Dieren ver weg en dichtbij in groep 1/2A

zondag 8 mei 2016

Klik hier voor de prietpraat.

Donderdag 26 mei: Vanmorgen hebben we nog volop nagepraat over gisteren, Devran had zijn trommel bij zich en kon al heel goed trommelen ! Iedereen had iets gekocht op de markt en er waren al een boel plannetjes om klusjes te doen. Het spaarpotje staat al klaar :-). Bellie had het heel leuk gehad bij Ilana , we hebben de verhalen gelezen in het album , ook nog van Karo eergisteren . Vandaag mocht Bellie bij Stijn logeren. Stijn heeft dus geluk : een LANG WEEKEND !!!!! Vandaag hadden we een vissendag : de mooiste vis van de zee werd gekleurd en sommige schubben werden met glitter versierd ( oh wat was juf Agnes weer blij, zij is zo dol op glitter 😉 ) Meester Frans liet ons een opgezette haai zien en een kaak van een haai, pffff wat een scherpe tanden !!!!! Vanmiddag hebben we lang buiten gespeeld, maar niet alleen gespeeld , er werd ook gerekend met behulp van stoepkrijt. Zeer leerzaam, want we hoorden prachtige opmerkingen zoals : ” Voor de 5 komt toch geen 3 ? Een 4 toch !!!! 2 Kinderen van het Kidsteam vertelden ons wat ze vanmorgen besproken hadden, het ging over de lunch. Nu een LANG WEEKEND , want morgen een VRIJE VRIJDAG !!!! Fijn weekend allemaal !!!!

Woensdag 25 mei: Vandaag was het zover : het Afrikaanse kinderkoor kwam optreden op onze school. Al trommelend werden we welkom geheten en gaven ze een mooi optreden voor de hele school, daarna gaven ze verschillende workshops in de klassen. We hebben een Afrikaans liedje geleerd en op de djembé getrommeld en tenslotte nog een leuke stoelendans gedaan. Het was een swingende ochtend, iedereen heeft er van genoten! Vooral Bodine. Zij was vandaag nl ook nog JARIG !!!!!! Nogmaals gefeliciteerd Bodine. En wat was het superleuk dat er speciaal voor jou een Oegandees verjaardagsliedje werd gezongen !!!!!  ( natuurlijk hebben wij ook gezongen in de klas en trakteerde Bodine op lekkere cupcakes )  Daarna hebben we nog even lekker buiten gespeeld en tenslotte gaven ze nog een prachtig optreden voor de hele school. Leuk dat er zoveel ouders waren om 12 uur !!!!

Dinsdag 24 mei: Toen we binnen kwamen, viel het ons meteen op : Karo en Jasper hadden hetzelfde shirt aan :-). We luisterden ademloos naar het verhaal van de logeerpartij van Bellie, die bij Elize gelogeerd had. Leuke foto’s ook ! Vandaag gaat Bellie mee met Karo. Tijdens de kring deden we een race met 2 knuffels : Wie zou eerder de kring rond zijn , de leeuw of de schildpad ? We gooiden met de dobbelsteen en de leeuw won !!!! Vandaag was een haaiendag, dus nadat we een filmpje over haaien bekeken hadden gingen er 6 kleuters een haai maken, die tussen de wilde golven van de oceaan zwom. Roan was met zijn broer naar de kinderboerderij geweest en zijn moeder had foto’s naar school gestuurd, handig toch ? Morgen komt het Oegandese kinderkoor, dus dat wordt een leuke ochtend. De voorstelling is om 12 uur . We hopen op veel toeschouwers ! Komt u allemaal ?

Maandag 23 mei: Tjonge jonge wat een weer vandaag! We hadden een vissenochtend maar je kon meer van een regenochtend spreken. Dan maar gymmen na de kring: heerlijk de ouderwetse spelletjes ( schipper mag ik overvaren, Annemaria koekoek ) gespeeld. Fijn om dan even in de speelzaal te kunnen bewegen, dat was wel nodig. Na het gymmen lekker gegeten en gedronken en heeft de juf nog een mooi boek voorgelezen over de zee. Tijdens het kiezen zijn er vissen geknutseld met schelpen, ze hangen weer aan de waslijn. Morgen graag beter weer! 😉Bellie mocht met Elize mee , gezellig !

Vrijdag 20 mei: Vandaag was juf Ingrid er weer. Ze hebben Arie de letterkanarie geknutseld, heel leuk. Bellie had het naar zijn zin gehad bij Thygo en vandaag nam een blije Fien Bellie mee naar huis. Fijn weekend allemaal !!!!

Donderdag 19 mei: Vandaag stond de hond centraal. En het allerleukste was dat er een echte hond op school kwam. Sandra heeft nl net een jong hondje “Zoe” , we mochten haar allemaal aaien, maar omdat Samuel erg allergisch is, mocht hij de arm van de juf aaien ;-). We gingen Bellie naschilderen vandaag. Bellie had het heel leuk gehad bij Bodine en mocht vandaag mee met Thygo. Er werden weer veel knuffels verkocht in de dierenwinkel en ook werden er mooie kooien/hokken gebouwd in de bouwhoek. Molly de mol oefende de klankgroepen met ons en dat ging heel goed. In de hal is er al een mooi hoekje gemaakt ivm komende woensdag, als het koor uit Uganda bij ons op school komt !

Woensdag 18 mei: Vandaag een poezendag ( en een poetsdag ). Nadat we naar Koekeloere gekeken hadden ( Moffel en Piertje moesten op een paar huisdieren passen en deden alles fout , kattenbrokjes in de vissenkom en zo ) knutselden we prachtige poezen die op een schutting zitten. Het verven van de sterren vonden ze ook heel leuk om te doen, met de achterkant van het penseel. De taakjes van de week werden ook goed gedaan, er staan al veel kruisjes. Toen wij buiten speelden, kwamen er 4 moeders die het hele lokaal gepoetst hebben, zooooooo super !!!!! BEDANKT !!!!!! Bellie mocht vandaag mee met Bodine. Waar zou hij morgen gaan logeren ????

Dinsdag 17 mei: Vandaag was het de dag van het konijn. Juf Jolanda was er vanochtend en toen zijn er konijnen gemaakt. Juf Jolanda liet ook een foto zien van haar eigen konijn  “Gijs”. Vanmiddag was juf Agnes er weer. Arie de letterkanarie leerde ons de letter “aa” van “aap”. We hebben lekker gewerkt aan onze taakjes van de week en dat deden we toen Bellie op de stoel van juf zat, want we moesten echt ZELFSTANDIG WERKEN ! Juf Agnes ging met een groepje communiceren, het doel van “Onderbouwd ” tijdens dit project. Bellie had het leuk gehad bij Jasper en mocht vandaag mee met Devran, ze vonden het allebei geweldig 🙂 .

Vrijdag 13 mei: Omdat juf Ages niet meer werkt op vrijdag ( behalve de laatste vrijdag van dit schooljaar 😉 ) was juf Ingrid er vandaag. Zij komt nog 4 keer. Het was vandaag een muizendag dus zijn er mooie muizen gemaakt. Jasper kreeg Bellie mee, dus we zijn benieuwd naar de verhalen dinsdag. Fijn ( PINKSTER)weekend allemaal !!!!

Donderdag 12 mei: En weer werden er veel knuffels meegebracht, echt geweldig !!!!  Karo ( die ook een mooi shirt aanhad ) bracht een grote krokodil mee.  Vandaag werd bekend waar Bellie voor het eerst zou gaan logeren en dat is bij Emma. Die was erg blij ( zie foto ) Juf Agnes heeft ook al geprikt waar Bellie morgen heen mag en dat is Jasper. Die was ook reuzeblij ! Juf Agnes vindt het zelf ook best spannend, want Bellie heeft nog nooit ergens gelogeerd 😉 . Omdat het krokodillendag was , bekeken we een filmpje van het zandkasteel over een krokodil. Intussen werd er ook een mooi zandkasteel op het raam geschilderd :-). We knutselden krokodillen, best wel moeilijk, maar ze staan leuk op de vensterbank. Omdat het prachtig weer was, gingen we voor het eerst buiten ons tussendoortje eten en drinken, gezellig ! Vanmiddag hebben we een praatplaat besproken over de dierentuin en las juf Agnes ook nog een geweldig leuk boek voor over een vliegensvlugge vlieg ( zeg dat maar eens vlug achter elkaar 😉 ) Er kwam wel een ondeugend woord in voor, maar dat was erg grappig. En toen was het vreemd, want juf Agnes moest zeggen “prettig weekend”, omdat zij morgen al vrij is, maar de kleuters moeten wel naar school. Juf Ingrid komt ( 5 keer een vrijdagochtend dit schooljaar dus ) en zij gaat het over de muis hebben.

Woensdag 11 mei: En weer kwamen er nieuwe knuffels in de klas en ook een paar leuke boeken. Fijn ! Alieke had zelfs een jurk aan die bij het dierenproject paste, zo leuk ! Vandaag stond de leeuw centraal en keken we naar een aflevering van Koekeloere waarin Moffel helemaal in paniek raakte omdat hij dacht dat er een leeuw los in het bos liep. Het bleek een poes te zijn die “Leeuw” heette 🙂 . Wij knutselden leeuwen die uit hun kooi ontsnapt waren. Leeuwen horen ook niet in een kooi, maar vrij in de natuur 😉 . Morgen is de grote dag, want dan gaat Bellie voor het eerst bij iemand logeren !!!! Bij wie ? Dat is nog spannend, maar de koffer staat klaar…..

Dinsdag 10 mei: Wat leuk dat er al zoveel knuffels meegenomen waren. We hebben ze allemaal bekeken. We stuurden juf Jolien een felicitatie met een geluidsopname op de whatsapp. Want natuurlijk vinden we het superleuk dat de baby’s geboren zijn !!! We bekeken de foto van Lotte en Noor. Vandaag stond de giraffe in het zonnetje. We zongen uiteraard even het liedje van “Dikkertje Dap” , al kenden de kleuters dat niet, dus zong juf Agnes maar extra hard mee. Een groepje ging de giraffe verven en ze dachten aan alles, ook aan het pluimpje aan de staart. Natuurlijk konden we vandaag ook heerlijk buiten spelen en wat geweldig om te zien hoe je spelen kunt met simpele kartonnen kokers in de zandbak en een lege wasmiddelfles kunt gebruiken om de kar genoeg benzine te geven !!!

Maandag 9 mei: Na twee weken vakantie waren alle kinderen er weer, met allemaal een heerlijk bruin kleurtje. He er is ineens een andere juf. Het is juf Mirjam van groep 3. Omdat het vandaag een olifantendag was, hebben we gekeken naar een filmpje over een pasgeboren olifantje in de dierentuin. Het liedje gezongen over de dikke billen van een olifant.En natuurlijk het liedje “olifantje in het bos laat je mama’s staart niet los”. Tijdens het werken hebben 6 kinderen een mama en baby olifantje gemaakt.Juf Mirjam was helemaal verbaasd dat alles zo goed ging. De kinderen hebben heerlijk zelfstandig gewerkt, alles keurig netjes opgeruimd en konden de juf ook heel goed uitleggen hoe of alles moest. Zo wil ze nog wel een keertje komen hoor, gezellig.

Delen via