Griezelen in 1/2 A

woensdag 13 september 2017


Klik op het plaatje voor de foto’s van dit project.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 13 oktober:
Vandaag is Zeynep 5 jaar geworden, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! We hebben heerlijk gespeeld, daarna lekker buiten spelen. En natuurlijk was er de boekenmarkt. Wat een gezellige drukte was het in de hal. Juf heeft nog twee boeken voor de klas gekocht. En dan nu, herfstvakantie! Fijne week en tot 23 oktober!

Donderdag 12 oktober:
Vandaag was juf Mirthe voor het eerst bij ons in de klas. Zij komt iedere donderdag stage lopen, fijn en gezellig! Juf Mirthe had allerlei persoonlijke spullen meegenomen om zichzelf voor te stellen. Zelfs een oude klassenfoto. En wat bleek, juf Mirthe heeft ook op de Bongerd gezeten. Na de kring zijn we naar het speellokaal gegaan waar een klimgym klaar stond. De tijd vloog voorbij,iedereen was fanatiek bezig. ’s Middags in de kring kreeg iedereen een kaartje met daarop een cijfer of een dominosteen. Door rond te lopen, te tellen en goed te kijken moesten ze op zoek naar iemand die het juiste cijfer of dominosteen had, bij zijn of haar eigen kaartje.

Woensdag 11 oktober:
In de kring hebben we allemaal voorwerpen gezocht die beginnen met de letter P en de I. We hebben een heleboel spullen gevonden met de letter P, helaas kon niemand iets vinden met de letter I. Internet wilde niet echt meewerken, dus helaas geen Koekeloere vandaag. Dat houden we nog even tegoed voor donderdag of vrijdag. Tijdens het vrij knutselen zijn er weer hele leuke dingen gemaakt. De tweede ronde van het Kunstcircuit was weer vandaag, iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad. Morgen start juf Mirthe bij ons in de klas. Zij komt op de donderdagen stage lopen.

Dinsdag 10 oktober:
In de kring gingen we sorteren met logical blocks. We kwamen er achter dat we op verschillende manier kunnen sorteren. Sorteren op vorm, kleur, dikte en grote. Een mooie ontdekking want iedere keer ontstonden er andere groepjes. Tijdens het eten en drinken kwamen de peuters gezellig op visite. ’s Middags hebben we verschillende geluiden bij elkaar gezocht, daarna is er heel goed gewerkt. Sommige moesten echt samen werken, andere gingen in hun werkmapje. Een fijne middag was het! Vandaag hadden we ook een drieling in de klas. Fenna, Anne en Nena hadden toevallig allemaal dezelfde trui aan 🙂

Maandag 9 oktober:
Steff is afgelopen vrijdag 4 jaar geworden, gefeliciteerd Steff. Welkom in groep 1/2a. En vandaag kwam Sevval voor het eerst wennen. Tijdens het spelen en werken mochten de kinderen vrij knutselen. ’s Middags zijn we weer bezig geweest met de letter P. In een bak zaten verschillende voorwerpen. Door te voelen moesten ze raden wat het was en daarna zeggen of het met de P begint of niet. Daarna hebben we nog een werkblad gemaakt. Waar hoor je de P vooraan? Dan zet je daar een rondje om heen. Dat was nog best moeilijk, maar samen lukt het best!

Vrijdag 6 oktober: Het was een beetje een gekke week, met veel vrije dagen. Vanmorgen hebben we het eerst eens over de Podeshow gehad. Iedereen kijkt er met veel plezier op terug ( we hebben ook de foto’s op de website bekeken). Aan het eind van de dag heeft iedereen een sticker gekregen, omdat juf zo trots op ze is. Wat hebben ze het woensdag goed gedaan. In de kring hebben we ook nog een filmpje van Onderbouwd in het Engels gekeken. Daarna in het Nederlands en toen nog een keertje in het Engels. Mooi om te zien dat ze ineens woorden gaan herhalen. Tijdens het spelen en werken hebben veel hun taakje afgemaakt en er is heerlijk gespeeld. Helaas konden we niet naar buiten, dus hebben we een aflevering van Huisje Boompje Beestje gekeken, juf heeft twee boeken voorgelezen en we hebben gedanst en liedjes gezongen. Fijn weekend en tot maandag!

Woensdag 4 oktober:
Vandaag was het eindelijk zover, de Podeshow. Iedereen kwam enthousiast op school en liet trots zien dat ze kleren aan hadden in de kleur, passend bij hun dier. In de kring hebben we patronen gemaakt met kralen en een ander moest dat na leggen. Na de kring lekker spelen en werken. Na het eten en drinken was er gelukkig nog tijd om lekker buiten te spelen. Juf Malou ging nog één keer de dansjes oefenen en kinderen werden geschminkt. Om half 12 zaten we allemaal keurig klaar in het speellokaal. Juf Agnes kwam ook kijken, leuk leuk leuk! En wat zijn we trots, het ging onwijs goed! Nu kan iedereen lekker even bijkomen en nagenieten, morgen zijn de kinderen namelijk vrij. Tot vrijdag!

Donderdag 28 september:
Vanmorgen hebben we boeken op volgorde van klein naar groot gelegd. Sommige lijken bijna even groot, maar door te meten weet je welk boek groter is. Daarna natuurlijk weer geoefend voor de Podeshow, spannend hoor, alleen maandag nog oefenen en dan is het eindelijk zo ver! Na het oefenen hebben we gekozen op het kiesbord. Omdat we zo druk zijn met het oefenen, hebben we deze week even geen knutselwerkje. ’s Middags was het droog, dus na het brood eten hebben we heerlijk buiten gespeeld. Nog even kiezen uit de kasten of werken in je werkmapje en toen was de dag weer voorbij. Vandaag zeg ik alvast, goed weekend! Morgen zijn de groepen 1 t/m 4 namelijk vrij.

Woensdag 27 september:
Vandaag weer veel geoefend, na het oefenen kwam voorlees Liesbeth en hebben we Koekeloere gekeken. Daarna konden we nog even buitenspelen en toen was het tijd voor de allereerste ronde van het Kunstcircuit. Iedereen kwam er enthousiast van terug. Er zijn leuke dingen gemaakt en een groepje is bezig geweest met muziek. Op naar ronde twee! Vanmorgen hebben ook weer twee ouders geholpen om de laatste dingen te knutselen voor de Podeshow, bedankt! En ook de ouders die hebben geholpen tijdens Kunstcircuit, bedankt!

Dinsdag 26 september:
In de kring hebben we plaatjes op volgorde gelegd. Wat gebeurt er eerst en daarna? etc. Juf Malou had gisteren de 20 weken echo gehad en de echofoto’s had ze meegenomen. Dat was wel heel gek om te zien. We gingen ook even kijken wie er denkt dat het een jongetje wordt en wie een meisje. Wat het is dat weet juf Malou zelf ook niet, nog een paar maandjes geduld dus. Na de kring hebben we geoefend voor de Podeshow, het ging goed. We moeten nog wel even goed oefenen, maar we kunnen niet wachten tot het 4 oktober is!

Maandag 25 september:
Thijmen is vandaag 5 jaar geworden, van harte gefeliciteerd Thijmen! We hebben vandaag ook geoefend voor de Podeshow. Wat deed iedereen leuk en enthousiast mee. Er gebeurde ook iets bijzonders, om 10uur ging het brandalarm af. Dit was een oefeningen, het ging heel goed. Iedereen kwam netjes bij de deur staan en zo konden we veilig met z’n alle naar het veld lopen. ’s Middags zijn we weer bezig geweest met de letter P.

Vrijdag 22 september:
Vanmorgen hebben we de rollen voor de Podeshow verdeeld. Iedereen reageerde erg enthousiast op zijn/haar rol. Leuk om te zien. Volgende week komt er meer informatie mee naar huis wat betreft kleding etc. Er zijn ook al een aantal enthousiaste moeders begonnen met het maken van decor. Geweldig, wat een werk! Het ziet er super mooi uit, bedankt! In de kring hebben we geoefend met cijfers. Tijdens het spelen en werken zijn er nog wat mooie toverstafjes gemaakt en veel kinderen hebben hun taakje van de week gemaakt. Een paar maken het maandag af, dat mocht van de juf. Het was een heerlijke ochtend vandaag, cijfer van de dag was een hoge 9! Fijn weekend!

Donderdag 21 september:
Vandaag is de herfst begonnen, daar hebben we het over gehad in de kring. Wat veranderd er eigenlijk allemaal in de herfst? Daarna hebben (via Onderbouwd) gekeken hoeveel klapjes woorden hebben. boe-ken, twee klapjes, spo-ken, twee-klapjes. Een leuke les en iedereen deed enthousiast mee.  Tijdens het knutselen is er weer hard aan het taakje van de week gewerkt en er zijn toverstafjes geknutseld. We gingen vandaag even niet gymmen, lekker genieten van het heerlijke herfstweer. ’s Middags is er door iedereen hard gewerkt, puzzels gemaakt, tellen, werkmapjes, taak van de week etc. Een fijne dag was het!

Woensdag 20 september:
We hebben in de kring een praatplaat bekeken. Op iedere plaat kwam er iets bij. De plaat ging over boeken en post. Koekeloere ging over het lenen van boeken in de bieb. Dat past goed bij ons thema en de juf heeft laatst een heleboel nieuwe boeken geleend bij de bibliotheek. Die worden nu gelezen in de kring, altijd weer leuk nieuwe boeken. Tijdens het spelen en werken is er veel aan het taakje van de week gewerkt. Dobbelen met de dobbelsteen en dan evenveel knoopjes pakken.

Dinsdag 19 september:
Vanmorgen hadden we een cijfermonster in de klas. De juf had alle cijfers t/m 10 neergelegd, maar steeds als de kinderen hun ogen dicht deden kwam het cijfermonster een cijfer pakken. Gelukkig gaf hij het cijfer wel weer aan de juf. En mocht het cijfer terug in de rij als de kinderen het juiste cijfer hadden geraden. Wat een slimme kinderen, ze hadden alles goed. Daarna hebben we nog even geoefend met de ‘buurgetallen’. Tijdens het spelen en werken zijn er vleermuizen gevouwen. Dat was nog best moeilijk, maar samen met de juf is het gelukt. De klas wordt al een echte griezelklas en we zijn benieuwd of er misschien ook papa’s en mama’s zijn die eigenlijk niet meer zo goed de klas in durven ;-).

Vrijdag 15 september:
Vandaag had Thijmen een boek passend bij het thema meegenomen en Nena een knuffel,  leuk dat iedereen er zo mee bezig is. We hebben in de kring begrippen geoefend. Op de stoel, naast de stoel, op de tafel, onder de tafel, tegenover elkaar etc. Vooral dat op en onder de stoel en tafel was natuurlijk erg leuk ;-). Er is heerlijk gespeeld en gebouwd, daarna nog lekker even naar buiten en toen was de ochtend weer voorbij. Maak er een fijn en griezelend weekend van ;-)!

Donderdag 14 september:
Luuk had een griezelmasker meegenomen, die hebben we eerst even bekeken in de kring… bbrrr! Luuk en Anne hadden allebei een boekje over spoken en monsters meegenomen. Leuk hoor, de juf gaat ze binnenkort voorlezen. We hebben in de kring een filmpje over kleuren bekeken, dit was van Onderbouwd. De knutseltafel was helemaal vol, er zijn weer 7 grappig/lieve/enge monsters gemaakt. We hebben ook fijn gegymd vandaag: lopen over stapstenen, maar pas op straks krijg je natte voeten! Vissen voeren (door pittenzakken in de hoepel te gooien). Met een bal slalommen langs pionnen. Over een bank lopen en van een kast af springen. Iedereen was moe maar voldaan na weer een leuke gymles. En tijdens het omkleden hebben we elkaar goed geholpen, fijn zeg! ’s Middags werd er goed gewerkt en gespeeld aan tafel.

Woensdag 13 september:
In de kring hebben we de juiste plaatjes bij een zinnetje gezocht. Wauw, wat deden ze dat goed! Het knutselwerkje van vandaag was het maken van een monster, zelf moesten ze bedenken hoe hun monster eruit kwam te zien. En wat zijn ze leuk geworden. Er waren veel kinderen die dit wilde maken, dus morgen mag er gewoon nog een groepje zo’n leuk monster maken. Gelukkig werd het eind van de ochtend nog even droog en konden we lekker uitwaaien op het plein. We gingen zonder speelgoed buitenspelen, maar er liggen zoveel eikels op het plein dat iedereen zich prima vermaakte.

Dinsdag 12 september:
We hebben het vandaag over ons skelet gehad. Hoe ziet het er eigenlijk uit, hoe zit het in elkaar? En wat kan je allemaal doen als je armen en benen uit één lang bot zou bestaan? We kwamen er achter dat je dan echt niet je eigen schoenen aan kan doen. En we hebben gevoeld of we onze eigen botten konden voelen. We hebben veel nieuwe dingen ontdekt en geleerd! Het knutselwerkje sloot hier mooi bij aan. Jorn had vandaag een voorleesboekje over een heks meegenomen, dat was een spannend verhaal! En op zijn banaan was een grappige spook getekend!  ’s Middags heeft Arie ons weer een nieuwe letter geleerd; de letter P van pen.

Maandag 11 september:
Vandaag zijn we begonnen met ons nieuwe thema: griezelen! Dit is het thema van de Kinderboekenweek. We hebben vandaag spookjes gemaakt. Een goede knip oefening, en wat hebben ze dat knap gedaan! De eerste griezelige/grappige spookjes hangen in de klas. Wat we tijdens dit thema allemaal gaan doen en wat je thuis kan doen staat in het projectboekje. Die is vandaag mee naar huis gegaan.

Delen via