Voor altijd jong in groep 1/2 B

maandag 19 september 2016

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor het album van de jarigen !

Woensdag 12 oktober: We kregen drie keer bezoek vandaag. Eerst Davey, een oud leerling van de Bongerd. Die liep vandaag een dagje stage op zijn oude school. Leuk dat je er was Davey. In november komt hij nog een keer. Ook kwam juf Janneke voorlezen, uit het boek ‘ opa en oma pannenkoek’. En nog een grappig versje uit de ‘poepfabriek’. Juf Janneke is namelijk ook oma, we vonden het erg leuk dat je er was juf. Bedankt!
Daarna hebben we lekker gespeeld, binnen en even buiten. Want we moesten op tijd binnen zijn voor de podeshow van groep 3.  Wat hebben de kinderen het geweldig gedaan. Natuurlijk was het erg leuk om oud klasgenootjes weer te zien! Juf Jolien wenst iedereen alvast een fijne vakantie, fijne dag nog morgen en tot maandag de 24e.
Dinsdag 11 oktober: We begonnen de dag met een boekenkring. Eerst mochten de kinderen vertellen wat hun lievelingsboek is en daarna pakte juf de boekenkar en mochten ze allemaal een prentenboek pakken om te ‘lezen’.  Na afloop vertelden we aan elkaar waar het boek over ging. Ook hebben we ons lievelingsboek geschilderd. In de middag hadden we weer kunstcircuit.
Maandag 10 oktober:
In de kring hebben we elkaar weer van alles verteld over het weekend. We hebben veel leuke dingen gedaan. Daarna hebben we gekeken naar het boek ‘mijn oma is een ooievaar’. Daarin worden twee dieren samengevoegd. Bijvoorbeeld een krokodil en een ooievaar, dat wordt een krokovaar. Wat hebben we gelachen. Dat hebben we ook zelf geknutseld, twee dieren aan elkaar vastgemaakt en zelf de naam bedacht. Met wasco. De opa en oma van Marcel kwamen samen voorlezen, dat was gezellig. Marcel genoot volop, en wij ook! Bedankt hoor. Vanmiddag had juf een plattegrond van de klas mee met daarop drie getekende enveloppen, kinderen moesten die op de juiste plek gaan leggen in de klas. Best lastig maar wat konden de kinderen het al goed. Knap hoor! In alle drie de enveloppen had juf een pluim gestopt, want die hadden ze wel verdiend. Ook hebben we voor het eerst een bladzijde in het Billie werkmapje gemaakt.
Donderdag 6 oktober:
het was vandaag een leuke dag want meester Muhammed komt bij ons stage lopen. Om zichzelf voor te stellen had hij een grote tas met allemaal voorwerpen en foto’s bij zich. We weten nu dat hij van gamen voetballen en basketballen houdt. De meester heeft ook een verhaal over de plastic soep voorgelezen. We hebben vandaag ook in de gymzaal gespeeld. Samen met Feline en Tinker heb ik memory gedaan en dat was nog best moeilijk. We hebben de dag het cijfer 8 gegeven. Vooral omdat we zo blij zijn met de meester. Hij komt iedere donderdag tot de kerstvakantie bij ons. Dat is gezellig.
Woensdag 5 oktober: In de kring hebben we een spel gedaan met vormen. We moesten de vormen sorteren op kleur, grootte en op de vorm zelf. Daarna hebben we ook nog vormen in de klas gezocht. Daarna was het Koekeloere tijd, want het is woensdag. Moffel had een enorme boete in de bibliotheek omdat hij veel boeken te laat had ingeleverd en daarom moest hij helpen in de bieb. Daarna hebben we opa klokspin geknutseld, naar aanleiding van het prentenboek.
Dinsdag 4 oktober: Dierendag vandaag. We hebben even in de kring over onze lievelingsdieren gepraat. Op het bord keken we naar een praatplaat, er kwam telkens iets bij op de plaat en de kinderen moesten vertellen wat dat was. De kinderen zagen het heel snel. 6 kinderen hebben een boekenlegger geknutseld, een boekenwurm. Ze zijn op de kringtafel te bewonderen. Vanmiddag hadden we ons eerste kunstcircuit. Deze foto’s zijn in een ander album te bekijken.
Maandag 3 oktober:
De eerste dag weer voor juf Jolien. Wat was het leuk om de kinderen en ouders weer te zien. Eerst natuurlijk even lekker gekletst met elkaar. En daarna aan het werk. Wat leuk dat de opa van Lana kwam voorlezen, bedankt hoor! Er zijn nog heel veel plekken vrij op de lijst, opa’s en oma’s jullie zijn van harte welkom. Gelukkig konden we ook nog lekker naar buiten.
Woensdag 28 september:
Vanmorgen in de kring werd ik (juf Malou) enorm verwend met allemaal lieve woorden, mooie tekeningen, leuke cadeautjes etc. Nadat ik alles uit had gepakt en had gelezen, had ik ook nog een cadeautje voor de klas. Nieuw materiaal voor de klei. De oude spullen waren zo vies geworden, nu kan er weer fijn met de klei en nieuw materiaal gespeeld worden. De nieuwe spullen moesten natuurlijk tijdens het spelen en werken gelijk gebruikt worden. Na het eten en drinken ging juf ook nog trakteren. Bekertjes met olifanten, tijger en apen keutels… iiieehh!! Maar… ook dat vinden de kinderen dus blijkbaar wel lekker 😉 Het was een hele fijne ochtend. Donderdag en vrijdag zijn de kinderen vrij. En ik wens juf Jolien heel veel plezier maandag!

Dinsdag 27 september: In de kring hebben we plaatjes op de juiste volgorde gelegd. Wat doe je eerst, wat doe je daarna, wat doe je als laatste etc. Tijdens het spelen en werken zijn er opa’s en oma’s gemaakt die een boek lezen. En wat zijn ze ontzettend leuk geworden! Het taakje van de week was hetzelfde als vorige week, nog niet iedereen had namelijk zijn taakje af. En omdat we deze week een korte week hebben (donderdag en vrijdag vrij), hebben we geen nieuw taakje.  De kringtafel wordt langzaamaan omgetoverd tot herfsttafel, erg leuk! We kregen weer fruit vandaag, dit keer appels, kiwi’s en bananen, mmmm!

Maandag 26 september: Hieper de piep hoera voor Joris! Joris is gisteren 5 jaar geworden, vandaag hebben wij zijn feestje ook op school gevierd. De knutselopdracht van vandaag was het af schilderen van een opa en oma. De kinderen kregen alleen het hoofd van een opa en een oma en moesten het lijf zelf schilderen. Ze zijn prachtig geworden. Omdat het de week van het gezonde eten is (daar doet de bovenbouw aan mee en krijgen deze week gezonde snacks) kregen wij komkommers. Ze hadden namelijk wel weg veel gezonde dingen gekregen. ’s Middags hebben we geteld met sprongen van twee, we hebben ook nog even samen tot 100 geteld. Pfff dat duurde lang! Als laatste hebben we nog naar een aflevering van ‘rekenen met Moffel en Piertje gekeken’. Erg leuk en zeer leerzaam, de kinderen reageren altijd enthousiast op alles wat er tijdens de aflevering wordt gevraagd. Vandaag ging het over meer, minder, evenveel.

Vrijdag 23 september: Vandaag hebben we het over kleuren gehad. We hebben een digitaal prentenboek over blauwtje en geeltje bekeken  Daarna mochten een aantal kinderen met de kleuren Blauw geel en rood verven. We weten nu dat blauw met geel groen geeft. Rood met geel wordt oranje en rood met blauw wordt paars. Er zijn mooi werkjes gemaakt.We hebben ook de Piebie regels doorgenomen en weten weer precies hoe we fijn kunnen spelen met elkaar. het was weer een gezellige dag. Fijn weekend allemaal!

Donderdag 22 september: Het was weer een fijne dag in groep 1/2 B. We hebben opa’s geplakt en een leuk prentenboek over Opa Jan gelezen. Het boek heet: Opa Jan wint een olifant. Dit boek is geschreven en getekend door Marius van Dokkum een geweldige kunstenaar. Het was ook weer fijn weer om buiten te spelen. De herfst is begonnen maar het zomerse weer hebben we gelukkig nog. We hebben ook leuke liedjes gezongen zoals in de maneschijn en rood zijn de kersen.

Woensdag 21 september: Hoe ziet een boek er eigenlijk uit, en wat hebben alle boeken hetzelfde? Daar hebben we vandaag naar gekeken. Ook hebben we gekeken welk boek het dikst is en welke het dunst. We kwamen er achter dat het kleinste boek niet perse de dunste hoeft te zijn. Daarna heeft een aantal kinderen de voorkant van een boek ontworpen. Het was een heerlijke ochtend, cijfer van de dag was dan ook een 9! 😀

Dinsdag 20 september: Hieper de piep hoera, Ashley is vandaag 4 jaar geworden. In de kring hebben we de letter P aangeleerd, Arie de letterkanarie heeft ons er een beetje bijgeholpen. Maar gelukkig wisten de kinderen het beter dan Arie! We hebben een heleboel woordjes met de letter P bedacht. De oudste kinderen hebben vervolgens geoefend met het schrijven van de letter P. En hebben in folders gezocht naar de letter P of voorwerpen die beginnen met de letter P. Heel knap gedaan allemaal. ’s Middags zijn we bezig geweest met de cijfers 1 t/m 10. De juf pakte steeds een cijfer weg (volgens Swen was de juf een cijferdief, en de kinderen waren de politieagenten). En wat waren het goede agfenten, ze wisten precies welk(e) cijfer(s) er weg waren!

Maandag 19 september: Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema ‘voor altijd jong’. Dit is het thema wat centraal staat tijdens de Kinderboekenweek. Wij beginnen er alvast mee. In het meegekregen thema boekje staat wat we allemaal gaan doen, wat we kunnen gebruiken etc. Nadat we gezellig naar alle verhalen hebben geluisterd, zijn een paar kinderen begonnen met het eerste werkje passend bij het nieuwe thema. Er zijn oma’s geknutseld, wat zijn ze leuk geworden! Sommige zijn nog niet helemaal af, die maken we morgen even af. We zijn vanaf vandaag ook weer begonnen met het taakje van de week, een paar kinderen hebben het taakje nu al gedaan. s’Middags hebben we weer fijn met groep 3 buiten gespeeld. En in de kring hebben we een soort wandelend memory gedaan. Iedereen had een plaatje met een pet, er waren steeds twee dezelfde. Door te vragen en heel goed te kijken moesten ze zoeken naar het kindje met dezelfde pet. Daarna hebben we nog even verplichte werkjes gedaan en toen was de middag weer voor bij.

Delen via