Dieren ver weg en dichtbij groep 1/2b

maandag 9 mei 2016

Dieren ver weg en dichtbij groep 1/2b

Donderdag 26 mei: De kinderen van groep 2 moesten vanochtend eerst uit hun werkmapje werken, daarna mochten ze pas kiezen op het kiesbord. En omdat de juf met een groepje kinderen aan het werk was, konden ze de juf even niet storen. Gelukkig zat Bobbie op de stoel om naar alle verhalen te luisteren en kunnen de kinderen elkaar heel goed helpen. Nog even en ze hebben helemaal geen juf meer nodig 😉 Na het spelen en werken zijn we lekker naar buiten gegaan, wat is het toch fijn als de zon weer schijnt. Eindelijk weer zonder jas naar buiten. ’s Middags hebben we het stoepkrijt tevoorschijn gehaald, we hebben cijfers geschreven, een hinkelpad gemaakt en er zijn mooie tekeningen gemaakt. Morgen zijn de kinderen een dagje vrij, tot maandag weer!

Woensdag 25 mei: Zoals jullie allemaal wel weten was er vandaag een Oegandees kinderkoor op school. ’s Morgens gaven ze een mooi optreden voor de hele school, daarna gaven ze verschillende workshops in de klassen. We hebben een Afrikaans liedjes geleerd, leren tellen tot 5 in het Oegandees, muziek maken op de djembé, stoelendans. Oftewel het was een swingende ochtend, iedereen heeft er van genoten! Daarna hebben we nog even lekker buiten gespeeld, vervolgens gaven ze nog een prachtig optreden voor de hele school en toen was de leuke ochtend alweer voorbij.

Dinsdag 24 mei: Vandaag hadden we een haaien en krabben dag. En wat zijn de gemaakte werkjes weer leuk geworden! Iedereen was tijdens het spelen en werken heerlijk en goed bezig, daardoor vergat de juf een beetje de tijd. Gauw opruimen, lekker eten en drinken en buitenspelen. Gelukkig geen regen vandaag. ’s Middags hebben nog een stukje van de dvd van Swen gekeken, dit keer ging het over de witte haai, we hebben nog woorden gehakt en geplakt, zelfs hele lange woorden. En toen was de dag al weer voorbij. Tot morgen!

Maandag 23 mei: Als eerste hebben we vandaag gelezen wat Bobbie allemaal in het weekend had beleefd, hij heeft het heel gezellig gehad! Naast het verhaal van Bobbie waren er weer een heleboel andere leuke verhalen. Daarna hebben we naar het verhaal van ‘de mooiste vis van de zee’ geluisterd. Die vis wil zijn bijzondere schubben niet delen en doet heel onaardig. Niemand wil meer met hem spelen en hij voelt zich heel alleen. Uiteindelijk deelt hij toch zijn schubben met andere vissen, hij is dan niet meer de allermooiste van de zee, maar voelt zich niet meer alleen. Een mooi boek waar de kinderen veel uit herkennen. Speelgoed moet je ook delen, wie voelt zich ook wel eens alleen, er kwam een mooi gesprek uit voort. Met spelen en werken zijn er mooie vissen geschilderd. Vanwege het slechte weer hebben we spelletjes gedaan in het speellokaal. ’s Middags in de kring hebben we in het Engels geteld en we hebben elkaars bewegingen gespiegeld. Dat was soms best lastig, goed naar elkaar kijken en er de tijd voor nemen was belangrijk.

Vrijdag 20 mei: Vandaag hadden we een kanarie/parkieten dag. Het resultaat van de knutselwerkjes is erg leuk geworden! Ook de konijntjes zitten veilig in hun hok. In de kring hadden we dit keer de praatplaat van de boerderij. Met mooie zinnen is er verteld wat ze allemaal zagen, dat was heel veel! Omdat we onlangs het geboortekaartje van Lotte en Noor ontvingen, vonden de kinderen dat we ook een kaartje terug moesten sturen. Dat hebben we vandaag gedaan, iedereen heeft zijn eigen naam op het kaartje geschreven, nu maar afwachten of het kaartje op het juiste adres wordt bezorgd 😉 Bobbie is vandaag met Emma mee en we hebben al gehoord dat Bobbie mee naar zwemles mag, veel plezier samen. Fijn weekend allemaal!

Donderdag 19 mei: Vanmorgen in de kring kwam Arie de Kanarie weer op visite. We hebben de letter AA van aap geleerd. Met knutselen zijn er hele schattige konijntjes geschilderd, we doen net of de konijntjes in hun konijnenhok zitten. We hebben er echt stro bijgeplakt, helaas kregen we ze niet helemaal af, dat doen we morgen.  ’s Middags kwam Sandra nog even in de klas om haar puppy Zoë te laten zien. Wat een schatje, iedereen mocht Zoë even aaien.

Woensdag 18 mei: Vandaag hadden we een poezen dag, er zijn hele leuke poezen/katten gemaakt. Ze staan gezellig op de midden tafel. Bobbie had een nachtje bij Cassandra geslapen, in de map stond een leuk verhaaltje en foto’s. Zo blijven wij mooi op de hoogte van alles wat Bobbie mee maakt, vandaag is hij met Jayson mee, veel plezier samen! Milou had een heel leuk rijmboekje over dieren mee. En het leuke was dat alles, wat er in de rijmpjes verteld werd, echt waar was. Zo hebben we in één keer over heel veel verschillende dieren iets geleerd! Bedankt Milou!

Dinsdag 17 mei: Er werden weer leuke verhalen verteld over het lange weekend. Jayson had geholpen op de boerderij en Luca heeft zijn zwemdiploma gehaald, gefeliciteerd Luca! Het knutselwerkje voor vandaag was het vouwen van een hond, met behulp van een stappenkaart moesten ze zelf de hond vouwen, elkaar helpen en als het dan nog niet lukt, dan komt de juf helpen. Dit hebben ze heel goed gedaan. Zoals jullie wellicht al in het themaboekje hebben gelezen staat communicatie centraal. Daar hebben we ook een speciaal spel voor. Het ene kind vertelt aan het andere kind waar hij/zij een gekleurd pinnetje in moet doen. Hierbij is mooie zinnen maken, duidelijk vertellen en goed luisteren heel belangrijk. De kinderen vonden het geweldig om te doen en ze deden het ook heel goed.

Vrijdag 13 mei: In de kring hebben we een rekenactiviteit gedaan. We hebben eerst de cijfers 1 t/m 10 in een rijtje gelegd. Iedereen moest zijn/haar ogen dicht doen en de juf pakte een cijfer weg. Wie weet welke er weg is? Dat wist iedereen wel! Dan maar beetje moeilijker maken door twee cijfers weg te halen. En uiteindelijk hebben we ook nog even de cijfers t/m 20 er bij gelegd. Wat een knappe kinderen!! Vandaag hadden we een slangendag, wat zijn er mooie slangen gemaakt. Met verschillende materialen mochten ze de slang beschilderen. We hebben ze uitgeknipt en nu hangen ze boven de midden tafel. Luca had zichzelf nog even omgetoverd tot olifant, hij had een prachtige slurf gemaakt. Het was een gezellige dag, op naar een fijn lang weekend. Geniet er van en tot dinsdag!

Donderdag 12 mei: De peuters kwamen vanmorgen op bezoek, dat was gezellig! Ze kwamen eerst meedoen in de kring, de juf heeft een boek voorgelezen over een vliegensvlugge vlieg, dat was een leuk en grappig verhaal! Daarna lekker spelen en werken, er zijn echt hele mooie leeuwen gemaakt! De peuters hebben ook gezellig mee gespeeld. Omdat het zo mooi weer was hebben lekker buiten gegeten en gedronken, echt genieten dit mooie weer! Bobbie is vandaag voor het eerst met Feline mee logeren, hij vindt het wel een beetje spannend. Veel plezier bij Feline en we horen morgen graag hoe het is geweest 😀

Woensdag 11 mei: Vandaag hebben we het gehad over de giraffe, dankzij de dvd van Swen hebben we veel over de giraffe geleerd!  😀 In de kring hebben we een praatplaat bekeken van de dierentuin. Als ze iets zagen moesten ze een mooie zin maken en vertellen waar en wat ze zagen. Dat hebben ze heel goed gedaan. Van vierkantjes zijn giraffen gemaakt, heel knap! Een paar kinderen hebben bij hun gemaakte krokodil het woord gestempeld. En we hebben de koffer van Bobbie ingepakt, hij is er helemaal klaar voor om morgen voor de eerste keer te gaan logeren!

Dinsdag 10 mei: Vanmorgen in de kring hebben we de verjaardag van Samir gevierd, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Tijdens het spelen en werken zijn de krokodillen afgemaakt, er zijn olifanten gemaakt, prachtige bouwwerkjes zijn er gemaakt, gepuzzeld en nog veel meer. Daarna hebben we lekker buiten gespeeld. ’s Middags hebben we nog even woordjes gehakt en geplakt, hoeveel klapjes heeft o-li-fant etc. Op het plein, langs het hek, staan brandnetels. We zijn al begonnen met het verwijderen van de brandnetels, maar het zijn er zo veel, is er iemand die de rest van de brandnetels zou willen verwijderen? Dat zorgt voor een stuk meer speelplezier! We horen het graag!

Maandag 9 mei: Deze dag begon met een heel leuk nieuwtje, de meeste kinderen wisten nog van niets maar…… juf Jolien is op 29 april bevallen van twee prachtige meiden Noor en Lotte.  En bij het horen van de naam Lotte, glunderde onze Lotte van oor tot oor. Nu heeft de dochter van juf Jolien dus dezelfde naam, trots dat ze is! Alles gaat goed met de meiden en de trotse ouders, ze zijn lekker thuis aan het genieten. Nadat iedereen de foto’s aandachtig op het Touchscreen had bekeken, kwamen alle andere vakantie verhalen. Wat was er veel te vertellen. Na alle verhalen gingen we het hebben over het nieuwe thema, ‘dieren ver weg en dichtbij’. En ook daar raakten we maar niet over uitgesproken. Toen hebben we ook nog de verjaardag van Nina gevierd, nog gefeliciteerd Nina! Na de verjaardag was het eindelijk tijd om te spelen en te werken. Een aantal kinderen hebben een krokodil getekend, die gaan we morgen met ecoline inkleuren. We hebben heerlijk buiten gespeeld, denkt u er met dit weer aan de kinderen ’s morgens in te smeren! En ’s middags in de kring hebben we het er over gehad hoeveel ruimte dieren nodig hebben, een olifant had meer ruimte nodig dan een pinguïn en een konijn had nog minder ruimte nodig. Het was weer een gezellige dag!

 

Delen via