nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

25 januari 2017

Disco: 10 februari

Disco: 10 februari

Hebben jullie er ook zo’n zin in? Disco!!!! Vrijdag 10 februari is het zover.  De Disco. Dit jaar is het thema Stersation Black&White. Kom in je zwart/witte of sterrenkleding naar de disco en dans de sterren van de hemel. Natuurlijk is er weer een fotohokje aanwezig waarin  speciaal voor deze avond zwart/wit foto’s worden geschoten. Groep 1 t/m 4 heeft disco van 18.15 t/m 19.15 uur en Groep 5 t/m 8 mag een dansje wagen van 19.30 t/m 20.30 uur. U kunt uw kind(eren) 10 minuten voor aanvang naar het eigen klaslokaal brengen via de hoofdingang.  U kunt uw kind(eren) weer ophalen om 19.20 en 20.35 uur in het eigen lokaal.  We hopen er weer een feestje van te maken!

De Disco commissie

 

Voorleesmiddag

Voorleesmiddag

In het kader van de voorleesdagen hadden  we afgelopen dinsdag onze eigen voorleesmiddag. Onze speciale gast was dit jaar Gerrit Wensink van  dansschool Wensink Dance Masters, die de kinderen van groep 1 t/m 8 wist te boeien met drie verhalen. Door deelname aan de voorleesdagen, onderstrepen we het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen. Vandaag hebben de eigen leerkrachten weer gewoon voorgelezen.

 

Fotografie project

Fotografie project

 

De afgelopen week werkten we met Kunst en cultuur aan het onderdeel “fotografie en animatie”. We deden mee aan workshops bij ons op school (gr 1 t/m 4) en bij Markant (gr.5 t/m 8)

Tentoonstelling voor ouders en andere belangstellenden zal plaats vinden op  woensdag 1 februari van 12.15 uur tot 12.45 uur

 

Foto's op de website

Foto's op de website

Kijkt u regelmatig op onze website ? Er staan nu o.a. leuke nieuwe  foto's op van het voorlezen EN de kerstfoto's staan erop !!!!!

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Wij zijn nog bezig met het thema winter en hebben voor de vogels wat lekkers gemaakt. De kinderen hebben een wc rol ingesmeerd met pindakaas en daarna door het vogelvoer gehaald.  We hebben ook nog wanten beplakt met warme wol in allemaal vrolijke kleurtjes. We hebben het boekje gelezen over de sneeuw. Op dinsdag hebben we de verjaardag van Joshua gevierd in de lage kring en heeft Joshua wat lekkers uitgedeeld. Joshua nog van harte gefeliciteerd.

Groetjes Leentje en Heleen

 

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

De groepen 1 t/m 4 hebben komende vrijdag vrij (zie jaarkalender)

 

Groep 7/8: gamedesign

Groep 7/8: gamedesign

Op dinsdag 24 januari kregen de kinderen uit groep 7/8 een workshop game design. Dat was ontzettend gaaf. Per tweetal mochten de kinderen op een iPad een eigen game ontwerpen en spelen. Er werden karakters, vijanden, obstakels en portals gemaakt. Het leuke is dat ze dat deden via een gratis app 'Bloxels'. Deze kan je downloaden op elke tablet en smartphone.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

Groep

25

Colin   

4

29

Ilyas   

1/2B

29

Bas   

5/6

31

Sam   

5/6

31

Zoë   

6/7

FEBRUARI

 

 

4

Lana   

1/2B

6

Jasper   

7/8

8

Jurgen   

7/8

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Elin wordt op 26 januari 4 jaar. Van harte gefeliciteerd en welkom in groep 1/2 B !

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055