nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

3 mei 2017

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Komende vrijdag is het 5 mei en zijn alle kinderen i.v.m. Bevrijdingsdag vrij.

 

Ericacup: Hulpouders gezocht !!

Ericacup: Hulpouders gezocht !!

Nog een maandje en dan gaat de 31ste EricaCup weer van start. Een mooi en sportief evenement waar de kinderen elk jaar naar uitkijken. De EricaCup is echter volledig afhankelijk van ouders die tijd hebben om in de ochtend of middag een steentje bij kunnen dragen. 

Bent u 8 juni in de gelegenheid om in de ochtend of in de middag te komen helpen? Dat is heel fijn! We zijn dringend op zoek naar ouders die het leuk vinden om een groepje leerlingen te begeleiden of om te helpen bij een onderdeel. Kunt u de hele dag helpen dan verzorgen wij voor u de lunch!

U kunt zich aanmelden per email op het adres oscarencindy@gmail.com of een SMS/Appje sturen naar 06-54651672 (Hendry). Geeft u gelijk aan waar uw voorkeur naar uitgaat (groepje begeleiden of onderdeel)? U hoort dan zo snel mogelijk wat er die dag van u verwacht wordt. 

Kunnen wij op u rekenen?

Namens de EricaCup commissie,

Birgit Arends, Cindy van Duuren en  Hendry Scholing 

 

 

GMR: oproep kandidaten

GMR: oproep kandidaten

Personeel en ouders van Leerplein055 kunnen meedenken, meepraten, en meebeslissen over het beleid wat bij de scholen van Leerplein055 opgesteld wordt.

Op schoolniveau is er hiervoor een Medezeggenschapsraad (MR), en voor alle school-overstijgende zaken is dat de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR).

De GMR vervult een belangrijke taak: zo is de GMR een gesprekspartner van het College van Bestuur van Leerplein055, wordt er door GMR-leden deelgenomen aan verschillende beleidsvoorbereidende werkgroepen, en is ze betrokken bij (als dat nodig is) de benoeming van nieuwe leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht.

De GMR heeft daarnaast een aantal wettelijke geregelde instemmings- en adviesrechten over onderwerpen als de toedeling van de beschikbare formatie over scholen, de (meerjaren-)begroting, instandhoudingsbeleid voor scholen, en dergelijke.

Wilt u meer weten over de GMR of zich mogelijk kandidaat stellen, lees dan deze brief Oproep kandidaten Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Leerplein055

 

Doekoe-actie geslaagd

Doekoe-actie geslaagd

Afgelopen maandag zijn Rowan en Ethan (PBS-kidsteam) de klassen rondgegaan met de nieuwe speelmaterialen. De kleuters hebben een heel fleurige parachute gekregen waar ze zowel in de speelzaal als buiten mee kunnen spelen. Voor de groepen 3 t/m 8 is er allerlei ander speelgoed aangeschaft. Iedereen die heeft meegespaard, bedankt!

 

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Ik heb een pooootje met vet, al op de taaaafel……

Op dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni vindt de Beekbergse wandelvierdaagse weer plaats.

4 avonden is het mogelijk om samen in de avonduren heerlijk te ontspannen met veel gezelligheid. Na de vakantie kunnen jullie je opgeven voor dit evenement.

Op donderdag 4 mei om 14.30 uur, woensdag 10 mei om 12.30 uur en op donderdag 11 mei om 14.30 uur zit er iemand van de commissie in de grote hal om de strookjes ( en het gepaste geld! ) in ontvangst te nemen. Er zijn al aanmeldingen binnen.

Op 1 mei kregen de kinderen de brief met informatie mee, maar deze kun je ook bekijken via deze link AVONDVIERDAAGSE 2017 brief 1

Het Wandelteam

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Sommige kinderen hebben vakantie gehad en anderen zijn gezellig naar het kdv gekomen. Er zijn in de vakantie koningsdagwerkjes gemaakt. En er is weer heerlijk gespeeld. Afgelopen maandag hebben we de Moederdag cadeautjes afgemaakt, want dat schiet ook alweer op. Verder zijn we weer begonnen met het thema familie net als de kleuters! Gisteren hebben we samen de pop in bad gedaan in het kader van het thema. De poppen zien er weer helemaal schoon uit na een badje, afdrogen en een schone luier.

 Groetjes Heleen en Karin

 

 

Groep 1/2

Groep 1/2: maandagmiddag

Omdat de groep 5 en 6 jarigen op de maandagmiddag vrij groot is ( en nog groter wordt ), zitten  de 5 en 6 jarigen die jarig waren voor de kerstvakantie, op maandagmiddag bij juf Jolien en de anderen bij juf linda Smit.

 

Groep 4: nieuws

Groep 4: nieuws

Nieuwe plekken

Alle kinderen zijn van groepjes gewisseld na de vakantie. Tot ons grote plezier is de groep zo gegroeid, dat de wisseling alleen maar positieve reacties heeft opgeleverd bij de kinderen. Dat betekent, dat de samenhang in de groep steeds verder versterkt wordt.

Maandag 8 mei juf Nicole in groep 4

Aanstaande maandag 8 mei heeft meester Tom verlof. Gelukkig is het deze keer vanwege een vrolijke familiegebeurtenis. Juf Nicole is dan gewoon in de groep, dus voor de kinderen verandert er verder niets! Het is fijn te weten dat we kunnen blijven bouwen op juf Nicole. Zij kent het reilen en zeilen in groep 4 en is een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

 Oefenen?

We kunnen merken, dat de kinderen hard aan het oefenen zijn op het maken van de zo genoemde 'leeskilometers'. Op school zijn we nog steeds meerdere keren per week bezig met het oefenen van het lezen. Naast 2x per week het 'race-lezen' en het groepslezen, oefenen we ook heel regelmatig op het onder de knie krijgen van langere en moeilijker woorden.   Mocht u thuis nog willen oefenen, dan mag dat natuurlijk altijd (graag zelfs!), maar liefst niet ten koste van het buiten spelen. Helemaal nu het weer daar steeds meer toe uitnodigt. Dat oefenen geldt overigens ook voor de tafels van 2, 3, 4 en 5 en het automatiseren van de plus- en minsommen onder de 20.  Bij het oefenen blijft altijd gelden: Hou het luchtig en het liefst  kort en krachtig. het moet tenslotte wel leuk blijven.

Plantjes!

Uw kind is ondertussen ook tuinder geworden. Sinds kort staan er in de klas een heleboel kweekpotjes met zaadjes, die hopelijk uit gaan groeien tot volwassen planten. Als ze zo ver zijn, dat ze mee naar huis kunnen, dan laten we ze graag verder over aan de zorg van uw kind. Eet smakelijk vast!

 

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

 

Groep

4

Tom

4

4

Sanne

5/6

5

Nina

3

6

Eshwa

6/7

8

Emgie

6/7

10

Kristan

7/8

12

Bas

6/7

13

Dylan

7/8

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Op 2 mei werd Sophie 4 jaar en zij komt in groep 1/2 B. Nog gefeliciteerd en welkom !

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055