nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

20 december 2017

2017, nog een paar dagen...

2017, nog een paar dagen...

Nog even en 2017 is ten einde. Donderdag eerst nog een kerstviering en de kerstmarkt. Vrijdagochtend ruimen we de school op en kunnen we alweer terugkijken op de eerste 17 weken van het schooljaar.

Het waren vooral de laatste weken weer bruisende weken. Sinterklaas, dat zijn we al gewend, maar nu ook alle acties voor Serious Request en tenslotte morgen het kerstdiner en de kerstmarkt waar door alle groepen hard aan is gewerkt. We hopen natuurlijk op een mooie opbrengst. In deze Bongerdflits leest u daar veel meer over.

De invoering van de nieuwe leesmethode in groep 3 en de invoering van de iPads in groep 4 t/m 8 is een grote stap voorwaarts op weg naar een Sterrenschool. In verschillende groepen zijn al experimenten hoe we de (leer)doelen voor kinderen beter inzichtelijk kunnen maken. Ook daarover hoort u later meer.

Vanaf maandag 8 januari gaan we met al deze projecten met veel enthousiasme verder.

We wensen u goede feestdagen en een goede start van  2018!

 

Even weer een berichtje van de kerstcommissie

Even weer een berichtje van de kerstcommissie

Voor wie het nog niet gedaan heeft: de kinderen hebben voor een groot deel woensdag, voor het kerstdiner, al hun bord, beker en bestek voorzien van naam in een plastic zak meegenomen. Voor wie dat nog vergeten is, graag morgenochtend mee naar school. Het kerstdiner is morgen,  donderdag 21 december van 17.00 tot 18.15 uur aansluitend is er een kerstmarkt. Om 16.45 gaat de deur open en kunt u het eten afgeven bij het buffet van uw groep. Daar staan de klassenouders al klaar, de leerlingen gaan gewoon naar hun eigen klas.

Om 18.30 uur begint de kerstmarkt, voor die tijd kunt u al een kopje koffie, thee, warme chocomelk of glaasje gluhwein kopen. De opbrengst gaat natuurlijk naar Serious Request . Omdat er in de hal heel druk wordt gewerkt aan de kerstmarkt, mag u uw kind ophalen om 18.30 uur bij  de buitendeur van iedere klas en dus niet door de hoofdingang.

Vrijdag 22 december kunnen we weer hulp gebruiken bij het opruimen van de school, het is heel fijn als er dan onder schooltijd ouders zijn die willen helpen zodat om 12.00 uur ook echt voor iedereen de kerstvakantie kan beginnen.

Serious Request: Kerstmarkt (direct na het kerstdiner)

Serious Request: Kerstmarkt (direct na het kerstdiner)

Aansluitend op het kerstdiner van aankomende donderdag ontvangen wij u graag op onze kerstmarkt.  Vanaf 18:15 uur wordt er buiten een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk (met slagroom) geschonken. Dit jaar vragen we, in tegenstelling tot  voorgaande jaren, een kleine bijdrage van € 0,50 om het goede doel van Serious Request extra te ondersteunen.

Om 18:30 uur kunt u uw kind (en jas) ophalen in de eigen klas via de deuren die op het schoolplein uitkomen (dus niet via de hoofdingangen).  Aansluitend vindt u de markt in de grote hal.

Alle kinderen van De Bongerd hebben ontzettend hun best gedaan  en mooie knutsels gemaakt die voor € 0,50 worden aangeboden. Elk kind heeft minimaal 2 knutsels in de aanbieding dus u bent vrij om ook iets van een vriendje of vriendinnetje aan te schaffen. De leerlingen van groep 7/8 rekenen t.z.t. graag met u af, maar willen alvast vragen om zoveel als mogelijk met klein geld te betalen. En mocht dat niet lukken dan is een extra fooitje natuurlijk van harte welkom. Om uiterlijk 19:15 uur sluit de markt.

Op vrijdag 22 december wordt de cheque met de totale opbrengst van alle projecten overhandigd bij het Glazen huis. Namens De Bongerd zijn juf Marinde (groep 7/8), juf Elja (groep 3) en juf Malou (groep 1/2A) sowieso aanwezig. Het is natuurlijk harstikke leuk als de kinderen van De Bongerd (onder eigen begeleiding van ouders, verzorgers, etc.) ons komen vergezellen. Om 15:00 uur verzamelen we op de locatie van de oude V&D (begin van de Hoofdstraat) en lopen om 15:10 richting het Glazen Huis. Komt u ook gezellig?

 

Pilot peuter-kleutergroep

Pilot peuter-kleutergroep

In het kader van onze sterrenschoolontwikkeling hebben we ook de wens om de samenwerking van opvang en onderwijs meer inhoud te geven. Hierin willen we nu een stap zetten door een pilot te starten door peuters van het kinderdagverblijf te integreren  in groep 1/2 bij Juf Jolien. We noemen dit een peuter-kleutergroep.

Het doel van de peuter- kleutergroep is het vergroten van de ontwikkelingskansen van peuters door nauwere samenwerking tussen het kinderdagverblijf  en de basisschool ( concept Sterrenschool) via een extra uitdagend aanbod voor peuters. In het aanbod komen peuters vroegtijdig en spelenderwijs in aanraking met  spel-, taal- en rekenvaardigheden. De doorgaande lijn van KDV naar basisschool wordt hierdoor sterk verbeterd.

De peuter-kleutergroep zal per 16 januari van start gaan op de dinsdagochtend van 9.00-11.30 uur voor peuters rond het 3e jaar. Uitgangspunt is hierbij het welbevinden en de ontwikkeling van de kinderen. Dit past ook bij de Sterrenschool waarin we gaan werken met gepersonaliseerd leren ( ieder kind op zijn eigen niveau).

De groep zal nu nog uit maximaal 6 peuters bestaan. Karin Hollander- de Bruijn (pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf) zal op deze ochtenden samen met juf Jolien Heij-Glazenburg werkzaam zijn op deze groep.

Op dit moment starten we de pilot alleen op dinsdagmorgen. We streven er naar om in het nieuwe schooljaar meer momenten te creëren. Wij zijn als team (school en opvang) enthousiast over de pilot van de peuter-kleutergroep.

Met elkaar zullen we de voortgang evalueren en willen natuurlijk ook graag van peuter- en kleuters-ouders horen hoe zij de pilot ervaren.

 

KOL-gesprekken

KOL-gesprekken

Nu het bijna kerstvakantie is, hebben vrijwel alle ouders en hun kind een gesprek gehad met de leerkracht. Voor de groepen 1/2 zijn de gesprekken zonder kinderen. Een verslag van dat gesprek vindt u in het ouderportaal.

In het nieuwe jaar zullen we een start gaan maken met de uitwerking het onderwerp 'educatief partnerschap' en daar zullen we uiteraard ook de ouders bij betrekken. Daarover later meer.

 

Kidsteam

Kidsteam

Vorige week is het Kidsteam weer bij elkaar geweest. Wij hebben weer nieuwe afspraken gemaakt.
Zoals: dat we meer op de top gedaan kaartjes gaan letten. Als iemand iets goed doet dan delen we zo’n kaartje uit. Ook de juf of meester kan een kaartje uitdelen. Bij bijv. 50 kaartjes krijg je als klas een beloning. Dit kan een film of een spel zijn.
Er komt ook weer een tostiweek. Na de vakantie mag groep 4 beginnen. In iedere klas komt een schema te hangen waarop je kan zien wanneer welke klas aan de beurt is.
Na de vakantie gaan we kijken hoe de lunchpauze gaat. Dit doen we door een checkweek over het lunchen te houden. Tijdens de pauze is het ook niet handig om de ipad op tafel te laten. In sommige groepen was daar al een afspraak over, maar niet in alle groepen. We praten hierover!

Groetjes, Djora (groep 7/8) en Jayson (groep 4)

 

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We zingen met de kinderen kerstliedjes. We leren ze steeds beter en sommige kinderen kennen er zelf ook een paar. Ook kijken we filmpjes van de liedjes. Deze week geen sneeuw meer en lekker buiten gefietst. En af en toe rondjes rennen om de energie kwijt te kunnen. Ook worden er activiteiten gedaan zoals kerstkaarten maken voor thuis en spelletjes. 's Middags is er ook nog tijd om op de BSO mee te spelen. Kinderen van de BSO komen ook op het KDV spelen als de groep het toelaat. We hebben maandag gezamenlijk met scheerschuim en verf gesmeerd en kerstbomen hierin getekend. De kinderen van het KDV kijken mee met wat de oudere kinderen doen. We leren van elkaar! Dit vinden we toch echt wel heel leuk zo samen! Vajen was gisteren voor de laatste keer bij ons en hebben van haar afscheid genomen, we gaan je missen!

Voor iedereen, hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2018 met veel speelplezier!

 

 

Groep 7/8: autowasstraat

Groep 7/8: autowasstraat

Vandaag werd er intensief gepoetst door de 'autowasstraatgroep' op het plein. Vanwege het besneeuwde schoolplein werd dit van vorige week naar vandaag verschoven.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

5

23

Ilda   (2007)

7a

25

Miley   (2010)

4

26

Elize   (2010)

4

29

Nyla   (2012)

1/2B

31

Emma   (2010)

3

JANUARI

 

 

2

Ivan   (2006)

8

3

Carlijn   (2008)

5

3

Samuël   (2011)

3

5

Roan   (2011)

3

7

Daan   (2013)

1/2A

7

Jack   (2010)

4

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Op 28 december wordt Tess 4 jaar. Ze zal na de kerstvakantie starten in groep 1/2 B. Van harte gefeliciteerd alvast en welkom in groep 1/2 B. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055