De gele ballon in groep 1/2 B

maandag 21 augustus 2017

De gele ballon in groep 1/2 B

Klik hier voor de foto’s

Dinsdag 5 september: We gingen rijmen in de kring, want veel kinderen vinden dat nog wel lastig. Juf gebruikte een spel via gynzy, leuk is dat op het bord! We gingen met een groepje kinderen tamponneren, een nieuwe techniek om te oefenen, want de kinderen willen toch graag de verf uitsmeren. We gaan er een ballon uitknippen.
Het buiten spelen ging erg goed, tijdens het kiezen zijn we aan het oefenen met ons stemniveau, want zachtjes overleggen is soms nog best lastig. Vanmiddag hebben we lekker spelletjes en puzzels uit de kasten gepakt en cijfers geoefend.  
Maandag 4 september:
In de kring vertelden veel kinderen over hun weekend. Daarna zijn we gaan kiezen, als werkje gingen we onszelf in de kring tekenen. Best lastig hoor, hoe doe je dat? Na het eten en drinken lekker naar buiten geweest. Vanmiddag hebben we rekenspellen op het digibord gedaan. We praatten over buurgetallen en 1 meer of minder. Veel kinderen hebben in hun werkmapje gewerkt of een puzzel gemaakt. De oudsten zijn serieus begonnen met hun taakje van de week. Deze week een rijmspel en een werkblad over potloden.
Donderdag 31 augustus:
Vandaag hebben we het in de kring over rijmen gehad. Veel kinderen wisten al gelijk een aantal rijmwoorden. Samen hebben we woorden bedacht die allemaal te maken hadden met ‘school’. Bijvoorbeeld pen-ren. De kinderen konden dit al heel goed. We hebben daarna een poster gemaakt en alle woorden die met school te maken hebben opgeschreven. Tijdens het kiezen hebben een paar kinderen ervoor gekozen om een mooie rugtas te versieren. Deze hangen ondertussen in de klas. In de middag zijn we lekker naar buiten geweest en hebben we liedjes gezongen zoals ”We maken een kringetje en hoofd, schouders knie en teen”.
Woensdag 30 augustus: Vandaag hebben we Arie maar weer eens wakker gemaakt na een lange vakantie. Hij leerde de letter ‘i’. Hij heeft ook even de nieuwe kinderen ontmoet. We hebben onszelf getekend en daar een gele ballon bij geplakt. Verder hebben we heerlijk gespeeld en gewerkt. Ook heeft juf even de wachtbak tevoorschijn getoverd. Helaas heeft het heel lang en veel geregend dus het plein was helemaal nat. We hebben samen met groep 1/2 A nog even een filmpje gekeken.
Maandag 28 augustus:
Hoera! Natalia is gisteren 5 jaar geworden, gefeliciteerd! Ze trakteerde op een leuk cadeautje met een zakje snoepjes eraan. We hebben vandaag voor het eerst Gynzy op het bord gedaan, dit konden Natalia en Lusina al goed samen. De andere kinderen vonden het ook erg interessant 😉 Morgen zijn er weer anderen aan de beurt. Vanmiddag was juf Jolien wel gewoon op school maar stond juf Malou voor de klas, ze gaan dit om en om doen op maandagmiddag  i.v.m. taakverdeling van de juffen.
Donderdag 24 augustus:
Vandaag is Seren jarig, ze is vijf jaar geworden! We hebben vanochtend in de kring natuurlijk haar verjaardag gevierd, wat was dat gezellig! Samen hebben we meerdere verjaardagsliedjes gezongen. Na het zingen hebben de kinderen fijn gespeeld in de hoeken. We zijn vandaag in plaats van de gym naar buiten gegaan, het was namelijk nog erg lekker weer.  Vanmiddag hebben we de laatste foto’s gemaakt voor de kalender. Inmiddels hangen deze allemaal in de klas, wat zijn ze mooi geworden!
Woensdag 23 augustus: Vandaag kwam Thimo voor het eerst op school, hij is gisteren 4 jaar geworden. Welkom in groep 1/2 B! De eerste drie dagen zijn voorbij gevlogen. Vandaag was het cijfer van de dag ook een 9, fijn hoor! We hebben de laatste werkjes van de kalender afgemaakt en buiten hebben we de foto’s gemaakt die erop komen. We hopen dat we de kalender vrijdag op  kunnen hangen. Met dit heerlijke weer hebben we natuurlijk fijn buiten gespeeld. Juf Agnes kwam nog even op visite. We hadden een grote verrassing voor haar. (zie nieuwsbericht) Ons kleuterplein heet nu het ‘Juf Agnesplein’. Ze heeft het zelf mogen onthullen, alle kinderen en collega’s stonden erbij. Wat was juf Agnes verrast! Fijn om je weer even te zien Agnes!
Dinsdag 22 augustus:
Het was weer een super dag! We beginnen allemaal weer te wennen aan elkaar en hoe het gaat in de klas. Ook vandaag hebben we weer twee foto’s met de gele ballon bekeken in de kring, leuk hoor! We zijn ook begonnen met het versieren van de verjaardagskalender, morgen gaan we daar de foto’s voor maken. Morgen komt Thimo ook voor het eerst bij ons in de klas, hij is vandaag 4 geworden. Gefeliciteerd!
Maandag 21 augustus
: Hoera! We zijn weer begonnen na een heerlijke vakantie! Wat leuk om elkaar allemaal weer te zien. Het schooljaar werd geopend op het grote plein door Meester Frans. Alle juffen en meesters (met gele pet) maakten een poort met gele helium ballonnen en daar mochten alle ouders en kinderen doorheen. In de klas stonden er nog geen namen op de stoelen dus de kinderen mochten gewoon een plekje zoeken. In de kring hebben we naar alle mooie vakantieverhalen geluisterd en nieuwe kieskaartjes gekozen. Iedereen (behalve Ilyas) koos een ander kaartje dan vorig jaar. Arash, Daimian Orion en Niek waren voor het eerst vandaag, welkom in de klas. We hebben lekker gespeeld met elkaar en de regels besproken. De nieuwe zeiltjes, speelkleden en de klei vielen ook in de smaak! Wat leuk dat er al zoveel foto’s met een gele ballon waren meegenomen! Ze zijn te bewonderen in de hal. Morgen als de kinderen op school komen staan de namen op de stoel.

Delen via