nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

1 februari 2017

Studiedag

Studiedag

In het kader van onze Sterrenschoolontwikkeling hebben we komende maandag 6 februari weer een studiedag. Tijdens deze studiedag hebben we het dit keer over de samenwerking met de kinderopvang. Wat dat betekent voor onze school ? Hoe dat dan gaat met de naschoolse opvang ? Op welke manier ook personeel van de kinderopvang gedeeld wordt met school ?

Daarnaast hebben we het over het zelfstandig werken. Hoe tevreden zijn we al en welke verbeterpunten liggen er nog. Ook kijken we op welke manier we de weektaak nog persoonlijker kunnen maken.  En we spreken wel heel erg uit wat wij van kinderen verwachten, maar wat kunnen kinderen dan ook van de leerkrachten verwachten?  Ook dit staat op ons programma.

's Middags hebben een presentatie van Gynzi, een manier van werken met diverse methodes in een digitale omgeving. Op www.gynzi.com kunt u alvast zien waar wij het over gaan hebben.

Een mooi programma voor het hele team en uiteraard zijn de kinderen deze dag vrij!

 

Disco: 10 februari

Disco: vrijdag 10 februari (nog een weekje)

Hebben jullie er ook zo’n zin in? Disco!!!! Vrijdag 10 februari is het zover.  De Disco. Dit jaar is het thema Stersation Black&White. Kom in je zwart/witte of sterrenkleding naar de disco en dans de sterren van de hemel. Natuurlijk is er weer een fotohokje aanwezig die speciaal voor vanavond zwart/wit foto’s schiet. Groep 1 t/m 4 heeft disco van 18.15 t/m 19.15 uur en Groep 5 t/m 8 mag een dansje wagen van 19.30 t/m 20.30 uur. U kunt uw kind(eren) 10 minuten voor aanvang naar het eigen klaslokaal brengen via de hoofdingang.  U kunt uw kind(eren) weer ophalen om 19.20 en 20.35 uur in het eigen lokaal.  We hopen er weer een feestje van te maken!

De Disco commissie

 

PBS en groep 8

PBS en groep 8

Wat neem ik mee van PBS naar de middelbare school?Omgaan met de regels van school, zoals: ik blijf van spullen van een ander af, niet rennen in de hal en zorg dat anderen geen last van je hebben. Zelf de regels bedenken wat jij normaal vindt, dan voel je je fijner en kan je zelf goed werken.

 

Inloopspreekuur GGD:P 7 februari

Inloopspreekuur GGD: dinsdag 8 februari

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Noord- en Oost-Gelderland is vorig jaar gestart met een nieuwe werkwijze. Dit houdt in dat wij op school vaker beschikbaar zijn voor kinderen, ouders en leerkrachten. Wij houden open spreekuren, begeleiden risicokinderen en bieden extra ondersteuning bij schoolgezondheidsbeleid.

Maximaal vier keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloop- spreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn hier altijd welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid. Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij chronische ziektes of problemen met: gehoor, zicht, groei, ontwikkeling en gedrag.

Namens de GGD ben ik Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige voor de Bongerd.

Het komende inloopspreekuur is op 7 februari van 14.30 tot 15.30 uur, op school.

Heel graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Nicole de Leer,

Jeugdverpleegkundige GGD Noord - en Oost Gelderland

088-4433248

n.deleer@ggdnog.nl

 

 

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

De kinderen lezen het boekje van Erik en Tom over de sneeuw zelf voor in de kring. Wat is het leuk om te zien hoe snel de kinderen het verhaaltje kennen en kunnen. We gaan vanaf vandaag beginnen met sneeuwpoppen plakken. Er staan rondjes op het papier en de kinderen mogen op de rondjes watten plakken.  Nog een weekje en dan komt Juf Karin weer terug van verlof. Karin begint op donderdag 9 februari weer.

 Groetjes Heleen

 

 

Poetsen in groep 1/2 A

Poetsen in groep 1/2 A

Er werd de afgelopen dagen niet alleen getoetst in groep 1/2 A , maar ook gepoetst ! Het lokaal ruikt weer superfris. Moeders : BEDANKT !!!!!!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

FEBRUARI

 

 

4

Lana   

1/2B

6

Jasper   

7/8

8

Jurgen   

7/8

9

Noud

1/2B

9

Cassandra

1/2B

14

Marcel   

1/2B

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055