Mijn familie en ik groep 1/2 B

dinsdag 2 mei 2017

Klik hier voor de foto’s van dit project

Donderdag 18 mei : Vandaag hebben we het prentenboek van het vervelende lieveheersbeestje gelezen. Het vervelende lieveheersbeestje kwam ieder uur een dier tegen en vond ze allemaal te klein. Zelfs de olifant en de walvis vond hij te klein! Gelukkig liep het verhaal goed af en kwam het lieveheerbeestje weer op een blad met luizen terecht. We hebben verschillende klokken bekeken en 6 kinderen hebben zelf een koekoeksklok gemaakt. Milou Mack Marcel Lana Tijn en Cassandra hebben hier heel hard aan gewerkt. Mooi hoor! We konden niet lang buiten spelen maar spelen in de gymzaal is ook fijn! Bobbi was met Elin mee geweest en heeft zelf taart gegeten voor de verjaardag van de papa van Elin. Vandaag kreeg Joris Bobbi mee. We zijn benieuwd wat hij nu weer mee gaat maken want het is weer een lang weekend. Morgen zijn we vrij. Fijn weekend allemaal en maandag zijn we er weer.

Maandag 15 mei: We hopen dat alle mama’s het moederdagcadeau leuk vonden? Kinderen hebben erg hun best gedaan, juf heeft nu de foto’s in het album gezet.
Bobbie had een heel leuk weekend gehad bij Marcel! Vandaag mag hij bij Lusine logeren, het was ontzettend toevallig want haar broer Karo kreeg Bellie mee. Dit wisten de juffen echt niet van elkaar! We hebben een goede dag gehad, met prachtig weer om buiten te spelen. Juf Leonie heeft met een groepje een wieg geknutseld. Vanmiddag gingen we rijmen, rijmen op het woord roos. Alle rijmwoorden werden opgeschreven, het viel ons gelijk op dat de laatste letters hetzelfde waren. Daarna gingen we het cijfer 3 schrijven in ons schrijfboekje, wel lastig hoor die 3. Juf Jolien moest twee keer even de klas uit toen de mama van Feline binnenkwam, een geheimpje.. Spannend hoor.
Donderdag 11  en vrijdag 12 mei:
  Bobbi is donderdag met Seren mee geweest en vandaag mag Bobbi bij Marcel logeren. Met Gijs was Bobbi mee naar de Julianatoren geweest. Met Seren heeft Bobbi fijn buiten gespeeld. We hebben deze dagen geleerd van Fred van de rekenflat hoe je trappen moet bouwen. We hebben ook gekeken hoe een plattegrond van een huis eruit ziet. Een paar kinderen hebben ook een plattegrond getekend. Knap hoor. Het was gisteren prachtig weer we konden al zonder jas buiten spelen. Vandaag gingen we gymmen want het regende. We hebben de koprol geoefend en met pittenzakken gegooid in de hoepel. We hebben ook een leuk verhaal over de mooiste moeder gehoord. Dat gaat over Anne die op Moederdag allemaal leuke en gezonde dingen gaat doen. Mama mag ook in een bloemenbad. En mama kreeg een papje op haar gezicht daar wordt ze heel mooi van! Er zijn mooie bloemenbaden geknutseld. We hebben fijne dagen gehad en we kregen twee keer een 9! Iedereen een fijn weekend en tot volgende week maar weer.

Dinsdag 9 mei: In de kring gingen we een verhaal op de juiste volgorde leggen. Wat doe je allemaal op een dag? Het verhaal hangt aan de getallenlijn, we konden het snel op de goede volgorde leggen! We zijn weer heel druk bezig geweest voor alle mama’s! Juf Leonie geeft iedere dinsdag een dramales, deze keer stond de les het in het teken van logeren. Want dit past binnen ons familie project, ook omdat Bobbie gaat logeren.
Vandaag mocht Bobbie met Feline mee, fijne dag hoor! Vanmiddag hadden we ook nog de laatste keer kunstcircuit van dit blok. Er zijn weer veel mooie dingen gemaakt. Leuk om te zien hoe goed de kinderen elkaar helpen uit de verschillende groepen.
Maandag 8 mei: We zijn verder gegaan met ons familie project. Met juf Leonie hebben we huizen gevouwen en geplakt. Ook zijn we begonnen met Moederdag, maar dat is natuurlijk een verrassing 😉 ’s Middags is er hard gewerkt met allemaal spelletjes en werkmapjes. En vooral super samengewerkt. Vanaf vandaag gaat Bobbie logeren, vandaag mocht hij met Lana mee. Wat was Lana blij! Veel plezier samen. 
Donderdag 4 mei: 
In de kring hebben we het prentenboek de grote Oma talentenshow gelezen. Alle opa’s en Oma’s van de kinderen in het boek hebben een talent maar de oma van Jeremy kan niets! Maar gelukkig blijkt uiteindelijk dat de oma van Jeremy heel goed kan basketballen. De kinderen hebben hierna verteld wat hun opa of oma goed kan: Koken, klusjes doen en spelen. We hebben vandaag in de gymzaal weer een paar spelletjes gedaan. Onder andere het spel kwart voor enen. De kinderen vinden dit een heel leuk spel. We hebben ook fijn buiten gespeeld. de foto’s staan in het album. We kregen ook een stickertje van de bevrijding. Tijdens het gesprekje over de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag wisten sommige kleuters hier al wat van. Swen wist te vertellen dat vanavond de klokken gingen luiden en dat we stil moeten zijn. mooi hoor!

Woensdag 3 mei: In de kring hebben we met Wim de woordspin woorden geleerd over dit project. Daarna keken we naar een Koekeloere, het ging over een jongen die op de kermis woont. Dus die heeft een ander huis dan wij gewend zijn. Dit vonden we erg interessant, niet iedereen woont dus met zijn familie in een huis. Deze jongen ging ook naar een rijdende school. Natuurlijk vonden we het ook erg leuk om alle attracties te zien op de kermis. We hebben tijdens het kiezen de familie Stamper geknutseld, die samen als familie de apenketting maken. We kregen van de mama van Jada en Levi twee leuke spellen voor in onze klas, Milou heeft het gelijk uitgeprobeerd. Dat ging hartstikke goed.
Dinsdag 2 mei: In de kring hebben we de praatplaat familie van onderbouwd besproken. Wat wisten we samen veel te vertellen. Ondertussen gingen de mama van Feline en Gijs luizen pluizen. De kinderen zijn dat gewend dus dat was helemaal niet gek. Juf Leonie las voor uit een prentenboek, Rikki wordt grote broer. Tijdens het kiezen zijn we verder gegaan met het tekenen van ons gezin. Tussen de buien door konden we gelukkig even een frisse neus halen en na het broodje eten ook. Daarna was het tijd voor kunstcircuit, de derde ronde! Er staan weer wat foto’s in het algemene album. Ook kwam voorleesliesbeth vandaag nog voorlezen, want morgen kan ze niet. Natuurlijk las ze ook een boek voor wat met familie te maken had.
Maandag 1 mei
: We zagen elkaar weer na een lekkere week vakantie. Natuurlijk hadden we elkaar veel te vertellen over onze vakantie. Na een lange kring (wat hielden de kinderen het goed vol) heeft juf verteld over ons nieuwe project. Dat gaat over familie. We hebben onszelf in ons huis getekend. We moesten goed nadenken met wie we in huis wonen, de dieren mochten er ook bij. In de middag gingen we met blokjes tellen met hoeveel mensen we in 1 huis wonen. Iedereen mocht 1 blokje neerleggen bij het juiste cijfer. We hadden de hoogste rij bij de 4. En we gaan iedere week oefenen met het schrijven van een cijfer, deze week was de 1 aan de beurt. De kinderen hebben heel goed en netjes geschreven.

Delen via