nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

25 oktober 2017

(Algemene) (Sterrenschool) Ouderavond

(Algemene) (Sterrenschool) Ouderavond

Volgende week donderdagavond 2 november is de algemene ouderavond. Deze is gekoppeld aan een avond over onze sterrenschoolontwikkeling. In het eerste deel van deze avond leggen de SOB (ouderraad) en de medezeggenschapsraad verantwoording af voor het gevoerde beleid. Zo mogelijk worden er ook nieuwe leden voor de SOB en de MR gekozen. De agenda voor de avond is:

• Welkom door Frans de Heus

• Jaarverslag Stichting Ouders van de Bongerd

• Financieel verslag SOB

• Verslag kascontrolecommissie

• Verkiezing nieuwe kascontrolecommissie-lid

• Begroting SOB

• Verkiezing nieuw SOB-lid

• Afscheid OR-leden

• Jaarverslag Medezeggenschapsraad

• Verkiezing nieuw MR-lid

• Rondvraag

Tijdens het inhoudelijk deel zal u bijgepraat worden over de schoolontwikkeling richting Sterrenschool en zullen we u 'achter de schermen' laten kijken van onze Gynzy iPads.

De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar.

Hopelijk tot dan!

Drama lessen bij kunst en cultuur op de Bongerd.

Drama lessen bij kunst en cultuur op de Bongerd.

In alle klassen worden wel dramalessen gegeven en we maken daarbij de koppeling naar presenteren, spreken en luisteren binnen de taallessen. Voor inspiratie voor deze dramalessen komt dramadocent Nienke Goossens de komende vier maandagen in elke groep de leerkracht ondersteunen en samen dramalessen geven.

Nog meer kunst en cultuur...........

Dinsdag waren de groepen 5 en 6/7 naar CODA voor de tentoonstelling 'Paper Art'. Het was kijken, doen en beleven. Al met al zeer geslaagd.  Op maandag 30 oktober komen er nog twee docenten, beeldende vorming, naar de Bongerd om een workshop met papier te verzorgen voor deze groepen. Foto's komen deze week op de website.

 

 

Kinderboekenmarkt

Kinderboekenmarkt

De vrijdag voor de vakantie was de jaarlijkse kinderboekenmarkt. En wat was het een succes! Er zijn veel boeken gekocht en verkocht. Waarschijnlijk hebben veel kinderen zich in de vakantie goed vermaakt met hun nieuwe boeken. De foto's staan inmiddels op de website.

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

De vakantie is weer voorbij, maar wat was het gezellig in de vakantie. De bso was er ook de hele dag en hoe leuk is het dan, dat we kunnen kiezen of we op het KDV willen spelen of op de gang bij de BSO. Veel kinderen kiezen natuurlijk voor dat laatste. Deze week is dus wel weer even wennen dat we weer gewoon op het KDV zijn.  Er zijn leuke werkjes gemaakt. We verven grote bladeren en drukken deze op een papier, dat ziet er mooi uit! Verder is de verjaardag van Noah gevierd, hij is 1 jaar geworden. Dinsdag hebben de kinderen buiten gespeeld met slierten van crêpe-papier. Lekker rennen en de slierten achter ons aan trekken. Verder is er een spelletje gedaan. Er zijn allemaal voorwerpen verzameld en elke keer is er iets van weg. Wie weet wat er weg is? Ook is dinsdag het feestje van Lorenzo gevierd, hij is alweer 3 jaar geworden!

 

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse Opvang

De herfstvakantie zit er weer op. We hebben veel leuke dingen gedaan. Zoals een sportinstuif van acres in de gymzaal van de Heemgaard, we hebben van takken grote monsters gemaakt. Zo leuk, we kregen allemaal een rol plakband en hebben met allemaal spullen uit de natuur hele enge monsters gemaakt. Vooral de samenwerking met het kinderdagverblijf was erg fijn! Deze week maken we egeltjes van klei en spaghetti.

 

Groep 1/2: vrij

Groep 1/2: vrij

De kinderen van groep 1/2 zijn komende vrijdag allemaal vrij (zie jaarkalender).

 

Groep 3: Kaarsen...

Groep 3: Kaarsen...

Groep 3 verzamelt kaarsen en stompjes kaarsen voor Serious Request. Helpen jullie allemaal mee verzamelen? Graag inleveren bij groep 3.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

OKTOBER

 

 

25

Danny (2006)

7a

29

Amy (2006)

7b

NOVEMBER

 

Groep

1

Elias   (2006)

8

2

Ilse   (2006)

8

6

Alinda   (2009)

4

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055