Dieren en zomer in groep 1/2 B

woensdag 20 juni 2018

Klik op de foto voor meer foto’s van dit project.

Een week van feestjes en afscheid nemen. We hebben veel geknutseld, voor de klassenmoeders, voor Juf Karin en voor Avalon en Tinker. Want Avalon en Tinker zijn verhuisd en zullen na de vakantie naar een andere school gaan. We gaan jullie missen meiden! Dinsdag vierden we de verjaardag van Niek, van harte gefeliciteerd Niek! Hoera 5 jaar! Juf Janneke kwam ook nog spelletjes doen met de kinderen die ze een jaar lang begeleid heeft. Bedankt voor alle hulp juf!! Op woensdag kwam juf Karin even in de kring om afscheid van ons te nemen, ze trakteerde lief op ijsjes. Bedankt juf, fijn dat we je nog even hebben gezien. Daarna kwam voorleesliesbeth in de kring nog een verhaal voorlezen, bedankt voor alle keren voorlezen dit jaar! Ook voor haar hadden we een cadeau. En vandaag op hadden we het “afscheid” van de oudste kleuters. Eindelijk de poort, waar ze zo lang op gewacht hebben. De foto’s staan in een apart album op de website. Voor nu wil ik iedereen vast een fijne, ontspannen zomervakantie wensen en we zien elkaar weer in augustus. In deze mooie unit, de roodborstjes!

Na ons geslaagde schoolreisje van afgelopen donderdag (zie fotoalbum) zijn we nu aan het aftellen tot de zomervakantie. Zomer is dan ook ons laatste korte project. Dinsdag hebben we slippers in het zand gemaakten hebben we heerlijk buiten gespeeld. Wat boffen we met het weer de laatste dagen! De edralud hebben we nu in de schuur staan en daar wordt geweldig mee gebouwd buiten. Op woensdag hebben we een zomerse Huisje boompje beestje gekeken en hadden we een ijsjes dag. Er werden ijsjes gekleurd, ijsjes geknutseld en buiten trakteerde Merve en haar begeleider Andries ons allemaal een op een waterijsje omdat ze ons voor het laatst kwam helpen vandaag. Bedankt hoor!

Deze week zijn we aan het aftellen voor ons schoolreisje, wat hebben we er zin in! We hebben paarden, koeien en varkens geknutseld deze week. Ook hebben we alvast even gekeken naar de site van de Flierefluiter. Waar kunnen we spelen en hoe ziet het eruit? De kinderen en juffen hebben er zin in!

Wij zijn deze week begonnen met een nieuw project, dieren. Volgende week zullen we ons vooral richten op de boerderijdieren omdat we met ons schoolreisje naar de Flierefluiter gaan, daar is ook een kinderboerderij.
Dinsdag hadden we een krokodillendag. We hebben een verhaal gelezen over een krokodil en een krokodil gemaakt van ecoline, hij werd mooi groen door blauwe en gele ecoline te mengen. Vandaag is ons mooie nieuwe klimtoestel geplaatst op het plein, wat zijn we er blij mee!
Woensdag hebben we een struisvogel gemaakt, want die kwam ook voorbij in onderbouwd. Juf Agnes is ook weer even op school, om toetsen af te nemen bij kleuters. Fijn en gezellig hoor!

Delen via