nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

4 oktober 2017

5 oktober: Staking

5 oktober: Staking

Morgen , donderdag is de landelijke staking in het basisonderwijs. Ook onze school zal dan dicht zijn. Ouders zijn hier twee weken geleden al over ge├»nformeerd. Op 12 september heeft de overkoepelende organisatie, die tot de staking heeft uitgeroepen, een brief verstuurd aan de politiek Ultimatumbrief-12-september

Wij onderstrepen als team nadrukkelijk de doelen van deze actie/stakingsdag. Ik begrijp dat dit voor u mogelijk extra overlast bezorgt.
 

 

Dinsdag studiedag

Dinsdag studiedag

Afgelopen dinsdag hebben we met het team een boeiende studiedag gehad. Het ochtendprogramma was gevuld met een gasttrainer en daarin hebben we gekeken naar de manier waarop we als team samenwerken, hoe we omgaan met afspraken en hoe we elkaar ondersteunen met het nakomen van die afspraken. Het middagprogramma was gevuld met een nieuwe systematiek rond het beoordelen van leerkrachten, dat nu ingevoerd wordt.

Het tweede deel van de middag ging over ons 'vergezicht van 2019' waarin we hebben gekeken naar onze sterrenschoolontwikkeling en welke stappen we in de komende jaren nog gaan nemen. Op de foto staat daarbij een overzicht. In de Bongerdflits zullen we de komende tijd weer regelmatig stilstaan bij al deze onderwerpen.

Het werd door deze drie onderdelen een boeiende dag.

Gesprekken met kinderen

Gesprekken met kinderen

In het kader van onze sterrenschoolontwikkeling hebben we ervoor gekozen om twee soorten gesprekken met kinderen en ouders te hebben.

In de komende tijd zullen alle leerkrachten een gesprek met de kinderen van hun klas hebben. Het doel van die gesprekken is o.a. het bouwen aan een goede relatie, bespreken wat uw kind nodig heeft, wat uw kind nog lastig vindt etc. Het liefst doen we die gesprekken buiten de klas. Deze gesprekken zullen we zoveel mogelijk voor 1 november voeren.

In de periode van nu tot 1 december worden de KOL-gesprekken gevoerd, deze zijn met kinderen en ouders. Voor de groepen 1/2 zijn de gesprekken nog zonder kinderen. De KOL-gesprekken gaan vooral over het welbevinden van uw kind. Mocht u nu al behoefte aan een gesprek hebben met uw kind en de leerkracht, dan kunt u daarvoor een afspraak maken. In de week van de KOL-gesprekken (13 november) worden ouders uitgenodigd die op dat moment nog geen gesprek hebben gehad.

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Dit is de laatste week dat we bezig zijn met het thema (kook) boeken. We kunnen deze week ook weer een gerecht toevoegen aan ons eigen kookboekje. Namelijk, pizza! We snijden ham, salami en paprika. Tomatenpuree en geraspte kaas gebruiken we ook. De pizza's maken we in cupcake vormpjes. Als de pizza in de oven staat kunnen wij lekker naar buiten om te fietsen, rennen en in de zandbak te spelen. Ook gaan we bladeren verzamelen. Als we weer binnenkomen ruikt het heerlijk naar pizza! We gaan aan tafel om de pizza te proeven. Heerlijk! Er wordt goed gegeten. Volgende week beginnen we met het thema herfst!

Groep 1/2 Podeshow

Groep 1/2 Podeshow

Vandaag was de Podeshow van groep 1/2. Het boek 'de tijger slaapt' stond centraal. Iedereen was heel erg zenuwachtig, maar het ging zo goed! Een knappe prestatie voor kleuters om voor een bomvolle zaal te spelen. Wat zagen ze er prachtig uit met dank aan hulpouders. Er is gelukkig toch gefilmd, wilt u de dvd bestellen dan kunt u uw naam noteren op de lijst die hangt in de kleuterhal. De dvd is voor 4 euro te koop.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

OKTOBER

 

 

4

Esma (2007)

7a

10

Erica (2008)

6

13

Zeynep (2012)

1/2A

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Op 6 oktober wordt Steff Zonne 4 jaar. Gefeliciteerd en welkom in groep 1/2A.
Op 10 oktober wordt Irza Steenbergen 4 jaar. Van harte gefeliciteerd en welkom in groep 1/2B!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055