Waterpret

Waterpret

Afgelopen maandag was het zo heet dat het team zondag al besloot om een waterfeest te organiseren. Gelukkig konden we de meeste ouders/verzorgers per mail bereiken en op Facebook werd ook snel een bericht geplaatst. Iedereen genoot. De foto's zijn te bekijken via de website en onderaan deze Bongerdflits.

 

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Het is bijna zover. Volgende week gaan we in Beekbergen meedoen met de avondvierdaagse. De kinderen die zich opgegeven hebben, krijgen deze week een brief mee met de laatste opmerkingen.

 

8 juni ERICACUP

8 juni ERICACUP

Nog een weekje en dan staat de EricaCup voor de deur. 8 Juni gaan alle kinderen weer knallen om de felbegeerde EricaCup dit jaar terug te halen naar De Bongerd. Om het overzicht te kunnen houden die dag op welke kind bij welke school hoort is er net als in de afgelopen jaren gekozen om elke school in een eigen kleur T-shirt te laten verschijnen. Voor De Bongerd is dit een wit T-shirt. Wilt u zo vriendelijk zijn om hier rekening mee te houden? Helaas hebben we verder nog geen beeld van het weer, maar we hopen natuurlijk weer op een stralende dag. Het is daarom te adviseren om uw kinderen zonnebrandcrème mee te geven zodat de kinderen in ieder geval beschermd mee kunnen doen. Als laatste punt willen we alle hulpouders alvast hartelijk danken voor de bijdrage aan de dag. Zonder u kunnen wij geen EricaCup organiseren. Heeft u zich niet opgegeven als hulpouder, maar kunt u 8 juni toch meehelpen? We zoeken nog steeds een aantal ouders om te assisteren bij de verschillende onderdelen en mocht u helemaal enthousiast zijn (en dat bent u na de ervaring helpen bij de EricaCup!) over de EricaCup: voor het komend jaar zijn we op zoek naar ouders die een aantal avonden een paar uurtjes kunnen vrijmaken als lid van de EricaCup commissie om zo ook de komende jaren de EricaCup te kunnen laten voortbestaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hendry op telefoonnummer 06 54651672 of per email ericacup@gmail.com. Namens de EricaCup commissie,

Birgit Arends, Cindy van Duuren en Hendry Scholing 

14 juni Buitenspeeldag

14 juni Buitenspeeldag

Op woensdagmiddag 14 juni is de Buitenspeeldag van de Donken, op de velden van de Bronsgietersdonk. Er staan weer veel leuke GRATIS activiteiten op het programma. Het begint om 13.oo uur en duurt tot 17.00 uur.

 

Kunstcircuit

Kunstcircuit

Voor het laatste "kunstcircuit" van dit schooljaar willen wij graag oude, effen gekleurde, gestreken, tshirts  hebben. Wie wil er in zijn/haar kast duiken ? Inleveren mag  bij elke leerkracht.

 

Gezocht

Gezocht

Wij zoeken naai(groot)ouders die in de zomervakantie iets voor ons aan elkaar willen naaien. Wat het is, blijft nog even een verrassing. Opgeven mag bij juf Elja of juf Mirjam M.

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Afgelopen maandag zijn we begonnen met het thema lichaam. Maandag gingen we buiten in een kringetje zitten en de kinderen zagen al 3 bakken met verf klaar staan. Nadat we het over ons lichaam hadden gehad mochten alle kinderen met hun blote voeten door de verf bakken en daarna over de tegels lopen. We maakten voetstappen! 's Middags is er nog heerlijk met water gespeeld. Gisteren hebben we ook voetstappen gemaakt en nu mochten de kinderen eerst over een pad (rol papier)lopen. Deze hangt in het halletje richting de kleuters. En daarna natuurlijk buiten weer over de tegels. Ook de kleinere kinderen hebben heerlijk verf ontdekt met hun handjes. Lekker smeren en ontdekken. Verder hebben Feline en Lauren maandag hun eerste verjaardag gevierd en Nana gisteren. Hieperdepiep HOERA!!!!

Groetjes Heleen en Karin 

 

Groep 1/2: KIKKERFEEST

Groep 1/2: KIKKERFEEST

In verband met ons kikkerfeest, organiseren we nog een woensdagochtend ( 7 juni )  en een vrijdagochtend ( 9 juni ) een knutselochtend. Welke ouders willen komen helpen om allerlei attributen te maken ? Met een kopje koffie en/of thee erbij, wordt het vast heel gezellig en kunnen er mooie dingen ontstaan. Start 8.30 uur en de eindtijd mag u zelf bepalen. Ook is het mogelijk om wat later te komen. Op de eerste knutselochtend waren 2 ouders aanwezig, maar die kunnen het uiteraard niet alleen......

 

Schoolreizen

Schoolreizen

Vergeten jullie niet het geld voor de schoolreizen en het kleuterfeest in te leveren ?

 

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur

Maximaal vier keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloop- spreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn hier altijd welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid.

Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij chronische ziektes of problemen met: gehoor, zicht, groei, ontwikkeling en gedrag. Namens het CJG ben ik Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige voor de Bongerd.

Het komende inloopspreekuur is op woensdag 7 juni van 8.15 uur tot 9.15 uur op school.

Heel graag tot ziens.
Met vriendelijke groet,
Nicole de Leer, Jeugdverpleegkundige CJG Apeldoorn
055-5801642 n.deleer@cjgapeldoorn.nl

Website

Website

Misschien voor sommige mensen overbodig, maar voor anderen misschien niet: Er zijn de komende tijd erg veel activiteiten op onze school. Denk aan de avondvierdaagse , de Ericacup , de schoolreizen/ het kleuterfeest enz enz. Van al deze activiteiten komen vrij snel foto's op de website. Het is erg leuk om die foto's te bekijken. Op de kleuterpagina's verschijnt ( bijna) elke dag een stukje tekst met nieuwe foto's. Hieronder staan 2 fotoalbums als voorbeeld.

 

Fotoalbums

Waterpret

Maandag 29 mei was het zo tropisch warm, dat er spontaan een waterfeestje georganiseerd werd. Iedereen genoot.

Bekijk hier het fotoalbum

Kamp dag 3

Groep 8 is op woensdag 17 mei vertrokken naar Ameland. Meester Frans zwaaide ze, samen met veel ouders, uit.
Na 3 prachtige dagen, kwamen ze vrijdagavond 19 mei weer veilig terug op school. Natuurlijk vol verhalen en met erg veel foto’s!

Bekijk hier het fotoalbum

nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

31 mei 2017

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

31          Luca   Groep 3

JUNI

1            Lilian    Groep 5/6

1            Ise       Groep  1/2A

4            Sylvie   Groep 5/6

7           Tristan  Groep 5/6

 

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055