nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

13 december 2017

Even weer een berichtje van de kerstcommissie

Kerstviering

Allereerst wat ziet de school er weer prachtig uit dank ouders en leerkrachten die hebben meegeholpen met versieren.

Vanaf morgen hangen er lijsten bij de groepen waarop u kunt opschrijven wat u wilt maken voor het kerstdiner. Voor het toetje zorgt de kerstcommissie dus daar hoeft u niets voor te maken.

Op woensdag 20 december mogen kinderen al hun bord, beker en bestek (voorzien van naam) in een plastic zak meenemen naar school. Het kerstdiner is op donderdag 21 december van 17.00 tot 18.15 uur aansluitend is er een kerstmarkt. Om 16.45 gaat de deur open en kunt u het eten afgeven bij het buffet van uw groep. Daar staan de klassenouders al klaar, de leerlingen gaan gewoon naar hun eigen klas.

Om 18.30 uur begint de kerstmarkt maar voor die tijd kunt u al een kopje koffie, thee, warme chocomelk of glaasje gluhwein kopen. Ook hiervan gaat de opbrengst natuurlijk naar Serious Request . Omdat er in de hal heel druk wordt gewerkt aan de kerstmarkt, mag u uw kind ophalen om 18.30 uur bij  de buitendeur van iedere klas en dus niet door de hoofdingang.

Vrijdag 22 december kunnen we weer hulp gebruiken bij het opruimen van de school, het is heel fijn als er dan onder schooltijd ouders zijn die willen helpen zodat om 12.00 uur ook echt voor iedereen de kerstvakantie kan beginnen.

 

Serious Request – Kerstmarkt (direct na het kerstdiner)

Serious Request – Kerstmarkt (direct na het kerstdiner)

Aansluitend op het kerstdiner op donderdag 21 december bent u van harte uitgenodigd om onze kerstmarkt te bezoeken. Om 18:30 uur kunt u uw kind (en jas) ophalen in de eigen klas, via de deuren die op het schoolplein uitkomen (dus niet via de hoofdingangen). Aansluitend kunt u, samen met uw kind, onze kerstmarkt bezoeken in de grote hal waar de kinderen  hun eigen gemaakte knutsels aanbieden voor € 0,50. En u raadt  het al: de opbrengst gaat natuurlijk naar Serious Request.

Elk kind heeft minimaal 2 knutsels in de aanbieding dus u bent  vrij om ook iets van een vriendje of vriendinnetje aan te schaffen. Zou u zoveel als mogelijk met klein geld willen betalen? En mocht  dat niet lukken dan is een extra fooitje natuurlijk van harte welkom.

Om uiterlijk 19:15 uur sluit de markt.

Aan het einde van de markt, worden alle opbrengsten voor Serious Request geteld.  Op vrijdag 22 december willen wij de cheque met het totale bedrag van alle projecten overhandigen bij het Glazen huis. Namens De Bongerd zullen een aantal leerkrachten aanwezig zijn en het is natuurlijk harstikke leuk als de kinderen van De Bongerd (onder begeleiding van eigen ouders, verzorgers, etc) ons komen vergezellen.

Op een later moment communiceren wij het exacte tijdstip van het inleveren.

 

Serious Request - Flessenactie

Serious Request - Flessenactie

Wat zijn er ontzettend veel statiegeld flessen ingeleverd!  Zó veel dat we nog niet alles hebben kunnen weg brengen.  Komende week gaan we de laatste vracht flessen weg brengen maar willen u nu alvast bedanken voor uw hulp.

Tot en met komende vrijdag 15 decemberkunt u nog flessen meegeven aan de kinderen.

 

Knutselen kerstmarkt

Knutselen kerstmarkt

Woensdagmorgen hebben we geknutseld voor de kerstmarkt. En wat was het leuk, de groepen 1 t/m 8 zaten door elkaar heen. Zo konden de oudste de jongste helpen. Er zijn hele leuke dingen gemaakt! Hoe alles er uit ziet blijft nog even een verrassing, dat ziet u op de kerstmarkt! Maar zorg maar vast dat u klein geld in huis heeft, de werkjes zijn te leuk om te laten liggen.

Vacatures bij Leerplein055

Vacatures bij Leerplein055

Leerplein055, de stichting waar onze school ook onder valt, gaat de interne begeleiding binnen de basisscholen op een andere manier invullen en introduceert de functie van intern begeleider (IB-er). Dit betekent dat een IB-er bij Leerplein055 met ingang van het nieuwe schooljaar geen lesgevende taken meer heeft en zich optimaal kan richten op het IB-werk op een of meerdere Leerplein055-scholen. Onder verantwoordelijkheid van de schooldirecteur levert de IB-er een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het ondersteuningsbeleid en het onderwijs op de basisscholen van Leerplein055.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe functie binnen de Leerplein055-scholen. Aanleiding waren de terechte zorgen die een groot aantal IB-ers heeft uitgesproken over de combinatie van de IB-taken met lesgevende taken en de toenemende werkzaamheden in het kader van passend onderwijs.

De intern begeleiders gaan deel uitmaken van een IB-team zodat kennis en ervaring optimaal wordt gedeeld met de collega IB-ers. Om de functie zo goed mogelijk verder te ontwikkelen, stelt Leerplein055 voor een periode van twee schooljaren een extra kwaliteitsmedewerker aan om het team aan te sturen.

De huidige IB-ers zijn uiteraard vanaf het begin van het proces meegenomen in de ontwikkelingen en maken ieder voor zichzelf de afweging of zij de nieuwe functie van IB-er ambiëren. Leerplein055 heeft meerdere vacatures voor de functie van IB-er. De werving is zowel binnen Leerplein055 als daarbuiten gestart.

Klik hier voor meer informatie over de vacatures of om te solliciteren.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wat een plaatje die sneeuw. Vooral heel leuk om buiten EN binnen met de sneeuw te kunnen spelen! Buiten zijn er maandag sneeuwballen gegooid en ook lekker rollen in de sneeuw, heerlijk! Wel koud, dus sommige kinderen komen even later gewoon weer warm binnen spelen. Lekker de slofsokken aan en voor wie wil is er thee. Even opwarmen. Dinsdag hebben we de sneeuw naar binnen gehaald. De kinderen vonden het eerst een beetje vreemd, maar het was een groot succes. Iglo's en sneeuwpopjes zijn er zelfs gemaakt. En ook hebben we het gehad over wat er gebeurt met de sneeuw als we het binnen laten staan. Dan wordt het uiteindelijk water! Verder is er lekker vrij gespeeld.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

5

23

Ilda   (2007)

7a

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055