Beroepen in groep 1/2 B

woensdag 14 februari 2018

Klik op de foto voor alle foto’s van dit beroepen project.

Maandag 12 t/m woensdag 14 maart:  Deze week hebben we een soort “tussenweek”. We besteden deze week extra aandacht aan letters en cijfers. Maandag hebben we onze eigen letters versierd en dinsdag met de peuters erbij onze hand geschilderd en daar de cijfers 1 t/m 5 bij gestempeld. Veel kinderen hebben dit werkje gedaan. We hebben ook veel spelletjes gedaan met cijfers en vingers flitsen. Ook Koekeloere stond natuurlijk in het teken van tellen. Morgen nog 1 dag en dan beginnen we maandag met ons Pasen project!
Dinsdag 6 maart:
De inloop ging goed vanmorgen, er werd hard gewerkt door alle kinderen. Wat is het toch fijn dat Jada en Noa uit groep 8 ons iedere week zo goed helpen, jullie zijn toppers meiden! Daarna gauw in de kring, want juf Karin kwam met de peuters. Deze keer kwam het zusje van Liam ook mee, het wordt een volle, gezellige groep. We hadden een politiedag. Dus we maakten onszelf als politieman vandaag. Het leefde erg bij de kinderen, want buiten met dat lekkere weer zag de juf ook nog veel politieagenten. Vanmiddag hebben we weer even goed geoefend met Bobbie op de stoel, zodat de juf met een groepje kinderen aan het taakje van de week kon werken. Het ging super, alweer een 9 vandaag.
Maandag 5 maart:
Na een heerlijke vakantie hadden we elkaar veel te vertellen. Wat konden we dat goed volhouden. We hebben goed naar elkaar geluisterd. Als knutselwerkje deden we alsof we bouwvakkers waren. De kinderen die dit gingen doen mochten zelf blokken uit de bouwhoek pakken en daar een bouwwerk van maken. Daarna gingen ze dit bouwwerk natekenen en met ecoline inkleuren. Wat keken ze goed. Juf maakte een foto van het gebouw en heeft die er later opgeplakt. 
Dinsdag 20 februari:
Na de inloop kwamen de peuters weer gezellig bij ons. We hebben even naar de praatplaat over beroepen gekeken en daarover gesproken. Daarna kort gewerkt want om 10.00 mochten we naar de gymzaal voor een hele leuke workshop van kraamhulp Sandy, van het bureau ‘De kraamvogel’. Ze las ons eerst een boek voor en daarna heeft ze van alles laten zien wat te maken heeft met de verzorging van de baby. Aan-en uitkleden, in bad doen, een fles geven, temperaturen, opmeten en luiers omdoen. Alle kinderen kregen een schort voor en mochten daarna lekker zelf aan de slag. Kinderen mochten dit met een (eigen) pop doen of met een knuffel. Er werd heel goed samengewerkt, wat een enthousiasme! De kinderen vonden het geweldig. Na afloop kregen we een traktatie met muisjes en een mooi diploma. Dank je wel Sandy voor deze leuke ochtend. In het fotoalbum zijn alle foto’s te bewonderen.
Maandag 19 februari:
In de kring hebben we natuurlijk weer van alles verteld over ons weekend en Norah heeft verteld over haar verjaardag. Ze is 4 jaar geworden vandaag, van harte gefeliciteerd! We hebben even lekker gespeeld en daarna kwam de moeder van Daimian-Orion vertellen over haar beroep. Ze is loopbaan begeleider, en weet dus veel van alle verschillende beroepen. We deden een leuk spel met haar, we moesten kaartjes bij de juiste beroepen zoeken. Dit konden de kinderen al goed. Bedankt voor je verhaal hoor!
We zijn deze week begonnen met ons nieuwe project: beroepen. We hebben het dinsdag gehad over de bakker, en natuurlijk hebben we ook veel gesproken over topsporters. Dit komt door de Olympische Winterspelen. Op woensdag zijn we weer begonnen met een nieuw kunstcircuit, dit kunstcircuit zal ook gaan over de Spelen. Gisteravond hebben vier moeders (en Dominiek, oud-leerlinge) heel fijn geholpen het poetsen van de klas, bedankt hoor! Alles is weer lekker fris.

Delen via