren de kip gelegd had, gingen we rijmen met Ed met de rijmpet ( kip – wip – sip ) en keken we naar een paasaflevering van Koekeloere. Daarna gingen we een paashaas knutselen, ze zien er gezellig uit. Tijdens het eten en drinken keken we naar de foto’s van Stijn, die naar het spoorwegmuseum was geweest. Na het buiten spelen ( kort ) kwamen de moeders van Roan en Stijn ons helpen bij het maken van de paasbroodjes. Fijn dat ook de moeder van Bodine ze wilde bakken thuis. Kunnen we morgen tijdens de picknick heerlijk smullen. Dank voor de hulp !!! Daarna keken we naar de leuke podeshow van groep 5/6. Dat deden die kinderen heel knap , alleen waren alle sprookjes door elkaar gehusseld, ha ha ha. Tenslotte keken we nog naar een digitaal prentenboek van Onderbouwd. Morgen even aan een hardgekookt ei denken voor eitje tik ( we kennen het versje al ) en misschien hebben jullie nog een picknickkleed ?

Dinsdag 11 april Vandaag hadden we weer een volle dag. In de kring hebben we woordstukjes geklapt met Mollie de mol. Tijdens het kiezen werden er mooie paaseieren gekleurd. Ook hebben een paar kinderen de weektaak met de juf gedaan. Na het eten en drinken zijn we naar buiten gegaan om daar een buitenles te doen. Vandaag is het buitenlesdag en daarom zijn wij buiten drama gaan doen en hebben ook nog even zakdoekje leggen gedaan. Na de lunch was er nog even tijd om buiten te spelen, want vandaag begon het kunstcircuit voor de onderbouw ( foto’s in het album op de homepage ) Na het kunstcircuit was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Maandag 10 april De kinderen kwamen rustig binnen en een aantal kinderen heeft kunnen vertellen over het weekend. Er zijn veel kinderen weg geweest en er waren ook weer veel feestjes. In de kring hebben we ook nog een filmpje gekeken van Arie de letterkanarie over een paasei van chocolade. Deze is thuis ook te bekijken door de QR-code (staat bij de foto’s) te scannen via een apparaat en dan krijgt u een link met het filmpje. Tijdens het werken zijn er mooie kuikens gemaakt die uit het ei willen. Na het buitenspelen bleven de kinderen van 5 en 6 jaar nog gezellig op school en in de middag was juf Linda in de klas.

Vrijdag 7 april: 6 Eieren lagen er vandaag onder de kip. Dat was leuk, want we hadden een “paaskippendagje“. Nadat we op het digibord oefeningen hadden gedaan met verschillende paaseieren , gingen we paaskippen knutselen. Ze zijn erg leuk geworden. Bijna alle taakjes van de week zijn deze week afgemaakt. Fijn ! Juf Lia deed een nieuw spel met Anne en Madeleine en zelfs Balint deed mee toen Fenna haar spel ging doen. Tijdens het eten en drinken wilden Ise en Fien het grote boek van Rupsje Nooitgenoeg  nog eens voorlezen. Stijn had een superdikke rups mee gebracht toevallig. We kregen vandaag een erg dikke 9 als cijfer van de dag. Nu is het weekend, FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

Donderdag 6 april: Vandaag waren er 2 eieren gelegd en Milica raadde het goed. Omdat we een kalfjesdag hadden, keken we naar een filmpje over koeien ( waarbij Moffel en Piertje de koeien een boterham met pindakaas gaven ) . We zongen ook het liedje “Een koetje en een kalfje” . Tijdens het knutselen ontstonden er mooie kalfjes met prachtige vlekken. Verder werd er vandaag goed gewerkt aan de taakjes van de week . De oudsten hebben ze bijna allemaal al gedaan , maar ook de jongsten zijn prima bezig .

Woensdag 5 april: Hoeveel eieren had de kip gelegd ? Vandaag : 4 ! Omdat we een vlinderdag hadden , keken we eerst naar een filmpje op het digibord over rupsen en vlinders. Natuurlijk had juf Agnes het boek van Rupsje Nooitgenoeg meegenomen en niet zo’n kleintje, nee, een GROOT boek met een “echte” rups. Wat genoten ze van het voorlezen zeg ( en de juf ook ). Als knutselwerk werd een vlinder gemaakt van koffiefilterzakjes en ecoline. Ze wilden ‘m bijna allemaal wel gaan maken. Ze liggen nu leuk op de middelste tafel. Van Thijmen kregen we een mooi tafelkleed, maar……het moet nog ingekleurd worden. Dus nog veel werk 🙂 . De appels en druiven smaakten heerlijk, de een na laatste schoolfruit-week. Er werd goed gewerkt vandaag ( en dat kwam goed uit, want het was een open dag . Er kwamen regelmatig mensen op bezoek die rond keken en uitleg kregen over onze werkwijze ) en dus kregen we als cijfer van de dag een 10 !!!! En een sticker ….. Oh ja, we leerden ook nog een leuk vlindergedichtje, hebben ze het thuis al opgezegd ? Rupsje at, rupsje at, rupsje at een gat in een blad enz enz.

Dinsdag 4 april: Deze dag hebben we veel met bloemen gedaan. In de ochtendkring hebben we steeds 10 tulpen op een andere manier gesplitst. Tijdens het werken hebben ze mooie bloemen gemaakt met een vork en verf. Andere kinderen schilderden de tulp na. In de middagkring hebben we in een bloemenwinkel gespeeld met echte tulpen.

Maandag 3 april: In de kring vertelden de kinderen goed wat ze allemaal hadden gedaan in het ‘lange’ weekend. Er waren weer veel feestjes geweest. Ayham is in het weekend ook 5 jaar geworden. Gefeliciteerd Ayham. Tijdens het kiezen werd er nog hard gewerkt aan de weektaak en werden er mooie vlinders gemaakt met wasco en ecoline. Tijdens het eten en drinken hebben nog even gesproken over de doelen (Dit project wil ik leren) van de kinderen. Fien liet zien dat haar doel behaald is en dus heeft ze haar strookje met sticker erop mee naar huis gekregen. Veel kinderen hadden nog geen doel bedacht en wisten nu wel een doel waar ze aan wilden gaan werken.

Donderdag 30 maart: Vandaag kwam Jayda weer wennen en omdat ze het erg moeilijk vond, bleef haar grote zus er even bij. Het was vandaag lammetjesdag, dus deden we  een lammetjesspel in de kring : het lammetje moest springen over het gras , 2 – 4 – 6 – 8 en sloeg steeds een plas over. Een eendje sprong juist in de plassen 1-3-5-7. en sloeg juist het gras over. We noemen dat “verkort tellen” ( even en oneven dus ). Natuurlijk gingen we lammetjes knutselen. Buiten had de juf 2 mooie witte lakens neergelegd. Met stiften werden ze versierd en daarna voor allerlei doeleinden gebruikt, wat een plezier zeg ! De paastak werd ook nog mooier versierd en we keken naar een filmpje over lammetjes. Ook kwam het “kuikentje PIEP” nog even langs :-). Roan had met zijn moeder paaskoekjes gebakken en wij mochten alvast proeven, ze waren HEERLIJK !!! Nogeens bedankt Roan ( en zijn moeder ). Morgen een VRIJE VRIJDAG : fijn weekend allemaal.

Woensdag 29 maart: Vanmorgen las juf Agnes een interactief prentenboek voor : “Kom uit het ei, kleintje”. Met allerlei spullen erbij, werd het een leuke kringactiviteit. Omdat juf Jolien een nieuw digibord kreeg, kwam groep 1/2 B bij ons Koekeloere kijken. Het ging over bloemen, want het is nu toch echt wel lente en daar horen bloemen bij. We knutselden een kuikentje natuurlijk ( dat uiteindelijk uit het ei was gekomen ) en dat deden we door met een patatvorkje in een druppel gele verf te krabben. Ze zijn heel leuk geworden. Allemaal anders, want dat is ook zo bij de echte kuikentjes 🙂 . En omdat we een kippendagje hadden, kwam Hennie de hen ook nog even te voorschijn: ze liet ons raden hoeveel eieren er nog in de eierdoos zaten, nadat er enkele uitgehaald waren. Alweer een heel leerzaam onderdeel van Onderbouwd.

Maandag 27 maart: Na een mooi weekend waren we weer fijn op school en de kinderen konden er goed over vertellen. We hebben over de lente gepraat en we hebben met kiezen een schaapje gemaakt. Het weektaakje voor groep 1 en 2 is een nieuw spel. Fien en Ise hebben dit al uitgeprobeerd. Was nog best lastig om het werkje goed te maken. Tijdens het eten en drinken is het boekje “Ik wil een knuffel” voorgelezen, dit was een leuk boek. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan. ’s Middags mochten de 5 en 6 jarigen helpen met de actie “Heel Apeldoorn rein” . Er is veel zwerfvuil opgehaald, door de kleuters op het plein en de ouderen gingen wat verder van school op zoek. Er staan leuke foto’s op de homepage.

Vrijdag 24 maart: De laatste dag van de lentekriebels. We hebben in de kring gepraat hoe je NEE kunt zeggen. Dat kan hard, dat kan zacht, dat kan fel en dat kan bang. Je kunt het ook met je lichaam uitbeelden. “Stop hou op “zeggen is ook heel belangrijk. Er kwamen allerlei voorbeelden voorbij en de kinderen gaven mooie antwoorden. Natuurlijk hebben we ook van alles uitgebeeld. Tijdens het kiezen, is er een groepje met hartjes aan de slag gegaan en zij hebben ook bedacht voor wie ze dit gingen maken. In de grote hal hebben we gekeken naar de podeshow van groep 6/7. Vooral de breakdance was indrukwekkend voor ze. NU weekend : FIJN WEEKEND allemaal.

Donderdag 23 maart: Milica was jarig en werd 5 jaar. Gefeliciteerd Milica ( de foto’s staan in het album ). Na de traktatie hebben we het gehad over baby’s en dat ze bijvoorbeeld in de buik groeien. De navelstreng vonden ze vooral interessant, dus daar hebben ze het misschien nog wel over thuis. We hebben lijstjes versierd voor de babyfoto’s . Die foto’s hebben we ’s middags bekeken. Soms was het best moeilijk om te raden wie het was…..juf Agnes werd ook niet herkend ha ha ha. Morgen nog 1 dagje “lentekriebels”en er mogen nog babyfoto’s meegenomen worden hoor.

Woensdag 22 maart: Vandaag was de GROTE REKENDAG ! We startten met de hele school op het plein. Daarna gingen we in de kring van alles doen, bijv meten. We gingen onderzoeken hoe we dingen uit de klas ( een potlood, een stukje lego ) konden meten. Dat kon zelfs met onze duim :-). Dat deden ze vroeger tenslotte ook ( stukje geschiedenisles ) Ook had de juf allerlei stellingen , zoals: “Ik vind de banaan het lekkerste fruit” of “Ik vind ruzie fijn”. Als je het ermee eens was, moest je bij de juiste smiley gaan staan. Er volgden leuke discussies. Na het eten en drinken, gingen we in verschillende groepjes aan het werk :” blazen met een rietje om een wattenbolletje door een parcours te loodsen”, “een soort jeu de boules” , “een knikkerbaan in de bouwhoek”. Tenslotte gingen we naar de speelzaal en daar deden we 2 spelletjes : “een rondreis door de dierentuin” en “een tocht met behulp van kranten”. Nog 1 spel tot besluit: “Bewegen op muziek en bevriezen” waarna ze iemand moesten zoeken die bijvoorbeeld even grote voeten had of zo. Kortom een TOPDAG !!!! We gaven onszelf een 10 !!!! Moeders van Fenna en Stijn bedankt voor de hulp en natuurlijk ook juf Linda bedankt, die op haar vrije dag toch op school kwam. Er staan heel veel foto’s in het album op de homepage.

 

Dinsdag 21 maart: Vandaag kwam Jayda voor de eerste keer wennen. Welkom bij onze in de klas. Ze deed het al erg goed. In de kring hebben we het gehad over: Wat voel ik? We hebben gepraat over hoe het voelt als iemand je kietelt of je een schouderklopje geeft. Ook gingen een paar leerlingen met een blinddoek om raden wat ze vast hadden en vertelde ze hoe dat voelde. Tijdens het kiezen is er hard gewerkt aan de weektaak.  We hebben nog lekker buiten kunnen spelen en er zat nieuw zand in de zandbak, dus dat was extra leuk.

Maandag 20 maart: Vandaag zijn we begonnen aan de week van de lentekriebels. Er zullen allerlei activiteiten met de klas worden gedaan en ook praten we erover met de kinderen. Vandaag hebben we gepraat over: Wie ben ik? We hebben gekeken naar de verschillen tussen de kinderen. Er zijn jongens en meisjes in de klas en hoe zie je dat? Lijk je het meest op papa, mama of allebei. Tijdens het kiezen hebben ze zichzelf geschilderd. Ook werd er hard aan de weektaak gewerkt. Na het eten en drinken zijn we nog heel even naar buiten geweest, maar het was niet zo fijn in de regen. We hebben samen pluk van de petteflet afgekeken in de klas van juf Jolien.

Delen via