nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

24 mei 2017

Meivakantie 2018

Meivakantie 2018

Naar aanleiding van het vakantierooster is de vraag gekomen of twee weken meivakantie toch echt niet mogelijk is. Daarvoor is nu de volgende oplossing op maat gevonden;

Om twee weken meivakantie te 'krijgen', kunt u de twee compensatiedagen die u volgend jaar weer krijgt, bewaren en hiervoor inzetten. Doordat wij als school ook nog een studiedag inplannen in deze periode ontstaat er een aaneengesloten periode van twee weken. Gebruikt u liever de compensatiedagen op een andere manier, dan kan dat uiteraard altijd.

 

Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag

Donderdag is het Hemelvaartsdag en zijn de kinderen vrij en ook vrijdag is er geen school. Maandag 29 mei gaan we weer verder.

 

Hoofdluis 44

Hoofdluis

In drie verschillende groepen is door één van de ouders hoofdluis geconstateerd. Volgende week zal in die groepen extra worden gecontroleerd, maar het lijkt ons verstandig als u zelf ook uw kinderen nog even extra nakijkt.

 

Meester en Juffendag

Meester en Juffendag

Om organisatorische redenen hebben we de meester-en-juffendag verplaatst van 2 juni naar woensdag 14 juni.

 

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Dank zij een oplettende ouder......Koningsdag 2018 is gewoon op 27 april en niet zoals het vorige week in de Bongerdflits stond een dag eerder.

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Afgelopen maandag zijn we begonnen met het thema lichaam. We hebben het gehad over onze handen, voeten, buik en gezicht. Ook zongen we liedjes hierover. Tijdens de kring zijn we weer bij groep 1/2 A geweest met de 3 + kinderen. Daarna zijn we ook nog even mee naar buiten gegaan. Gisteren hebben we onze handen overgetrokken allemaal en daarna geverfd met waterverf. Wat een vrolijke handen zijn het geworden. Verder was Lars jarig en hebben we zijn feestje gevierd. Hieperdepiep hoera! Ook wordt er natuurlijk veel buiten gespeeld met dit mooie weer. Morgen is het Hemelvaartsdag en zijn we dicht en volgende week zijn we er weer gezellig!

Groetjes Heleen en Karin

 

Groep 1/2: KIKKERFEEST

Groep 1/2: KIKKERFEEST

In verband met ons kikkerfeest, organiseren we woensdagochtend 31 mei een knutselochtend. Welke ouders willen komen helpen om allerlei attributen te maken ? Met een kopje koffie en/of thee erbij, wordt het vast heel gezellig en kunnen er mooie dingen ontstaan. Start 8.30 uur en de eindtijd mag u zelf bepalen. Ook is het mogelijk om wat later te komen.

 

Groep 1 en 2: HULP gevraagd

Groep 1 en 2: HULP gevraagd

Voor ons kikkerfeest op donderdag 22 juni komen we nog hulp te kort. We zoeken mensen die een groepje willen begeleiden en bij enkele spelonderdelen kunnen we ook nog hulp gebruiken. Dat zou ook best een oma en/of opa kunnen zijn. We vragen hulp van 9 uur tot 12 uur. Wilt u nog eens nadenken of u zelf kunt of nog iemand anders weet ? Om het leuk te laten verlopen hebben we echt veel hulp nodig.

 

Groep 8 op Ameland

Groep 8:  op Ameland

 

Op woensdag 17 mei zijn wij met groep 8 op kamp naar Ameland gegaan. We moesten om 6:00 op school zijn. De rit naar de boot duurde ongeveer 2 uur. Toen we aankwamen, moesten we nog 1,5 uur wachten. Toen kwam de boot eindelijk. Op de boot kregen we een envelop en een mol boekje, omdat we Wie Is De Mol gingen spelen. Driekwartier later kwamen we aan op Ameland. We kregen allemaal een fiets. Het was ook nog eens een aantal km fietsen naar de kampeerboerderij, maar eerst gingen we naar het strand. De halve klas ging de zee in. ’s Avonds had meester Muhammed een spel bedacht, waarin juf Linda een heks was en ze ‘Sjoerd’ riep. Daarna gingen we Weerwolven. De volgende dag gingen we naar de vuurtoren. We hebben ook in het bos levend Stratego gespeeld. ’s Avonds was de bonte avond. Daarna deden we weer een potje Weerwolven. Het was allemaal heel erg leuk. Vrijdag gingen we shoppen in Nes. Daarna gingen we weer naar huis.

Björn en Kevin

Bekijk het fotoalbum Groep 8 op Ameland

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

 

Groep

25

Bodine

1/2A

26

Roos

7/8

28

Avalon

1/2B

28

Tinker

1/2B

29

Luc

4

31

Luca

3

JUNI

 

 

1

Lilian

5/6

1

Ise

1/2A

4

Sylvie

5/6

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055