nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

6 december 2017

Vanavond!!!

Vanavond!!!

Sinterklaas is nog maar amper weg of de kerstman is de school al weer binnengeslopen. Heeft u er nog aan gedacht, vanavond 6 december vanaf 19.00 uur Kerstversieren op de Bongerd. We hopen weer dat er veel mensen komen helpen. Vorig jaar waren er zelfs oud leerlingen die het leuk vonden om op hun oude school te komen helpen. Dus als u tijd/zin heeft dan graag vele handen maken.........

 

 

Sintviering

Sintviering

Wat was het gisteren een geslaagde dag! Sint kwam aan op een rolstoelfiets en één piet zat in een rolstoel. Dat bleek een beetje een aanstelleritis Piet te zijn. Hij had zijn kleine teen gestoten die nacht er voor. In de klassen was het een groot feest, er zijn in de bovenbouw prachtige surprise gemaakt en in de onderbouw is een gezellig feest met Sinterklaas en de Pieten gevierd. Inmiddels hebben we Sint weer uitgezwaaid, tot volgend jaar! Er staan heel veel leuke foto's op de site, neemt u een kijkje!?

Kunstcircuit

Kunstcircuit

Op woensdag 13 december gaan wij knutselen voor Serious Request. De bedoeling is dat de kinderen van groep 1 t/m 8 gemengd gaan worden. We gaan knutselen van 10.45u t/m 12.15u. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Bij iedere klas hangt een intekenlijst, als u wilt helpen mag u uw naam daarop schrijven.

De bus van Serious Request

De bus van Serious Request

Vandaag kwam de promotiebus van Serious Request Apeldoorn bij ons op school. De kinderen kregen informatie over het goede doel en konden buiten bij het busje op de foto en een plaktattoeage krijgen. 

 

 

5 oktober: Staking

12 december: Staking

Komende dinsdag is opnieuw een landelijke staking in het basisonderwijs. Ook onze school zal dan dicht zijn, net zoals vrijwel alle Apeldoornse scholen. U heeft hierover vorige week namens Leerplein055 een brief ontvangen.

Wij onderstrepen als team nadrukkelijk de doelen van deze actie/stakingsdag.  Ik begrijp dat dit voor u mogelijk extra overlast bezorgt.
Mocht u hierover nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wat een leuke weken hebben we gehad met het thema Sint. Er zijn mooie werkjes gemaakt,  heel veel rollenspellen gespeeld, met verkleed kleren erbij. Ook poppenkast hebben we gedaan en boekjes gelezen. En gisterochtend een mooie afsluiter, de Sint ochtend. We hebben in de hal gezeten toen Sinterklaas langskwam. Groep 1 tot en met 4 deden allemaal iets leuks en wij hebben ook iets ingestudeerd. Namelijk een liedje, we deden dit met muziekinstrumenten zodat we zelf de muziek konden maken. Na de Sintviering zijn we naar onze groep gegaan waar we cadeautjes vonden in de slaapkamer. In de bedjes lagen meerdere cadeautjes. Het zijn allemaal cadeaus voor op de groep. Er is nog gedronken en natuurlijk gesnoept van de pepernoten en schuimpjes en daarna werd er gedanst op sinterklaasmuziek. Vanaf nu zullen wij verdergaan met het thema kerst.

 

 

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

De groepen 1 t/m 4 beginnen een dagje eerder met hun weekend, zij zijn komende vrijdag vrij.

Groep 7/8 en RTV Apeldoorn

Groep 7/8 en RTV Apeldoorn

Heeft u ze ook gehoord? Eshwa, Ivan, Mathijs en Sven uit groep 7/8 waren vorige week woensdagavond op radio Apeldoorn. Hier vertelden zij over alle ondernemingen die gestart zijn in groep 7/8. Met een ondernemingsplan en een startkapitaal zijn ze aan de slag gegaan. De winst is voor Serious Request en zullen wij naar het Glazen Huis gaan brengen. 
Dit interview is terug te luisteren via: http://www.rtv-apeldoorn.nl/radio/uitzending-gemist-radio (zij waren om 18.45 uur te horen).

 

 

Groep 7/8: Serious Cake Wash

Groep 7/8: Serious Cake Wash

Wij zijn de carwash en de cake pop makers en wij werken samen om geld inzamelen voor Serious Request.  Samen heten we Serious Cake Wash.

Vervoer dat we wassen prijs Step 0.50 fiets 1,00 skelter 1,50 auto 2,50 Busje 3,00

Cake-POPS-Workshop

Hoeveel prijs 1 0,20 los 5 3,00 workshop 10 5,00 workshop 15 7,50 workshop

Dit vindt allemaal plaats op de Bongerd en het is op 13 december. We zouden het leuk  vinden als je komt. We hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. En je kan ook nog als je je auto laat wassen iets lekkers drinken en eten.

Groetjes Kristan, Revano, Dylan, Rowan, Noa, Jada, Lana en Roos

 

Groep 7/8: Snoepgroep

Groep 7/8: Snoepgroep

Koop het lekkerste snoep bij snoepgroep.  Voor 1 euro heeft u al een bekertje vol goddelijk snoep !  Wij verkopen op het schoolplein snoep en langs de deuren.  Alle opbrengst gaat naar Serious Request.

Bij: Kay, Elias, Ivan en Johan

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

DECEMBER

 

Groep

6

Ezmée   (2012)

1/2A

9

Mareau   (2008)

5

9

Stijn     (2010)

3

9

Emma   (2009)

4

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055