De gele ballon in groep 1/2 A

maandag 21 augustus 2017

De gele ballon in groep 1/2 A

Klik hier voor de foto’s.

Vrijdag 8 september: Vanmorgen hebben we heerlijk in het speellokaal spelletjes gedaan. We begonnen met een warming-up, dat was wel nodig met dit weer. Daarna hebben we met een bal gespeeld, overrollen, stuiteren, met één hand rollen etc. Wat ging het goed. Daarna gingen we een roverspel spelen. Twee bewakers beschermde de schatten op het eiland en twee rovers moesten proberen de schatten te pakken. Maar werden ze getikt dan moesten ze eerst terug naar hoepel en het daarna weer opnieuw proberen. Wat ging het goed, er werd goed samengewerkt. Na de gym hebben even een aflevering van huisje boompje beestje gekeken, daarna kiezen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Iedereen heeft een glazenhuisje mee naar huis gekregen.

Donderdag 7 september:
Vandaag hebben we de verjaardag van Luuk gevierd. Luuk is zaterdag echt jarig, maar vandaag al feest op school. Alvast gefeliciteerd Luuk, fijne dag zaterdag! We hebben vandaag veel geoefend met cijfers. Wie heeft er allemaal een cijfer op zijn kleren? Ook leren we een nieuw liedje over cijfers. Vandaag even geen knutselopdracht maar veel kinderen gingen met hun taak van de week aan de slag. Bijna iedereen heeft beide taakjes al gedaan (groep 2, groep 1 start er wat later mee).

Woensdag 6 september:
In de kring hebben we de letter i herhaald. Welke woorden weten we allemaal met de letter i? Het spelen en werken ging erg goed, er is weer hard gewerkt en goed opgeruimd. Voorlees Liesbeth is ook weer geweest. Een aantal kinderen zijn al met haar mee geweest. Leuk hoor, vanaf nu komt ze iedere woensdag aan een groepje kinderen voorlezen. Gelukkig was het tijdens het buitenspelen droog en zelfs lekker zonnig, wat een geluk!

Dinsdag 5 september:
Wim de woordspin kwam meedoen in de kring. We hebben samen met Wim een woordweb gemaakt, er staan allemaal woorden op die passen bij ‘school’. Tijdens het spelen en werken is er hard gewerkt. Vanaf vandaag werken we ook weer met ‘taak van de week’. Een aantal kinderen zijn er meteen mee aan de slag gegaan. Er is ook gewerkt in de werkmapjes en er zijn weer mooie letters versierd. ’s Middags hebben we woordjes geklapt. En hoeveel klapjes heeft je eigen naam? We kwamen er achter dat drie kinderen één klapje hebben en de rest allemaal twee. Dat is bijzonder!

Maandag 4 september:
Vanmorgen hebben we weer het liedje van de dagen van de week gezongen. Bijna iedereen kent het liedje al uit zijn hoofd. Zo leren we niet alleen alle dagen van de week, maar kunnen we ook antwoord geven op de vraag, welke dag is het morgen? Want als we het liedje zingen, horen we welke dag er na maandag komt. Tijdens het spelen en werken hebben een aantal kinderen de letter van hun naam versierd, wat zijn ze mooi geworden! En volgens mij is er storm opkomst, want oh oh oh wat was iedereen druk ;-).

Vrijdag 1 september:
Vanmorgen hebben we kinderen van groot naar klein gezet. Wie is de grootste? Wie is de kleinste? Tijdens het spelen en werken hebben een aantal kinderen zichzelf getekend en een gele ballon geknipt. Nu vliegen ze met hun gele ballon de wereld over! Verder hebben we heerlijk samengespeeld en gewerkt.  Fijn weekend en tot maandag!

Donderdag 31 augustus:
Vandaag is Fenna 5 jaar geworden, gefeliciteerd Fenna! We hebben het boek van ‘de gele ballon’ weer bekeken. We zagen veel verschillende plekken voorbij komen. Van de woestijn, tot besneeuwde bergen. Iedereen kon ook wel een plek bedenken waar hij naar toe zou willen reizen. Tijdens het eten en drinken heeft de juf een bak met boeken klaar gezet. Als ze klaar zijn met eten en drinken mogen ze een boekje uit de bak pakken. Ook als ze ’s morgens gebracht worden mogen ze een boekje lezen. Het was ’s middags heerlijk weer, dus we zijn wat langer buiten gebleven.

Woensdag 30 augustus:
Via Gynzy hebben we weer geoefend met rijmen, we hoefden de woorden niet zelf te bedenken. Daardoor ging het rijmen een stuk beter. Daarna een aflevering van Koekeloere gekeken. En we hebben Arie de letterkanarie weer wakker gemaakt. Hij had er nog niet zoveel zin in, was nog lekker aan het slapen en dacht dat het nog vakantie was. Maar gelukkig heeft ons wel een nieuwe letter geleerd. En wel de letter i. Helaas konden we niet naar buiten vandaag, dus hebben we in de klas gedanst. Daarna nog even bij juf Jolien televisie gekeken en toen was de dag alweer voorbij.

Dinsdag 29 augustus:
Vanmorgen hebben we in de kring gekleurde noppen geteld. Wat gebeurd er als er eentje bij komt en wat als er eentje af gaat? We hebben ook voor het eerst Gynzy op het bord getest. Wat zitten daar toch veel leerspelletjes op. Tijdens het kiezen mogen er ook steeds twee kinderen op het Touch screen een spelletje van Gynzy spelen. We hebben, vanwege het warme weer, lekker lang buiten gespeeld.

Maandag 28 augustus:
In de kring werden veel verhalen verteld over het weekend. De vertelstoel is dus weer goed gebruikt. Tijdens het spelen en werken hebben een paar kinderen een ‘echte’ rugzak gemaakt. Ze zijn erg leuk geworden en hangen in de klas. Eindelijk weer wat leuke werkjes in de klas :).  ’s Middags was juf Malou in de klas. Juf Jolien en juf Malou wisselen om de week op maandagmiddag. Vandaag hebben we de letter i geleerd. Sommige kende al een paar woordjes waar de i in zit. Daarna hebben we de i geprobeerd te schrijven. Gelukkig is die niet zo moeilijk.

Vrijdag 25 augustus:
In de kring had de juf een bijzonder boekje voorgelezen. Het verhaal ging over Iris en Michiel die een broertje of zusje krijgen. Na het verhaal vertelde juf Malou dat zij ook een baby in haar buik heeft. Daar werden de kinderen wel een beetje stil van….. dat is gek! Nadat het een beetje bij ze doorgedrongen was kwamen de vragen; hoe wordt een baby dan geboren, krijg je dan een hele dikke buik, kom je ook eens met de baby op visite? Dat laatste gaat natuurlijk zeker gebeuren! De juf heeft thuis een leuk boek met allemaal informatie hoe de baby groeit, eet etc. Die neemt ze volgende week mee. Verder hebben we vandaag lekker gespeeld, samengewerkt en weer goed opgeruimd. De eerste schoolweek zit er alweer op. Wat was het een gezellige eerste week, iedereen moet nog wel een beetje in het ritme komen. Komend weekend lekker uitrusten en maandag weer fris en fruitig naar school. Fijn weekend en tot maandag!

Donderdag 24 augustus:
In de kring hebben we geprobeerd om te rijmen, dat was nog best lastig. Hier gaan we lekker veel mee oefenen. Tijdens het spelen en werken hebben we de verjaardagskalenders afgemaakt. Morgen worden ze opgehangen. Iedereen was lekker aan het werk of aan het spelen. Ineens stonden er twee mannen in de klas, zij gingen het raam even vervangen. Dat was wel heel bijzonder om te zien. Binnen een paar tellen was het grote raam eruit en zat er een hele nieuwe in.  Er werd ook goed opgeruimd toen de timetimer ging.  Tijdens de middag kring moesten de kinderen het eerste of het laatste woord herhalen, nadat juf een paar woorden had gezegd. Dat ging super goed!

Woensdag 23 augustus:
Vandaag kwam Zeynep voor het eerst op school. Zij komt van een andere school en zit vanaf vandaag bij ons in de klas. Welkom Zeynep! Tijdens het spelen en werken zijn we begonnen met het maken van de verjaardagskalender. Voor de verjaardagskalender hebben we ook een foto nodig, die hebben we ook nog gemaakt. Morgen gaan we weer verder met de kalender. We kregen ook nog gezellig visite in de klas en wel…. juf Agnes! Dat was leuk, juf Agnes had Bellie ook weer meegenomen. Bellie vond het fantastisch bij juf Agnes, maar is ook weer erg blij om op school te zijn. Voor juf Agnes hadden we ook nog een verrassing. We moesten allemaal naar buiten, naar het kleuterplein. Het kleuterplein heet namelijk vanaf nu het “juf Agnesplein”. Dat was een mooie verrassing! Gezellig dat je er was juf Agnes, hopelijk tot gauw weer!

Dinsdag 22 augustus:
Vandaag hebben we de verjaardag van Jorn gevierd. Hij is in de vakantie 5 jaar geworden, nog gefeliciteerd Jorn. Hij trakteerde op dinopoep… iiieehh!!!! (maar stiekem was het wel heel lekker!) We hebben er een gezellig feestje van gemaakt in de klas. Gisteren was Mika voor het eerst op school, hij is in de vakantie 4jaar geworden, welkom Mika!
In de klas helpen we elkaar graag een handje, daarom hebben we allemaal onze hand overgetrokken en versierd. Deze krijgen een leuk plekje in de klas. En de kinderen helpen niet alleen elkaar, maar ook de juf wordt goed geholpen. Fijn zeg!

Maandag 21 augustus:
Hoera! We mogen weer naar school. Best weer een beetje spannend de eerste schooldag, nieuwe kinderen, nieuwe juf, even wennen allemaal. Maar de dag vloog voorbij. ’s Morgens in de kring hebben we eerst naar alle foto’s van de gele ballonnen gekeken, wat hadden al veel kinderen een foto mee, super leuk! Daarna hebben we verteld over de vakantie, heerlijk al die verhalen. Vervolgens hebben we de namen op de stoelen geschreven, kaartjes voor het kiesbord gekozen en nieuwe maatjes gemaakt. Daarna nog even een paar afspraken besproken. En toen was het eindelijk tijd om lekker te spelen. Wat hadden ze er zin in. Na het spelen, eten en drinken, buitenspelen en toen was de ochtend alweer om. De kinderen van 4 jaar gingen naar huis, de kinderen van 5 jaar hebben een broodje gegeten in de klas van Juf Jolien en daar een fijne en leerzame middag gehad. Kort samengevat een leuke en gezellige eerste schooldag. De dag kreeg dan ook een dikke 10!

Delen via