nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

22 november 2017

Plein- en Tuinochtend

Plein- en Tuinochtend

Op zaterdag 25 november is er weer een Plein- en Tuinochtend op de Bongerd. Heeft u tijd om te komen helpen? De kinderen mogen ook meekomen. We beginnen om 9 uur en gaan door tot 12 uur. U mag natuurlijk ook een gedeelte van de ochtend komen.

 

Serious Request

Serious Request

Hebt u het al gezien!

Het gaat ontzettend goed met de inzameling van de statiegeld flessen. Maar er kan natuurlijk altijd nog meer bij. Ook deze week kunnen de flessen nog worden ingeleverd. De kinderen uit groep 7/8 helpen actief met het inleveren en gaan graag nog een keer op pad. Mocht u eventueel zelf nog langs de supermarkt gaan om lege kratten, e.d. weg te brengen dan kunt u het emballagebonnetje  doneren bij Juf Malou (groep 1/2A)

 

5 oktober: Staking

12 december: Staking

Op dinsdag 12 december is er opnieuw een landelijke staking in het basisonderwijs aangekondigd. De meeste collega's op onze school hebben te kennen gegeven, dat ze als de staking doorgaat,  ook deze dag willen staken. Namens Leerplein055 volgt er eind deze week of uiterlijk begin volgende week extra informatie.

 

Wij onderstrepen als team nadrukkelijk de doelen van deze actie/stakingsdag.  Wij begrijpen tegelijkertijd dat dit voor u mogelijk opnieuw extra overlast bezorgt. Meer informatie wat dit betekent voor onze school volgt later.
Mocht u hierover nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 

Vraag van het Samenwerkingsverband

Vraag van het Samenwerkingsverband

Alle reguliere basisscholen, scholen voor speciaal basisonderwijs (SBO) en scholen voor speciaal onderwijs (SO cluster 3 en 4) in Apeldoorn werken met elkaar samen in het "samenwerkingsverband Passend Onderwijs Apeldoorn-PO".  De opdracht voor dit samenwerkingsverband is ervoor te zorgen dat alle leerlingen in Apeldoorn het onderwijs en de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Het samenwerkingsverband heeft in haar ‘Ondersteuningsplan’ beschreven hoe de besturen van alle scholen samen zorgen voor een dekkend ondersteuningsaanbod voor de kinderen.  In de OPR (medezeggenschapsorgaan van het samenwerkingsverband) zitten 6 ouders en 6 personeelsleden.

We zoeken een ouder met een kind in het regulier basisonderwijs en een ouder met een kind in het SBO. Je neemt zitting voor maximaal 4 jaar, maar als je kind binnen die 4 jaar naar het voortgezet onderwijs gaat of geen onderwijs meer volgt op een school die is aangesloten bij het SWV dan stopt je lidmaatschap eerder. Het is zeker niet noodzakelijk dat je als ouder ook zelf ervaringen hebt met het passend onderwijs. Wel dat je het interessant vind om op beleidsniveau mee te denken. Meer lezen, klik hier: Verkiezingsbrief OPR ouders 2017-2018

 

 

Kerstcommissie ??

Kerstcommissie ??

Ja we zijn er weer vroeg bij, Sinterklaas is pas net aangekomen en nu al een berichtje van de kerstcommissie. Maar we geven vast wat dagen door om in de agenda te zetten.  Op woensdagavond 6 december willen we graag de school in kerstsfeer omtoveren. We beginnen om 19.00 uur. Als u tijd en zin heeft om te helpen dan heel graag. Loop gerust wat later binnen als 19.00 uur te vroeg is.  Op donderdagavond 21 december willen we weer met de kinderen aan tafel gaan voor ons jaarlijkse kerstdiner. Op 13 december komen er intekenlijsten bij de klassen te hangen. Hierop kunt u aangeven wat u voor het kerstdiner wilt maken.

En ja, dan moet alles voor de kerstvakantie weer worden opgeruimd, dit gaan we doen op vrijdagmorgen 22 december en ook dan is het fijn als er mensen zijn die hierbij willen komen helpen dan kan iedereen om 12.00 uur van een welverdiende kerstvakantie genieten.  We hopen dat het weer een gezellig kerstfeest mag worden maar natuurlijk eerst veel plezier met het Sinterklaasfeest!

 

 

Schoolshirts

Schoolshirts

Altijd al in een echt schoolsportshirt willen lopen? Dat kan vanaf nu. We ruimen op en de oude shirts, broeken en sokken gaan in de verkoop. Een shirt met bijpassend broekje en sokken kost €4,--. Dat is bijna voor niets en de hele opbrengst gaat naar Serious Request. Wees er snel bij want op=op.

Vanaf nu is de sportkleding te koop bij Ivonne.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Sint en zijn pieten zijn weer in het land. We hebben het maandag en dinsdag gehad over sinterklaas en de intocht. Wie hebben er al een schoen gezet en wie kent er sinterklaas liedjes? Ook zijn we begonnen met het versieren van de groep en zijn er leuke en uitdagende werkjes gemaakt. Ieder maakt z’n werkje op z’n eigen manier, zo leuk om de resultaten te bekijken samen. Onze huishoek is omgetoverd tot een Sint en pieten huis met pieten pakken en een Sint pak. Verder doen we deze weken weer allerlei activiteiten omtrent dit thema. De kinderen mogen deze week ook hun schoen zetten. Verder zullen we op 5 december een gezellige Sint ochtend organiseren met alle kinderen. We gaan weer een spannende en leuke tijd tegemoet!

 

Groep 1/2a: nieuwe juf

Groep 1/2a: nieuwe juf

Vanaf de eerste week van januari gaat juf Malou met zwangerschapsverlof. We hebben inmiddels een vervangster voor haar gevonden en die nieuwe juf heet Eline Maatman. Zij zal volledig de taak van juf Malou overnemen. Donderdagmorgen is juf Eline even op school voor kinderen  en ouders.

 

Groep 3: acties voor Serious request

Groep 3: acties voor Serious request

In onze groep hebben we geleerd om na het harde werken met rekenen, lezen en schrijven ook te ontspannen. We doen dit met stoelmassage verhalen.
Op woensdag 29 november om 11.45 uur kunnen alle ouders van groep 3 zich door hun eigen kind laten masseren.   We bieden een heerlijke stoelmassage voor minimaal €2,-   De opbrengst is natuurlijk voor de SR-Rode Kruis-actie. Kunt u zelf als ouders niet komen, dan kan vast een ander familielid.   Intekenen graag op de lijst naast de groep.

 

Groep 5: Surprises

Groep 5: Surprises

Dit jaar voor het eerst in groep 5. Spannend en leuk om in het geheim een leuk cadeautje 'in grapverpakking' met gedichtje te maken. We kunnen ons best voorstellen, dat zo'n eerste keer nog best moeilijk is. Goed idee om uw kind een handje te helpen, als dat nodig is. Veel knutsel- en rijmplezier samen.

 

 

 

Groep 5: Podeshow

Groep 5: Podeshow

 

WOESJ WOESJ Sinterklaas!!

Zo heet de podeshow die we aanstaande vrijdag om 11.15 uur willen opvoeren met alle kinderen van groep 5. Het wordt een feestje vol met liedjes, dans, een coole Pieten-rap en heerlijke verrassing voor alle kinderen. We zijn al lekker aan het oefenen en er worden al twee weken pepernoten gebakken, samen met een enthousiaste vader en moeders van kinderen uit de groep.

Zo komt de stemming er wel in! Graag tot vrijdag in de grote hal van school.

 

Groep 5: tafels leren

Groep 5: tafels leren

Met de klas hebben we ons als doel gesteld, dat we vóór het eind van het jaar het tafeldiploma willen halen.  Dat betekent, dat we dan de tafels van 1 t/m 11 soepeltjes uit het hoofd kunnen opzeggen en als het even kan nog door elkaar ook!  Tijdens de KOL-gesprekken komt vaak aan de orde of er thuis geholpen kan worden om de tafels te leren. Natuurlijk mag dat! Graag zelfs!

- Een paar keer per week hardop oefenen, maar dan niet langer dan een minuut of 10.

- Door het hele huis een gekopieerd tafelblad hangen, zodat uw kind het wel móet tegenkomen.

- Op de iPad op zoek naar leuke oefenprogramma's.

Zo maar een paar tips om eens lekker samen te gaan oefenen.

 

Groep 5: Pepernotenbakken

Groep 5: Pepernotenbakken

De pepernoten zijn wel heel erg lekker. Hieronder dus nog even het recept ervan van onze eigen koekenbakkerchef!

• 100 gram zachte boter

• 125 gram bruine basterdsuiker

• 2 tl speculaaskruiden

• Mespuntje zout

• 250 gram zelfrijzend bakmeel

• Scheutje melk

• Klontje boter

Meng in  een kom met een mixer of met de hand de boter, suiker, kruiden en het zout tot een smeuïge massa. Voeg er beetje bij beetje het bakmeel aan toe en zoveel melk tot het deeg goed aan elkaar plakt.
Kneed het deeg tot een bal, pak deze in folie en laat het deeg enkele uren in de koelkast rusten.
Beboter een bakplaat. Kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de plaat.
Oven op 150-175 graden, circa 15 minuten. Even laten afkoelen en... Strooien maar!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

NOVEMBER

 

Groep

25

Lusine   (2012)

1/2B

28

Mathijs   (2005)

8

30

Lotte   (2010)

4

30

Luca   (2009)

5

30

Cheymene     (2008)

5

DECEMBER

 

Groep

1

Melle   (2005)

8

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055