nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

8 maart 2017

Ouderavond 16 maart

Ouderavond 16 maart

Volgende week donderdag 16 maart is onze volgende ouderavond. Tijdens deze avond gaat het over twee onderwerpen, namelijk onze sterrenschoolontwikkeling en de 'Week van de Lentekriebels'.

In het eerste korte gedeelte zal kort ingegaan worden op onze stappen op weg naar een volwaardige sterrenschool.

Het tweede gedeelte staat in het teken van ‘Relaties & Seksualiteit’ . Deze avond wordt georganiseerd voorafgaand aan de ‘Week van de Lentekriebels'. Dit is ook een landelijke projectweek (van 6 - 10 maart ) over relationele- en seksuele vorming.

Een voorlichter van GGD Noord - en Oost-Gelderland komt iets vertellen over het belang van relationele- en seksuele vorming en de seksuele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast staan we stil bij de seksuele opvoeding en de rol van de media hierin.

Ook lichten wij als school toe welke onderwerpen en activiteiten in het kader van deze vrolijke projectweek worden uitgevoerd. Er wordt kort aangegeven waarover gepraat gaat worden in de verschillende groepen.

Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar, waarna de avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Wij stellen uw aanwezigheid tijdens deze ouderavond zeer op prijs.

 

Complimentenweek

Complimentenweek

Op maandagochtend heeft het kids-team onder leiding van  juf Marinde de complimentenweek op de Bongerd geopend. Het is leuk om een complimentje te ontvangen, maar ook om een complimentje te geven. Mocht u een complimentje hebben voor een groep dan bent u van harte welkom om dit op te schrijven en in de complimentendoos van de desbetreffende groep te doen. Overigens fijn dat u onze Bongerdflits leest!

 

Kunstweken

Kunstweken

We doen met de Bongerd mee aan de Kunst Weken. Dit houdt in dat elke groep werkt aan kunstwerken geïnspireerd door een kunstenaar.  In alle groepen wordt druk gewerkt aan de kunstwerken voor de website van De Kunstweken

• Groep 1/2 A werkt over Mondriaan

• Groep 1/2 B werkt over Kandinsky

• Groep 3 werkt over Andy Warhol

• Groep 4 werkt over Keith Haring

• Groep 5/6 werkt over Miró

• Groep 6/7 werkt over Matisse

• Groep 7/8 werkt over Picasso

Onze projectperiode loopt tot 15 maart, de tekeningen zijn dus bijna klaar. Dan stuur ik de gemaakte kunstwerkjes op en worden ze geplaatst in een digitaal museum. Elk kind krijgt inloggegevens mee zodat u thuis de kunstwerken kunt bewonderen en eventueel artikelen kunt bestellen met het kunstwerk van uw kind. Hoe leuk is dat, een mok, placemat o.d. van het kunstwerk van uw kind?

Succes allemaal, juf Elja (Intern Cultuur Coördinator)

 

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Op dinsdag 28 en woensdag 29 maart komt de schoolfotograaf. We hebben nu gekozen voor Angela Stouten. In één van de volgende nieuwsbrieven zullen we nog precies toelichten hoe zij e.e.a. organiseert.

 

PBS: door twee (klassen)ouders

PBS: door twee (klassen)ouders

Wat vinden wij, klassenmoeders van groep 3, van PBS?
Van de kinderen horen we vooral over Piebie en de regels die hierbij horen in school en op het plein. Gelukkig kunnen ze er veel over vertellen.  Maar uiteraard is het bij feestjes, uitstapjes en activiteiten ook nodig om leuk met elkaar om te gaan en je aan regels te houden.
Gelukkig zien wij dat de kinderen op school het allemaal leuk willen hebben en daardoor gezellig met elkaar omgaan. Ze luisteren allemaal goed naar elkaar en geven elkaar na een activiteit complimenten over hoe het is gegaan. De juffen stimuleren hier uiteraard ook in.
Neem als voorbeeld nu de podeshow. Hoe geweldig is het dat ze d.m.v. tekeningen van andere klassen complimenten krijgen over wat ze gedaan hebben. Super toch!

Janine (moeder Tim) en Wendy (moeder Lisa)

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! Wij beginnen net als de kleuters met het thema Lente en Pasen. De activiteiten die we doen zullen weer aansluiten op dit thema. Deze week hebben we echt een feestweek. Maandag hebben we de verjaardag van Evy gevierd, ze is 2 jaar geworden, gefeliciteerd! Gisteren hebben we de verjaardag en afscheid van Danny gevierd. Hij gaat naar groep 1 bij juf Agnes. We gaan je missen Danny! En donderdag gaan we het feestje van Aaron vieren, want hij wordt 2 jaar, gefeliciteerd alvast Aaron!

Groetjes Heleen en Karin

 

 

Groep 5/6 en omgaan met social media

Groep 5/6 en omgaan met social media

Morgenmiddag, donderdag, komt onze bovenschoolse ICT'er Christian Kluft, voor een mediales in groep 5/6. Zie ook de vorige Bongerdflits.

 

 

 

Groep 7: Week van de techniek

Groep 7: Week van de techniek

Donderdagochtend, 16 maart, hebben de leerlingen van groep 7 een techniekles in Het ROC Apeldoorn. We moeten er om 09.00 uur zijn en zijn rond 12.00 uur weer op school terug. We gaan met de fiets.  Welke ouders van groep 7 leerlingen kunnen die ochtend begeleiden. Gaarne opgeven bij juf Linda, juf Marinde of meester Albert.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MAART

 

 

9

Ruth

5/6

14

Lucas

7/8

16

Mik

1/2A

17

Vincent

1/2A

19

Nynke

4

22

Varvara

5/6

22

Jayson

3

22

Dariush

6/7

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst!!!

Op 13 maart wordt Danny 4 jaar en komt dan in groep 1/2 A. Welkom Danny.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055