Kraanwaterdag

woensdag 31 oktober 2018

Woensdag 7 oktober is het de nationale Kraanwaterdag en wij willen als school daar ook aan meedoen. In alle groepen zullen we deze dag aandacht besteden aan hoe gezond het drinken van kraanwater is. Het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Kinderen kunnen zich bovendien beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Allemaal redenen om jaarlijks een Kraanwaterdag te houden op onze school en nog beter om van water drinken een vaste gewoonte te maken.

Daarom doen we een oproep aan alle ouders om deze dag gewoon kraanwater mee te geven voor de ochtendpauze en de middagpauze. U kunt natuurlijk ook gewoon niets meegeven. Wij zorgen ervoor dat er in alle groepen voldoende bekers staan en dat we de hele dag kannen met kraanwater klaarstaan.

Om kinderen van de bovenbouw op spetterende wijze kennis te laten maken met kraanwater, spelen alle deelnemende scholen op 7 november de Kraanwaterdag-quiz met YouTuber Dylan Haegens op het digibord. En Dylan heeft ook nog een hele coole video gemaakt die we in de klas kunnen bekijken. Kraanwaterdag is de leukste manier om over kraanwater te leren!

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we het graag!

Delen via