Brr het wordt koud in groep 1/2 B

maandag 4 januari 2016


Donderdag 28 januari: Oud leerling van de Bongerd Lisan kwam een dagje meekijken bij ons in de klas, een soort snuffelstage. Leuk dat je er was Lisan. We hebben geknutseld voor juf Nuray (hier heeft de juf natuurlijk geen foto’s van gemaakt) en met Mollie de mol hebben we winterwoorden in klankgroepen verdeeld. Morgen zijn we vrij, prettig weekend allemaal!!
Woensdag 27 januari:
Vandaag starten de nationale voorleesdagen. Bij ons kwam Margriet Obers van  Nawijn en Polak voorlezen. Drie prentenboeken zelfs! De kinderen vonden het erg leuk! Met de hak-en plakaap hebben we sok gehakt en geplakt.
Dinsdag 26 januari: Vandaag was juf Carleen de hele dag in onze klas. In de kring hebben we gepraat over twee winter praatplaten. We weten nu wat een strooiwagen en een sneeuwschuiver is. Tijdens het kiezen heeft een aantal kinderen een werkblad gemaakt met daarop allemaal ijskristallen. Swen, Milou, Emma, Ryan, Samir en Luca hebben steeds twee dezelfde gezocht en gekleurd. Dat ging heel goed! Tijdens het eten en drinken heeft de juf voorgelezen en daarna gingen we lekker naar buiten. We hebben de pinguïndans gedaan en toen was het alweer tijd om te lunchen. Daarna gingen we nog een keer buiten spelen.  Bij het kunstcircuit gingen we in groepjes naar een juf of moeder toe om iets moois te maken. Bedankt voor de hulp! De dinsdag heeft een dikke 8 verdiend. Morgen is juf Jolien er weer!
Maandag 25 januari: 
In de kring hebben we natuurlijk verteld over ons weekend. Tussendoor nam juf Jolien telkens een groep mee naar de gymzaal om ‘boekjes’ te maken. Juf Nuray bleef dan in de klas. Tussendoor was juf ook even weg voor een bezoekje aan de gynaecoloog en toen kwam Juf Carleen een uurtje gezellig in de groep ( deze juf zal er morgen ook zijn want juf heeft een crematie morgen) in de middag hadden we een hele leuke rekenkring met Billie en juf Nuray. We hebben allemaal proefjes gedaan met ijsblokjes en eendjes die vastgevroren zaten in een bak met ijs. Wat waren alle kinderen enthousiast!

Donderdag 21 januari: Wat een goede dag, het cijfer is een 10 geworden. En waarom? Dit konden we samen met juf goed bedenken. Goed samengewerkt, aan de Piebie afspraken gehouden en keurig opgeruimd! Drie kinderen hebben een prachtige wereldbol gemaakt, met de Noordpool en Zuidpool. Met een ijsbeer en pinguïn. Helemaal zelf geschilderd, knap hoor! Ook zijn er winterwoorden gestempeld voor onderbouwd. We hebben lekker gegymd vandaag want de verwarmingen zijn vorige week gemaakt! Ryan nam een vetbol mee voor de vogels, die hangt in onze struik voor het raam. Hopelijk zien we veel vogels verschijnen!
Woensdag 20 januari:
Met Arie de letter ‘s’ van sok geleerd. We kenden heel veel woordjes die begonnen met de letter s. Ook zijn er warme sokken geknutseld, met stukjes stof. Alinda heeft heel mooi gebouwd moet logiblocs. Daar maakte ze zelf een foto van.
Dinsdag 19 januari: We zijn weer begonnen met een nieuw kunstcircuit. De kinderen konden zelf voor een workshop kiezen (foto’s in ander album, bij nieuws) Leuk om weer in gemengde groepen creatief bezig te zijn. Ook hebben we sneeuwvlokken geknipt voor het raam. We noemen ze ijskristallen, want zo koud vinden we het wel!
Maandag 18 januari: Brr, nu is het echt koud. Dat hadden we in het weekend ook al gemerkt. We hebben sjaals geknutseld met juf Nuray. In de middag hebben we met Billie plaatjes op de goede volgorde gelegd. Wat doe je eerst als het sneeuwt en als je naar buiten wilt.
Vrijdag 15 januari: Hoera! Vandaag is Milou 5 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd Milou en een fijne dag! Wat een originele traktatie, Milou als skiër. Dat paste ook super binnen ons project. Gelukkig konden we vandaag even lekker buiten spelen want het was droog. Prettig weekend allemaal! ps. er stond in de flits van afgelopen weekend dat alle stagiaires volgende week voor het laatst in de groepen zijn. Maar juf Nuray blijft t/m 1 februari bij ons en gaat dan wisselen. Dus aanstaande maandag is niet haar laatste stagedag.
Donderdag 14 januari: We konden helaas niet gymmen vandaag, want de verwarming in de gymzaal was kapot. Het was daar erg koud. Dus we hebben wat langer in de kring gezeten, uitgebreid gekozen en toen een filmpje even gekeken. In de kring hadden we een grote stapel met winterkleren die we moesten sorteren. Daarna gingen we ze tellen in een tabel invullen hoeveel er van alles was. We konden mooi zien waar het meeste/minste van was en ook evenveel.
Vanmiddag deed juf met verschillende kinderen een onderbouwd spel dus Bobbie zat op de stoel. Dat ging erg goed met zelfstandig werken, daarom werd het cijfer van de dag ook een 9!
Woensdag 13 januari:
Hee dat was grappig, er stond nog een stoel met de naam Lana in de kring vanmorgen. Lana kwam voor het eerst bij ons wennen, welkom in groep 1/2 B Lana.
Dinsdag 12 januari:
We hadden een pinguïn dag vandaag. We hebben prachtige pinguïns geknutseld, Pablo de pinguïn gekeken op het digibord, natuurlijk de pinguïn dans gedanst en zelfs in de lego werden er pinguïns gebouwd. Het was een super dag!
Maandag 11 januari: Hoera! Swen is 5 jaar geworden vandaag. Van harte Swen! Hij trakteerde op hele mooie auto’s, gemaakt van spek en drop. Dat was smullen. Met juf Nuray ging een groepje kinderen schrijven in de ‘sneeuw'(scheerschuim) Ze maakten patronen en letters van hun naam. Vanmiddag hebben we in twee groepjes gerekend met de kinderen van 5 en 6. Met juf Nuray gingen we met stukjes worst gemaakt van klei eerlijke stukken verdelen. Dit deden we in groepjes van drie kinderen, dus we moesten goed samenwerken. Juf Jolien deed met een groep rekenspelletjes in de gymzaal. Daarna is er nog hard gewerkt in de werkmapjes, schrijfmapjes, spelletjes en puzzels.
Vrijdag 8 januari:
Isadora kwam vandaag voor het eerst wennen in onze klas, welkom Isadora! In de kring deden we een spel met sjaals, wat fijn dat er vandaag zoveel waren! We gingen ze op de goede volgorde leggen door te meten, van kort naar lang. Maar we hebben het ook gehad over breed en smal, want de kortste was ook de breedste. Dat was grappig. Daarna hebben we winterbomen gemaakt met aluminiumfolie. Met witte wasco of een wit potlood mochten de kinderen sneeuw erbij tekenen. Buiten scheen gelukkig de zon dus we hebben even heerlijk buiten kunnen spelen vandaag. Prettig weekend allemaal en tot maandag!
Donderdag 7 januari: Vandaag kwam Ilyas voor het eerst bij ons wennen, welkom op school Ilyas! We hebben in de kring naar een praatplaat gekeken over de winter. En een filmpje over Arie de kanarie in de winter, we vonden het een grappig filmpje. We hebben met juf Nuray een sneeuwpop geknutseld, want juf Nuray had vandaag een extra stagedag. De sneeuwpoppen hangen nu heel mooi aan de hoepel boven de kringtafel. Ook hebben we weer gegymd, dat moest ook wel met alle regen en het was koud! Morgen wil de juf een spel doen in de kring met sjaals, dus als uw kind een sjaal heeft zou het fijn zijn als die meegaat naar school. (vandaag wilde de juf dat al doen maar er waren maar 2 sjaals 😉 )
Woensdag 6 januari:
Met Wim de woordspin hebben we een sneeuwbal gemaakt vol met woorden over de winter. 31 woorden hebben we bedacht samen, knap! Daarna trakteerde juf in de kring op 2 spekjes, omdat juf gisteren heeft gehoord dat het echt twee gezonde meisjes zijn! Er worden door de kinderen al leuke meisjesnamen bedacht. 😉 Anna en Elza zijn favoriet. Koekeloere had als thema ‘ik wil sneeuw’. Dat willen wij ook graag. Moffel wilde met zijn slee rijden maar dat lukte niet omdat er geen sneeuw lag. Uiteindelijk sneeuwde het toch bij Moffel en Pier, duimen dat het bij ons ook nog gaat sneeuwen.  Ook hebben we nog vogelhuisjes gemaakt met vlechtstroken.
Dinsdag 5 januari:
We hebben vandaag een warme muts gemaakt, met stukjes sits papier. ’s Middags hebben we een dramales over de winter gedaan, we vonden het erg leuk om dingen uit te beelden. Voorleesliesbeth was er ook weer, die las 2 groepjes kinderen voor uit een leuk winterboek.
Maandag 4 januari:
Na twee heerlijke vakantieweken zijn we vandaag weer begonnen. Fijn om elkaar weer te zien en om alle vakantie verhalen van elkaar te horen. We vierden ook de verjaardag van Emma want die was op Oudjaarsdag 5 geworden. Nog van harte Emma! Ze trakteerde op hele leuke sneeuwpoppen, met een vuurwerkfontein in het midden. Groot feest! Het paste helemaal binnen ons nieuwe project ‘brr het wordt koud’.  Nu nog hopen dat het nog gaat sneeuwen. We hebben in ieder geval met juf Nuray wanten gemaakt want die kunnen we nu wel gebruiken.

Delen via