nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

15 november 2017

Maandag studiedag

Maandag studiedag

Komende maandag hebben we met het team een boeiende studiedag. De kinderen zijn dus vrij. Het ochtendprogramma is gevuld met drie onderdelen. Het eerste onderwerp gaat vooral over meesters en juffen en hoe die reageren op situaties en hoe zij bepaalde problemen met kinderen oplossen. We willen daarbij nog meer vanuit één visie gaan werken en dat kan weer bijdragen tot voorspelbaarheid van hoe meesters en juffen reageren. Het tweede onderwerp is educatief partnerschap en hoe we dat in onze relatie naar onze ouders willen vormgeven. Uiteraard bespreken we daarin ook de manier waarop we nu de gesprekken met ouders hebben ingevuld. Ook met ouders zullen we hierover later in gesprek gaan. Verder willen we even 'wegdromen' en nadenken over een nieuw schoolgebouw en wat we daar allemaal in terug willen zien.

De middag gaat over het in beeld brengen van leerdoelen voor kinderen. Op die manier willen we meer vanuit leerlijnen (alle doelen die we met kinderen willen bereiken)  gaan werken en daarbij de methode/iPad als hulpmiddel gebruiken. Nu is de methode nog te veel leidend, vandaag les 1, morgen les 2. Als je vanuit leerlijnen gaat werken is het leerstofdoel het startpunt en kijk je of de opdrachten die in de methode staan, tot dit doel leiden.

Ouderportaal

Ouderportaal en KOL-gesprekken

Al enige tijd maken we gebruik van het ouderportaal van ParnasSys. Hierin kunt u de gegevens van uw kind(eren) zien en zo nodig wijzigingen doorgeven. Verder kunt u de resultaten van Cito-toetsen, die uw kind in de afgelopen jaren heeft gemaakt, inzien. Ook de klasgenoten van uw kind(eren) kunt u hier terugvinden. In deze klassenlijst ontbreken nog van sommige kinderen  foto's, die zullen we binnenkort aanvullen.

Nieuw zijn nu ook de 'notities'. Hierin komen de verslagen/afspraken/samenvattingen uit de gesprekken die u vanaf begin deze maand met de leerkrachten heeft. Dat is ook voor ons als team even wennen. Hoe formuleer je het zo dat afspraken helder genoeg zijn? Mocht u naar aanleiding van een 'notitie' vragen en/of opmerkingen hebben dan horen we dat uiteraard graag. Mailt u dan even met de leerkracht?

Nieuwe ouders krijgen niet automatisch toegang tot het ouderportaal. Met een mailtje naar bongerd@leerplein055.nl krijgt u z.s.m. toegang.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen dan horen we dat graag.

 

Sinterklaas en schoenen

Sinterklaas en schoenen

Zaterdag hopen wij Sinterklaas en zijn Pieten weer te mogen ontvangen in ons land. Daarom mogen alle kinderen van de Bongerd aanstaande dinsdag 21 november hun schoen zetten. Omdat alle kinderen maandag de 20e vrij zijn i.v.m. een studiedag en aanstaande vrijdag de kinderen van groep 1 t/m 4 vrij zijn. Mogen alle kinderen vanaf morgen al hun schoen meenemen.

We kijken uit naar een gezellige (en soms een beetje een spannende) tijd.

 

Sinterklaas

Sinterklaas

Op dinsdag 5 december vieren we het sinterklaasfeest. Omdat het voor jonge kinderen nog wel een spannend feestje wordt, mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 's middags vrij hebben. Uiteraard mogen ze ook op school blijven en wordt er gezorgd voor een ontspannen programma.

Op woensdag 6 december mogen de kinderen i.v.m. pakjesavond een uurtje later beginnen. De meesters en juffen zijn vanaf half negen gewoon op school. Kinderen mogen dan ook op de gewone tijd, dus half negen, naar school.

 

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur

Maximaal vier keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloop- spreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn hier altijd welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid. Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij chronische ziektes of problemen met: gehoor, zicht, groei, ontwikkeling en gedrag.

Namens het CJG ben ik Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige voor de Bongerd.

Het komende inloopspreekuur is op woensdag 22 november van 8.30 uur tot 9.45 uur op school.

Heel graag tot ziens.

 Met vriendelijke groet,

 Nicole de Leer, 055-5801642

 n.deleer@cjgapeldoorn.nl

 

 

 

Actie schoolfruit

Actie schoolfruit

Vanaf deze week doen we mee met de actie EU-schoolfruit. Dit betekent dat wekelijks voor drie dagen een gezond tussendoortje op school wordt afgeleverd. Dit zal op woensdag, donderdag en vrijdag zijn.

 

Schoolshirts

Schoolshirts

Altijd al in een echt schoolsportshirt willen lopen? Dat kan vanaf nu. We ruimen op en de oude shirts, broeken en sokken gaan in de verkoop. Een shirt met bijpassend broekje en sokken kost €4,--. Dat is bijna voor niets en de hele opbrengst gaat naar Serious Request. Wees er snel bij want op=op.

Vanaf morgen is de sportkleding te koop bij Ivonne.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Deze week staat in het teken van Serious Request. We hebben de kraam ingericht en alle werkjes staan erop. De kinderen hebben ook even gekeken of hun eigen werkjes er tussen staan. Er zijn ook heel wat werkjes al ‘gekocht’ door de papa's en mama’s. De kraam staat er tot en met morgen. Volgende week zullen we starten met het thema Sint en Piet.

 

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

De groepen 1 t/m 4 beginnen een dagje eerder met het weekend en zijn komende vrijdag vrij.

 

Groep 1/2a: nieuwe juf

Groep 1/2a: nieuwe juf

Vanaf de eerste week van januari gaat juf Malou met zwangerschapsverlof. We hebben inmiddels een vervangster voor haar gevonden en die nieuwe juf heet Eline Maatman. Zij zal volledig de taak van juf Malou overnemen.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

NOVEMBER

 

Groep

15

Lisa   (2010)

4

15

Lars   (2009)

5

17

Lisa   (2007)

7a

17

Ilana   (2011)

3

17

Bryan   (2009)

5

18

Lana   (2009)

4

23

Balint   (2012)

1/2A

25

Lusine   (2012)

1/2B

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Sevval Gul Baser wordt op 18 november 4 jaar. Alvast gefeliciteerd en welkom in groep 1/2A.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055