Griezelen in groep 1/2 B

dinsdag 12 september 2017

Klik op het plaatje voor de foto’s van dit project.

Donderdag  12 oktober: We hebben het vanochtend in de kring gehad over boeken; dunne, dikke, grote en kleine boeken. De kinderen konden de verschillen al goed zien. Na het kiezen zijn we naar de gymzaal geweest, er stonden zelfs toestellen klaar! Iedereen heeft goed zijn best gedaan, sommige kinderen waren best moe na het gymmen. In de middag zijn we fijn naar buiten geweest. Een aantal kinderen hebben hierna nog gewerkt aan het taakje van de week en de andere kinderen mochten kiezen uit de kasten. Het was een fijne dag vandaag! Woensdag 11 oktober: Vandaag kwam Dylan voor het eerst bij ons wennen, welkom in groep 1/2 B Dylan! We hebben een aflevering van huisje boompje beestje gekeken over nachtdieren en de geluiden die daarbij horen. Daarna kort gekozen, even naar buiten geweest en aan het einde van de ochtend hadden we voor de tweede kunstcircuit. Er zijn weer mooie dingen gemaakt!
Dinsdag 10 oktober:
Vanmiddag kwam Juf Karin even kennismaken, de juf die na de herfstvakantie op de donderdag en vrijdag bij ons komt. Leuk dat je er even was Karin! We hebben lekker gewerkt vandaag, er is al hard gewerkt aan het taakje van de week, veel kinderen hebben al kruisjes kunnen zetten, goed zo! We hebben in de kring een praatplaat over griezelen besproken en vanmorgen hebben we geoefend met de even (eerlijke) en oneven (oneerlijke) getallen.
Maandag 9 oktober: 
Juf Daniek is er deze week weer de hele week, een oud leerlinge die start van het schooljaar er ook was. En juf Nathalie was er ook dus gezellig met drie juffen! Na alle weekendverhalen zijn we aan het werk gegaan. Er zijn monsters geblazen van ecoline. Best lastig hoor met zo’n rietje. We konden gelukkig lekker naar buiten. Vanmiddag heeft juf Malou weer van alles gedaan met de letter ‘p’.
Vrijdag 6 oktober:
Vanochtend in de kring hebben we het samen over de podeshow gepraat. We kregen van de andere groepen een mooie kaart met allemaal complimenten erop, hier hebben we samen naar gekeken. Het was helaas slecht weer buiten en hierdoor konden we niet naar buiten. Na het eten en drinken hebben we daarom samen naar huisje boompje beestje gekeken, de aflevering ging over de herfst. Hierna was de ochtend alweer voorbij en hebben we onze jas en tas gepakt om naar huis toe te gaan. Fijn weekend allemaal!

Woensdag 4 oktober: De podeshow! Na dagen oefenen mochten de kinderen eindelijk op het podium.Wat was het spannend en leuk! De kinderen zagen er geweldig uit en hebben het super gedaan. De juffen waren trots! Knap om voor zo’n volle zaal op te treden hoor! De foto’s komen in het algemene podeshow album.
Donderdag 28 september:
Vandaag hebben we in de ochtend druk geoefend voor de podeshow. Maandag oefenen we nog één keer samen en woensdag mogen we de podeshow eindelijk uitvoeren! Hierna hebben we binnen in hoeken gespeeld omdat het buiten regende. In de middag was het gelukkig nog even droog en konden we na het kiezen uit de kasten nog even fijn samen naar buiten.

Woensdag 27 september: Een drukke ochtend. We keken Koekeloere, oefenden weer voor onze podeshow en we hadden voor de eerste keer kunstcircuit. Leuk, in gemengde groepen weer bezig zijn met kunst en cultuur. Het thema van dit kunstcircuit is ‘griezelen’, naar aanleiding van de kinderboekenweek.
Maandag 25 september:
Wat een verrassing voor juf, Jada en Noa uit groep 8 hadden de klas versierd omdat de juf jarig was, bedankt meiden! Irza kwam vandaag voor het eerst bij ons wennen, welkom Irza! Het ging al hartstikke goed. Vandaag zijn we begonnen met het oefenen van de podeshow. Spannende tijd! Hier zijn we de komende week erg druk mee.
Vrijdag 22 september:
Vandaag hebben we in de kring geoefend om plaatjes in de goede volgorde te zetten. Door de plaatjes in de goede volgorde te zetten werd het uiteindelijk een lopend verhaaltje. Dit hebben we samen met de hele klas gedaan en dat ging al erg goed. We hebben in de ochtend nog fijn samen gespeeld en zijn naar buiten geweest. Daarnaast hebben we rollen verdeeld voor de Podeshow. Er zijn een aantal ouders geweest die hebben geholpen met knutselen voor de podeshow, daar zijn we erg blij mee. Het ziet er prachtig uit! Dank jullie wel!

Dinsdag 19 september: in de kring deden we een spel met logiblocs. We oefenden de vormen en kleuren. We maakten groepjes, de goede kleuren bij elkaar en ook dezelfde vormen. Natuurlijk hebben we het ook even over Prinsjesdag gehad en zijn er mooie monsters geknipt en geplakt. En wat een verrassing, tijdens het eten en drinken kwam juf Agnes even op visite. Leuk om je weer te zien juf!

Maandag 18 september: Vandaag hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe stagiaire, juf Nathalie. Zij komt de komende maanden op maandag bij ons. We hebben een knipoefening gedaan, een spook geknipt. Dit was nog best lastig voor veel kinderen. De juf heeft ook nieuwe bieb boeken opgehaald, veel griezelboeken. Dus die kunnen we nu lekker lezen in de kring en de juffen zullen eruit voorlezen. In de middag gingen we enveloppen sorteren, kaartjes van 1-6 en kaartjes van 7-12. Die moesten we in de juiste brievenbus stoppen.

Donderdag 14 september: Vandaag hebben we samen in de kring verschillende blokjes in de goede volgorde gezet van klein naar groot. Verder zijn we ook druk bezig geweest om deze blokjes te tellen (tot en met 10). Aan het eind van de ochtend zijn we wezen gymmen in het speellokaal. De kinderen mochten van een lage kast afspringen, over banken lopen, rollen met de bal om de pionnen en pittenzakjes in een hoepel gooien. De activiteiten hebben we in groepjes uitgevoerd, dat ging erg goed. In de middag hebben we in de kring gekeken naar het boek wat Elin had meegenomen, een spookhuis met verschillende kamers. Heel erg mooi, de kinderen waren ervan onder de indruk!

Woensdag 13 september: In de kring gingen we begrippen oefenen. Voor, achter, in, op, naast enz. Dit oefenden we ook met onze eigen stoel. Ook gingen we meten in hoeveel stappen we naar de deur konden lopen. Juf zei een cijfer, de kinderen moesten inschatten hoe groot dan hun stappen moesten zijn. Ook hebben we weer even geoefend met de cijferbal, dit vinden ze heel leuk om te doen. Koekeloere ging natuurlijk ook over een boek, een boek met een schatkaart. Vandaag gingen we griezelen met spinnen, er zijn mooie spinnen gemaakt. Daimian Orion had thuis met strijkkralen een spin gemaakt, knap hoor! Om half 11 kregen we speciaal bezoek. Nyla haar nichtjes uit Australië. Die wilden heel graag even zien hoe het gaat op een Nederlandse school. De kinderen vonden het erg leuk, ook omdat juf af en toe Engels sprak. Veel kleuters wilden ook in het Engels dingen aan ze vragen, leuk en leerzaam! We hebben op de wereldkaart even gekeken waar Australië ligt, heeeeeeel ver weg!
Dinsdag 12 september:
We keken vandaag naar een liedje over heksen. Kinderen vinden het een heel leuk filmpje. Farell nam al een heel griezelig  masker mee en Daimian Orion een boekje over griezelen. We hadden een skelet dag. We voelden waar onze botten zaten en hebben erover gepraat. Waarom hebben we eigenlijk botten? We gingen ook een skelet knutselen, met wattenstaafjes. Aan het einde van de ochtend waren we heerlijk aan het buiten spelen en ineens begon het te plenzen. We moesten het speelgoed buiten laten staan, helaas konden we in de middag niet terug naar buiten vanwege het slechte weer. Gelukkig wilden 2 kinderen uit groep 8 even helpen met al het speelgoed in de schuur zetten. Lana, Gijs en Feline hebben ze even geholpen. Fijn hoor! We hebben vanmiddag heerlijk samengewerkt, daarom was het cijfer van de dag ook een 9.

Maandag 11 september: Vandaag zijn wij begonnen met een nieuw project, het gaat over griezelen. Het sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017. De kinderen hebben vandaag het projectboekje mee naar huis gekregen.
We hebben de eerste fantasie monsters getekend vandaag. En wat moesten we lachen om de dansende skeletten op het bord.

Delen via